melon801 06.04.06, 09:37 Jle kosztuje otynkowanie domu? Chodzi mi o najtańszą metode i ile zapłaciłbym za metr kwadratowy. Samo otynkowanie bez ocieplenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudi6969 Re: Tynkowanie domu 06.04.06, 10:35 Myśle że zrobisz to w kwocie 10-12 zl/m2 plus materiał i region? Ja weszłem w najtańsza metode(śc. trojwarstw.) tynk cem.-wap(lub uplastyczniacz), piasek zwykly żółty z domieszka rzecznego dla zwiekszenia granulacji do 2-4 mm(tynki zewn.) Wewn. to samo tylko z piaskiem drobnym.Zatarcie(pacą gąbkową)jako wyk .faktury czy struktury.Mozna wyk. proby bo stukturę można różną wykonać.Wzdłuż ,w dół ,kręcone itp. jak struktura tynków cienkowarstwowych. Po konserwacji (nawilżanie) i wyschnięciu, grunt i dobra farba.Potem nikt nie patrzy na tynk(w przyp.niedoskonałosci) tylko na całośc gdy już pomalowane.A ile w kieszeni zostanie.I wcale nie wiele gorszy efekt niż przy (pięknym)ale drogim tynku strukturalnym. PS.Jakie piękne malowane domy są w Niemczech ale przyglądnijcie się tynkom .pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś