Dodaj do ulubionych

Kalkulatory remontowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:19
Czy ktoś wie gdzie znaleźć kalkulatory przeliczające ile farby trzeba na dane
pomieszczenie? Gdzieś to tu na gazecie widziałam, a teraz nie mogę odszukać.
Obserwuj wątek
    • Gość: fachowiec Re: Kalkulatory remontowe IP: *.chello.pl 17.02.06, 10:32
      Gość portalu: Maju napisał(a):

> Czy ktoś wie gdzie znaleźć kalkulatory przeliczające ile farby trzeba na dane
      > pomieszczenie? Gdzieś to tu na gazecie widziałam, a teraz nie mogę odszuka

może i widziałaś przy okazji omawiania jakiegoś produktu, danej nazwy lub firmy.
      Dla farb i jej ilości producent tą informacje zamieszcza w instrukcji i jest ona inna dla każdej.
      Tak w instrukcji jak i w praktyce.
    • Gość: Wojtek Re: Kalkulatory remontowe IP: *.aster.pl 19.02.06, 09:07
      zobacz na www.e-izolacje.pl www.e-instalacje.pl
    • eater11 Re: Kalkulatory remontowe 15.01.19, 09:52
      Witam , zaczynałem remont kilka tygodni temu w Łodzi, początkowo nie miałem pojęcia jak się do tego zabrać. Nigdy do tej pory nie robiłem remontu i samo znalezienie ekipy w dobrej cenie to był koszmar. Każda ekipa nie chciała nawet przyjechać i wycenić mojego remontu. Kiedy ich przymusiłem do wyceny okazało się że ceny są wystrzelone w kosmos i nie miałem pojęcia co jest drogo a co tanio. Każdy fachowiec wiedział oczywiście lepiej i każdy gadał inaczej. Horrror ! Zbliżał się też termin rozpoczęcia remontu a ja nie wiedziałem co mam kupić ??? bo niby skąd. Żadnej listy zakupów a wszyscy mówili mi że czeka się po pare tygodni na drzwi kafle lub kabiny prysznicowe. Masakra
      Na szczęście mój kolega Darek który remontował się przede mną podesłał mi link do darmowego kalkulatora remontu kalkulatorremontu.pl/ . W zasadzie już po podaniu metrażu mieszkania i miasta, wygenerowała się błyskawicznie kosztorys z listą robót dla ekipy (aktualny cennik z mojeog miasta) oraz lista zakupowa wyposażenia.

Gdyby nie te listy nie kupiłbym wszystkiego w internecie 8 tygodni wcześniej. Policzyłem potem że w porównaniu z marketem budowlanym Cast… oszczędziłem prawie 8000 zł !!! Dodatkowo miałem też gotową listę robót dla mojej ekipy więc po wydrukowaniu jej pan Mirosław (z ekipy) potrafił wreszcze określić ile to będzie kosztowało i ile potrfa (wcześniej mówił 1 miesiąc a po otrzymaniu listy wyszło 2.5 miesiąca!). Mogłem spokojnie zawrzeć z nim umowę i dodać tam listę robót i wycenę. Oczywiście pan Mirek i tak marudził na koniec remontu że doszło to i tamto sramto , ale na szczęście była umowa więc nie dopłaciłem dużo ( a wiem od znajomych że oni nie mieli umowy i koszt na koniec skoczył im o 15 tyś SZOK! ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka