Gość: kostek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:29 w najblizszym czasie czeka mnie załozenie bramy garazowej segmentowej. Tylko zastanawiam sie, ktora wybrac czy firmy Wisniowski czy Hormann. Inne firmy nie wchodza w gre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: brama garazowa IP: 217.153.82.* 06.03.06, 17:52 80 % firm robiacych bramy segmentowe uzywa do ich produkcji tych samych materialow roznice sa minimalne moze warto poszukac:) hormann jest troche przereklamowany sklaniam sie bardziej w strone bram firmy wisniowski szukaj rozwiazan bram ze sprezynami rozciaganymi a nie skretnymi (podstawowy mankament wszystkich bram) kiedys wisniowski mial je w swojej ofercie a naped typu "zolw" z wylacznikami krancowymi na kontraktonach dziala bez zastrzezen pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostek Re: brama garazowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:47 moze jakies linki z tanszymi firmami wykonującymi porównywalne bramy segmentowe co Wisniowski? A co myslisz o napedach wisniowskiego bodajze meritum i optimum? Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: brama garazowa 06.03.06, 19:11 Ja mam Wiśniowskiego z sterowaniem Optimum. Sprawuje się bez zarzutu. Za tą samą cenę proponowano mi jakąś tandetę z Hormanna (nieocieploną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: brama garazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:10 >>szukaj rozwiazan bram ze sprezynami rozciaganymi >>a nie skretnymi (podstawowy mankament wszystkich bram) a skąd takie stwierdzenie i co to za mankament??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: brama garazowa IP: 217.153.82.* 10.03.06, 08:11 wystarczy poszukac w guglu producentow bram segmentowych oferuja dodatkowe sprezyny , systemy ktore pozwalaja na otwarcie bramy z jedna sprezyna skretna a do bram przemyslowych stosuja sprezyny przewidziane na 25 000 cykli zwykle bramy garazowe maja sprezyny ktore wystarcza na 10 000 cykli czyli ok 10 lat calkiem sporo gorzej jak mamy do garazu tylko jedno wejscie:( w 2004 roku wisniowski sprzedawal bramy ze sprezynami naciaganymi nie wiem czy nadal je produkuje bo wszedl 7% vat jak wiesz;) w rynience po kazdej stronie byly 3 - 4 sprezyny w przypadku pekniecia jednej mogles spokojnie otworzyc brame bo traciles tylko kilkanascie procent przeciwwagi (przy sprezynach skretnych tracisz polowe) dochodzi jeszcze kultura pracy mechanizmu wg mnie jest duzo wyzsza ale nie bede sie rozpisywal byc moze to tylko subiektywne wrazenie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: brama garazowa IP: 217.153.82.* 10.03.06, 08:26 przepraszam za kontraktony skrzywienie zawodowe;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostek Re: brama garazowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:17 a jak myslisz czy cena 3.500 (brama o wymiarach 240x225) z napedem jest dobra? Sama brama 2370 plus naped (ceny brutto) Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: brama garazowa 06.03.06, 20:23 Nie pamiętam dokładnie, ale płąciłem coś koło tego. Walcz o 7% VAT (usługa zamontowania bramy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostek Re: brama garazowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:02 tak, to jest z vatem 7% Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś