Dodaj do ulubionych

Okna PCV - Jocz czy MS

18.04.06, 17:30
Czy może ktoś doradzić jakie okna PCV wybrać: Jocz czy MS? Czy są jakieś za i
przeciw? Czy któreś mają znacznie lepsze warunki techniczne? Dzieki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • zoni-system Re: Okna PCV - Jocz czy MS 19.04.06, 22:51
      Okna nie mają warunków technicznych,mogą co najwyżej byc dobrej jakości lub
      kiepskiej.Dlaczego akurat Jocz albo MS?
      Trudno powiedzieć,ani jedne ani drugie nie sa na tyle popularne ,aby były
      jakiekolwiek przesłanki do ich polecenia.Tysiące razy juz pisałem,że w zasadzie
      wszystkie okna są dobre, a ryzyko tym mniejsze im dłuższa gwarancja,a za
      sprzedawcą stoi solidna fabryka,która w przypadku jakichkolwiek kłopotów nie
      zostawi Cię samemu sobie,ale wybór należy do Ciebie.
      www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
      • Gość: ted zieliński [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 06:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: alu Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.orange.pl 21.04.06, 20:45
        Szanowni Państwo uważam że dobre okna to dobry profil czyli rechał albo
        aluplast no i weka. do tego dobra szyba czyli k 1,0 a nie k 1,1 no i dobre
        okucia. ostatnio wymieniałem u siebie a u brata montowaliśmy w domku. sporo na
        rynku szukaliśmy. Trafiliśmy do firmy niedaleko ul.Kinowej w Warszawie i tam
        dowiedzieliśmy się takich różnych nowinek. Niepolecam takich producentów:
        ZAPLECZE bardzo drogo i niemiła obsługa takiego wysokiego łysego faceta
        jakiegoś dyrektora, Wójcik Zawady tanio ale niemiła obsługa, najlepiej galeria
        ursynów na parterze
        • zoni-system Re: Okna PCV - Jocz czy MS 21.04.06, 20:58
          ,,rechał"? jakby rechał to przeczytał to by rechotał
          Szyba 1,0 to bardziej chwyt marketingowy aniżeli wymierna korzyść,no ale 1,0
          juz maja wszystkie dobre firmy.
    • Gość: Tadek Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.06, 09:52
      znasz ta pozycje ? www.e-izolacje.pl/247_3645.htm
      • Gość: przyjaciel romana tadek ! kto za toba stoi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:01
        zawsze tadek powtarzasz
        chyba juz z 1000 razy text
        ,, za mna stoi fabryka "
        napisz jaka
        nie bądz taki wstydzioch
        powiedz dlaczego tak lubisz jak za toba stoi
        fabryka
        • zoni-system Re: tadek ! kto za toba stoi? 22.04.06, 15:09
          Bo ja zdecydowanie wolę jak coś stoi,zawsze jak coś stoi lub za kimś stoi to
          lepsza jest robota.Kto za mna stoi nie jest tajemnicą,karta gwarancyjna
          wystawiona jest przez gwaranta i to jest gwarancja rzeczywista.Za sprzedawcą
          Toyot też stoi fabryka i kupując ją wiem co i od kogo kupuję.Zresztą to nie ma
          znaczenia czy stoi za mną czy przede mną i czy obok,ważne żeby stała dobra
          fabryka,a za mna stoi......................c.b.d.o.
          • Gość: autor Re: tadek ! kto za toba stoi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 15:52
            tadek ,do rzeczy
            dla mnie wazne ni tyle zby za mna stało
            ale zebym iwedział komu stoi
            a o tobie nie wiem
            gadsz jak mała dewota
            ,,mam taka małą ci... i tak sie strasznie wstydze
            a zobaczcie jaka jest mała"
            to sie zdecuduj
            wstydzisz się czy gadasz co za firma?
            przeciesz jak zadzwonie do tego Piaseczna Józefósławia to i tak mi wyspiewasz
            co je co
            bo przed kzdym kilentem nie mozesz sie czaic
            bo nie sprzedasz
            • Gość: michał Re: Nie nie nie-tylko nie okna MS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:06
              Dlaczego post krytykujący okna firmy MS został skasowany.
              Czy mam podać adres gdzie te okna są zamontowane?
              • Gość: ted zieliński o ile chodzi o mój to post nie krytykował okien MS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:27
                a został złamany podejrzewam za złamanie netykiety :-(

no bo ją złamałem przyznaję

• rispetto Re: Nie nie nie-tylko nie okna MS. 23.04.06, 22:29
                Przepraszam, już jest. Polemizowałeś z użytkownikiem, którego nick obrażał
                innego użytkownika i dlatego wyciąłem całą gałazkę.
    • Gość: michał Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:01
      Mam okna MS ,nie polecam.Przed kupnem wszystko cacy - po zapłacie idz won.
      Jak chcesz reklamować , to lepiej od razu idz do sądu.
    • Gość: michał Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:33
      No więc było tak.Okna po kilku miesiącach wypaczyły się.
      Dolna rama o długości 1 m zrobiła się łukowata,2.5 mm na środku ramy.
      Panowie z serwisu chcieli założyć dodatkowe uchwyty ,aby okno docisnąć.
      W ten sposób chcieli okno wyprostować.

No więc kto jest winien serwis , czy fabryka?

Nie ni - nie MS.
    • pawel69 Re: Okna PCV - Jocz czy MS 26.04.06, 18:05
      No Koledzy nie odpowiedzieli wprost na pytanie.. Oprocz jednej lub dwóch
      informacji, że nie MS!!! Kilka tygodni temu widziałem jakies wydawnictwo (czy
      to był MURATOR???) gdzie było porównanie okien PCV. Czy może ktoś kojarzy jaka
      to była gazeta - chyba 4-5 tygodni temu na 1 stronie tytul kłujący w oczy
      Ranking OKNA PCV
      • Gość: Wolan Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.13, 11:50
        Ja z doświadczenia moge Ci polecic okna od MS jeśli chcesz PCV. Ja mam okna N.ergo - troche sugerowałem sie ceną bo jest dość niska i miałem pewne obawy, ale jest wszystko w porządku i jestem zadowolony.
        • Gość: Beki Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.13, 08:40
          też mam okna ms, brałam dokładnie jakieś 3-4 lata temu okna MSline ze wzmocnieniami termicznymi tj. potrójna szybka i dodatkowo jedną z kolorowych, ciepłych ramek. Na samym początku miałam pewne wątpliwości bo firmy nie znałam, jednk do tej pory nie tzrzeba było ich w żaden sposób naprawiać, dobrze trzymają temperaturę co akurat dla mnie było bardzo ważne.
    • Gość: Macieeek Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.13, 09:55
      Ciężko aktualnie mówić o jakiś zasadniczych różnicach w oknach (jeśli nie interesują Cię specyficzne jak np. do domów pasywnych), ponieważ oferta producentów jest dość podobna. Różnice wychodzą tak naprawdę dopiero potem, czyli kiedy zaczynasz okna użytkować, podczas montażu no i oczywiście cena. Co do firm, które rozważasz - o firmie Jocz słyszałem niewiele, o MS'ach znacznie więcej i są to opinie dość dobre. Z tego co się orientuję, mają szeroką ofertę - od standardowych okien za stosunkowo niewielkie pieniądze, poprzez okna ze specjalnymi wzmocnieniami, okuciami, okelinami etc. Także polecałbym spawdzić ich ofertę na stronie.
      • Gość: Alicja Re: Okna PCV - Jocz czy MS IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.13, 09:49
        ja mam okna ms, tej drugiej firmy nie znam. co do ms'ów brałam tytanowe termo+okucia antywłamaniowe+kolorowa okleina Cool Colors. Prawda, na rynku znalazłam tańsze oferty ale zarówno z wykonania jak i montażu tych okien jestem bardzo zadowolona także wydaje mi się, że warto było zainwestować zwłaszcza, że okien nie wymienaimy co 3 lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka