boratyna 10.02.06, 09:55 Na budowe w Warszawie, gdzie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: okna drewniane IP: 217.153.82.* 10.02.06, 17:37 www.igies.pl/ nie naleza do najtanszych ale nie slyszalem jeszcze narzekania na produkty tej firmy pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna z olecka Re: okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 19:22 zadzwoń do dilera okien z olecka jakości nie musze ci zachwalać firma mieści sie w Warszawie i Mińsku teefon 0 506 435 747 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heros Re: okna drewniane IP: *.aster.pl 11.02.06, 22:08 na temat okien zajebista pozycja jak wybrac i montowac zeby nie pękała piana ... e-izolacje.pl/247_3645.htm Odpowiedz Link Zgłoś
boratyna Re: okna drewniane 13.02.06, 08:43 Dzieki za wszystkie namiary. Zaczynam zbierac oferty i zobaczymy co z tego wyjdzie. A okien jest troche bo i chalupka blizniak 2x160m + podpiwniczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:49 Jak wybierzesz, daj znać które i za ile, bo też szukam i też mam duży dom. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
boratyna Re: okna drewniane 13.02.06, 22:34 Na razie najkorzystniejsza oferta wynosi 30 tys. netto a rozrzut wycen jest niezly bo i 49 tys. juz mi jedna firma za taki sam rodzaj okien zaproponowala... Jak znajdziesz cos fajnego to tez mozesz dac znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: okna drewniane IP: 217.153.82.* 14.02.06, 08:03 :)))) nie spiesz sie realizuja jeszcze zamowienia po zeszlorocznym szalenstwie za kilka miesiecy zrobia im sie oczy jak pieciozlotowki moze trafisz wczasy na karaibach;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montaz okien to nie do konca tak cromwell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:22 realizuja jeszcze zamowienia po zeszlorocznym szalenstwie nie do końca tak jest fabryki tak ja przyjmowałem zamówienia na maj i czerwiec ale teraz jest 0 ruchu ,brak nowych zmówień ,kazdemyu klientowi teraz dam najwiekszy upust jak sie zrobi ruch w marcu i w kwietniu to upusty beda mninimalne albo wcale natomiaz co do tego co pize boratyna o takich rozbieznościach cen 30-49 tys to chyba ze jeden wyceniał profil alu a drugi meranti znam troche ceny róznych producentów w całym kraju nie jest mozliwe aby ten sam towar podkreślam z naciskeim ten sam towar mógł miec takie rozpietosci cenowe okno to taki sam towar jak kazdy inny jak cukier,dolary ,czy wódka ckier nie moze w jednym sklepie kosztowac 3zł a w drugim 6zł tak jak dolar nie moze kosztowac w jednym kantorze 3zł a w drugim 6zł przeciez ci co te towary sprzedaja nie sa idiotami nie moze jeden sprzedawac tak tanio -ponizej kosztów bo by zbankrutował a drugi -tez by zbanrutował bo by nikt u niego nie kupił kto chce przepłacac 2x rozbieznosci cenowe tak duze prawie 100% wynikaja generalnie z róznic w towarze które za te cene dostaniemy,albo z nieprecyzyjnej wyceny pózniej sie okaze ze to były same okna netto,bez szyb okuc i montazu,bez parapetów,obróbki ,transportu poszukaj tu na forum postów o oknach bład był po stronie tego co brał wymiary a pózniej chcieli dopłate za mniesienie okien na góre bo klatka schodową się nie miesciły i dostali dopłatę znajac ten rynek nie wierze ze jedno okno z profilu aluplast 3 komorowego z okuciem roto ,o tych samych wymiarach z taka sama szybą ,tak samo otwierane moze cenowo róznic sie o prawie 100% nie ma takiej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: to nie do konca tak cromwell 14.02.06, 20:37 jest niestety mozliwośc tak dużych róznic cenowych. Ktos kto sprzedaje mało okien,musi zarobić i winduje cenę. Ceny w mojej fabryce są przyzwoite,ponieważ znajduje sie ona w specjalnej strefie ekonomicznej i koszty produkcji sa niższe. fabryka prowadzi bardzo mądrą polityke cenową i dzieki temu pracuje pełna parą. Jestem na tym rynku od wielu lat i wiem ,że bywaja ogromne różnice cenowe,bywa,że okna solidniej wykonane są tańsze. natomiast takie tam bzdety,że ktoś wyliczył okna bez szyb a potem doliczy,to w to juz tylko zaścianek wierzy. Najwazniejsze w całej tej okiennej operacji jest wybrac dobrą rzetelna firmę,z doświadczeniem i firme za którą stoi przyzwoita fabryka,reszta to juz bajka,dlatego ja z moimi klientami,to co tu jest wypisywane czytamy jak bajkę,ale bajarzy u nas nigdy nie btrakowało,do czego mnie juz to forum przyzwyczaiło.Życzę dobrych i mądrych wyborów www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna z olecka Re: to nie do konca tak cromwell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:05 nie wiem zoni do kogo pijesz i do kogo te aluzje ale poszukaj sobie postów na tym forum gdzie klient skarzył sie na goscia od okien który policzył dodatkowo za wniesienie okien do domu bo okazało soie ze jest utrudnienie przy wnoszeniu ,a wczesniej tego nie uwzglednił okna nie miwsciły sie na klatce okreslenie ,,moja fabryka" to dla mnie nic nie znaczy jak bys sie nazywał Urzedowski to mozesz mówic moja fabryka okrelenia ,specjalna stefa ,niskie koszty " to sa włąsnie bzdety bo one nic nie znacza powiedz jak sie nazywa firma i gdze się miesci i mnie mów moja podaj konkrety a róznice to moga byc jak porównasz okna dobre i kiepskie a nie jak porównasz ta sama klase jak porównasz wołomin i urzedowskiego to nawet wtedy nie masz 100%różnicy i nie opowiadaj pierdół o tym ze jak ktos mało sprzedaje to ma wysokie ceny bo musi zarobic na jednym oknie to własnie ci co mało sprzedaja to musza jechac na marzach 2-3 %zeby nie umrzec z głodu duze i mocne firmy które robia dobre okna nie sa skłonne do duzych upustów to własnie tandeciarze daja duzy upust a pózniej klient narzeka na jakośc tyklo juz nie pamieta ze sam dokonał takiego wyboru i poleciał nie na jkośc i firme ale na niska cene jest takie powiedzenie ze :,,tanie miso psy jadaja" całę szczęście ze nie wszyscy ludzie którzy buduja domy chce kupic tani dach i tanie okna bo pózniej wszyscy i tak by tego załowali poczttaj opinie na forum kuchnie tanich mebli: wiele opinii pozytywnych na początku i prawie same negatywne tych co kupili wcześniej i teraz załują nie wiem czy te twoje aluzje były do mnie ale to tak na wsjakij słuczaj Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: to nie do konca tak cromwell 14.02.06, 21:29 Taka nasza własnie Polska cała,tego sie spodziewałem,chyba nawet sie nie ustosunkuję do tego postu bo ręce opadają.Jedna pani drugiej pani powiedziała ,że mąz Frani.itd itp. Ja myślę,że Ci którzy to czytaja wyciągna odpowiednie wnioski i tego im życzę. Najlepszą rekomendacją sa referencje klientów,oni wszystko weryfikują.Z drugiej strony z kim Wy zawieracie umowy,jak wam każą dopłacać za wniesienie okien,to jest jakaś paranoja.A tak a propos to ja tu na forum nie pije do nikogo,ja pije sobie najchetniej w domowych pieleszach i często z moimi zadowolonymi klientami,hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna z olecka Re: to nie do konca tak cromwell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:34 -------------------------------------------------------------------------------- Taka nasza własnie Polska cała,tego sie spodziewałem,chyba nawet sie nie ustosunkuję do tego postu bo ręce opadają.Jedna pani drugiej pani powiedziała ,że mąz Frani.itd itp. miałes powiedziec jaka jest ta twoja fabryka a nie pisac wypracowanie powiedz od kogo bierzesz okna a edziemy wiedziec jaka jakość i cena Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: to nie do konca tak cromwell 14.02.06, 21:50 Miły Panie na recenzentów wybieram sobie moich klientów,oni najlepiej weryfikują moja działalność.Ich referencje sprawiają ,że każdego dnia z checią zaczynam pracę.To fakt,że jak czytam to forum to jestem lekko przerażony,jak funkcjonuje rynek okien,ale na szczęście ja w tej bajce nie uczestniczę. Podawanie jakichkolwiek informacji nie ma sensu ,bo tak i tak wiekszość przeistacza sie w magiel. A jaka to fabryka? dobra ,bardzo dobra i rzetelna niedzisiejsi uczciwi i sympatyczni ludzie,może dlatego nie mamy problemów,może warto sie zastanowić? Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: to nie do konca tak cromwell 14.02.06, 22:30 To chyba jakieś nieporozumienie,ja od nikogo nie ,,biorę okien'' bo nikt mi ich nie daję.Jestem przedstawicielem fabryki i sprzedaję okna w cenach fabrycznych i w zalezności od osiągnietego obrotu otrzymuje prowizje z fabryki,wyższość tego rozwiazania nad rozwiazaniem z ,,gosciem od okien" polega na tym,że klient kupuje okna w cenach fabrycznych,bez dodatkowych kosztów ubocznych.podejrzewam,że może gdzies mozna kupić okna taniej,ale napewno nie lepiej i nie milej...................... Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: to nie do konca tak cromwell 14.02.06, 21:36 Jeszcze a propos powyzszego postu ,,facet sie skarzył na gościa od okien",no własnie jak się potrzebuje okien to sie nie bierze,,gościa od okien",tylko wyspecjalizowaną odpowiedzialną firmę,gdzie nie ma ,,gościa od okien,tylko jest właściciel,szef montaży i autoryzowane przez fabrykę ekipy montazowe.bo jak sie bierze gościa od okien to potem sobie trzeba samemu okna wnosić..........w 90% przypadków moi klienci sa w pracy kiedy ja montuje im okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna z olecka Re: to nie do konca tak cromwell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:42 zoni ja nie jestem lingista-oświata jestem prostym inzynierem dla mnie ktos kto montyje okna to jest właśnie gosć od okien lubie nazywac rzeczy po imieniu dla mnie ktos kto pacuje przy okach czy mierzy czy wazy czy montuje to gosc od okien ja nie wnikam kto jest własciceil,kto szwagier własciceiela ,a kto tylko od trzamnia pianki Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: to nie do konca tak cromwell 14.02.06, 21:55 pianki sie nia da trzymać bo sie człowiek strasznie pobrudzi,to juz lepiej trzymać pojemnik z pianką,swoją drogą erudycja nigdy nikomu nie zaszkodziła,czemu kolega taki skromny zawsze inzynier nawet prosty to krok do przodu w stosunku do tego co trzyma pojemnik z pianką...serdecznie pozdrawiam i namawiam do wiekszego optymizmu to i okna łatwiej sie bedzie montowało:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: okna drewniane 14.02.06, 20:26 Oczy jak złotówki sa własnie teraz,za dwa miesiące juz wiem,że ceny pójda w górę.Jest to najlepszy okres na zamawianie okien szczególnie drewnianych,tym bardziej,że czym bliżej ciepełka tym będzie drożej bo koniunktura na drewnienko jest bardzo dobra.Teraz mało kto realizuje zamówienia z tamtego roku,bo większośc moich klientów,która zawarła ze mna umowy w tamtym roku ,odbiór okien ma dopiero w kwietniu.Dlatego własnie teraz sa świetne ceny i krótkie terminy. www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:10 Ja po konkrety ruszam dopiero za jakieś dwa tygodnie. Zdradź kto ci zrobił najtańszą wycenę? Czy to już jest kwota z robociną i wywiezieniem starych okien. Straszna kasa swoją drogą... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: okna drewniane 17.02.06, 13:07 marti napisz na moją skrzynkę w sprawie okien Odpowiedz Link Zgłoś
boratyna Re: okna drewniane 14.02.06, 16:27 Pewnie ze z mojej winy powstaly niescislosci, w koncu laik jestem co to pierwszy raz sie o okna dopytuje wiec bledy rozne robie. Okazuje sie ze przez moj brak precyzji w zapytaniu niektore oferty dotycza okien "z klejonki" a inne z litego drewna, jedne uwzgledniaja w cenie montaz a inne nie itd. i dlatego taka rozbieznosc cenowa na pierwszy rzut oka wychodzi. Nie zmienia to jednak faktu, ze pewne roznice w cenach istnieja a jedni wykonawcy jak czegos nie sa pewni przy robieniu wyceny to sie dopytuja jak ma byc a inni nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna z olecka Re: okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:19 wysłałem Pani wycenę z rysunkami okien które były brane pod uwagę w wycenie ewentualne rozbiezności w cenach mogą własnie wynikac z tego ze nie brano pod uwagę czy okna maja byc rozwierne,czy uchylne,czy rozwierno- uchylne w tym zestawieniu są rysunki i wycena wysłałem to w pdf ie mam nazieje ze nie bedzie problemy z otawrciem Odpowiedz Link Zgłoś
boratyna Re: okna drewniane 14.02.06, 21:56 Bardzo dziekuje, juz przekazalam "glownemu decydentowi":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna z olecka Re: okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 06:05 gosc portalu napisał pianki sie nia da trzymać bo sie człowiek strasznie pobrudzi,to juz lepiej trzymać pojemnik z pianką,swoją drogą erudycja nigdy nikomu nie zaszkodziła jasne ze erudycja nie zaszkoszi to co dasie trzymać pianke czy tylko sie ubrudzi bo to dwie rózne rzeczy u mnie jak montazysta mówi ze sie nie da coś zrobic to nastepnego dnia montuje kartofle w warzywniaku ,,nie da sie " to założyc spodni przez głowe i spac na suficie ,bo kołdra spada okna to chyba nie robota dla kogos kto boi sie pobrudzic pianka montażową Odpowiedz Link Zgłoś