Dodaj do ulubionych

Przestronny dom

11.02.06, 14:40
Co myślicie o tym projekcie? www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23
Mnie się wydaje, że jest idealny. Ma świetnie rozmieszczone pomieszczenia, ma
prostą bryłę ( co jest dla mnie plusem bo nie wygląda jak jakiś dziwoląg, czy
tzw. koszmarek), ma garderoby i pomiesczenie gospodarcze, do tego fajniee
wkomponowany taras. Nie licząc garażu i 4 sypialni. Pokój dzienny jest duży.
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: floton Re: Przestronny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:49
      Na pierwszy rzut oka wnętrze może być,ale strasznie szeroki. Wejście do kibelka zza kominka jest głupio usytuowane. Powinno byc z przedsionka, ale wtedy on jest za wąski. Ściany pomieszczen 9,10,11 bym zrównała i powstałby ładny prostokąt , mozliwy do przykrycia innym dachem, bo ten jakiś przytłaczający. Garaz bym wywaliła do tyłu bo za bardzo rzuca sie w oczy, ale wtedy taras juz nie będzie taki atrakcyjny. Kotłownia - tylko na gaz? I tak chyba ze trzy kominy , a to juz koszty, piony kanalizacyjne chyba tez trzy?
      • Gość: Rigobet Re: Przestronny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:59
        Jak masz tak zmieniać, to już lepiej poszukaj sobie innego projektu.
        "Garaż bym wywaliła do tyłu" ?? "Możliwy do przykrycia innym dachem" ??
        Kobieto - wiesz jakie zmiany są dozwolone w projektach tego typu?? Wydaje mi
        się, że nie wiesz.
        Dom jest niezły. Wyraźnie podzielony na strefę dzienną i nocną, w kotłowni
        można wygospodarować kącik na spiżarnię lub pralnię. Centralnie położony
        kominek wprost prosi o wykonanie rozprowadzenia ciepłego powietrza. Kuchnia
        obok wejścia to wg mnie też zaleta - widać kto zbliża się do domu.
        • Gość: floton Re: Przestronny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:03
          Ponieważ nie chce tak zmieniac, płacic za zmiany i zastanawiać sie czy mi wolno, preferuje projekt indywidualny, a tu zasugerowałm zmiany, ktore wprowadziłabym do swojego projektu - INDYWIDUALNEGO. Ten projekt wybrał ktoś inny.Dach dwuspadowy jest najtańszy, a widziałm podobne bardzo projekty gotowce, z wydzielona strefa nocną i takim właśnie, dwuspadowym dachem. Jeśli komus na tym nie zalezy - to pozostaje przy swoim.Kwestia kieszeni i gustu.Nie lubie korzystac z WC kiedy goście siedzący zza stołem na mnie patrza. Jeśli mam budować dom i kombinowac jak tu z małej i tak kotłowni, wygospodarować miejsce na spiżarnię i pralnie to wole to zaplanować od razu w projekjcie. A kosiarka to niby gdzie? Ponad to warto wziąć pod uwage inny opał oprócz gazowego. Bo od gazu zimno i drogo, coraz drożej!
    • andrzej.sawa Re: Przestronny dom 11.02.06, 18:21
      Może drobne poprawki,bo trochę mam wątpliwości,ale ogólnie podoba mi się.
      Spokojny w wyklądzie.
      Powodzenia w budowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka