Dodaj do ulubionych

Dom na skarpie

20.04.06, 17:26
a cóż to za cudne cudo?!!! też mam na skarpie... ale widoków na to,że będzie
wygladał tak jak ten domek, to nie ma żadnych
:-/
Obserwuj wątek
    • Gość: znanyarchitekt Re: Dom na skarpie IP: *.aber.ac.uk. / *.aber.ac.uk 20.04.06, 17:41
      W zyciu bym nie chcial mieszkac w czyms tak obrzydliwie zimnym, smaku po drodze gdzies zabraklo :)
      • parazyd Wszystko to kwestia gustu. 21.04.06, 12:59
        Ty byś nie chciał mieszkać w nim - i nie mieszkasz. Wszystko w porządku! A mi
        się ten dom bardzo podoba.
      • Gość: Piotrrr Re: Dom na skarpie IP: *.krakow.pl 09.05.06, 20:19
        Acha, więc ty jesteś znanym architektem od dachów dwuspadowych i czterech izb. Gratuluję polotu.
    • ela38 Re: Dom na skarpie 20.04.06, 18:04
      Znam ten dom... Przejezdzam kolo niego codziennie w drodze do przedszkola z
      moim dzieckiem. Zawsze troche zwalniam, zeby nacieszyc sie jego pieknem.
    • Gość: Olka Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:23
      Stylowy
      • Gość: bet-ka Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:22
        A mnie się nie podoba... Wnętrza zbyt anonimowe, jak w luksusowym hotelu.
        Potraficie wyobrazić sobie garnki w kuchni i dziecięce zabawki rozrzucone po
        podłodze? No, chyba, że dębowe... ;)
    • gdzies_czyli_wewpolsce Re: Dom na skarpie 20.04.06, 20:41
      Byłem niedawno na stronie Sueddeutschezeitung z nowymi realizacjami budownictwa
      jednorodzinnego w Niemczech południowych. W porownaniu z tamtymi domami - ten
      na skarpie w Warszawie - to czysta tragedia. Architekci wzieli pewnie kupe
      kasy, ale nie popisali sie nigdzie! A niektore wnętrza są wrecz przerazliwie
      fatalne (np. kuchnia, gabinet). Gdzie oni studiowali?
      • Gość: nocnik Sztampa!!! IP: *.bredband.comhem.se 20.04.06, 22:15
        • Gość: ganzz_gut Re: Sztampa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:22
          Jasne! Lepsze gargemelowki i klocki... ostatnio spacerowalem po 'willowej'
          okolicy przedmiesc warszawy, gdzie mieszkaja moi rodzice, i gdyby
          taka 'sztampe' tam budowano...
      • Gość: A Re: Dom na skarpie IP: 195.94.216.* 21.04.06, 16:25
        czy mógłbyś podać adres tej strony?
      • Gość: Ted Re: Dom na skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:51
        Masz rację, po obejrzeniu zdjęć odchodzi chęć zobaczyć w naturze. Na skali od 1
        do 10 oceniam na 2.
        • Gość: Ron Re: Dom na skarpie IP: 91.176.200.* 08.07.09, 16:52
          Chcialbym zobaczyc dom, ktory oceniasz 10/10. Wstaw link do niego.
          Jestem naprawde ciekawy tych cudow z jakimi masz stycznosc, bo
          pomijajac preferencje dotyczace stylow architektury komentowany dom
          oceniam bardzo wysoko, zwaszcza poziom zaaranzowania zieleni wokol
          domu.
    • ivva1 Re: Dom na skarpie 20.04.06, 22:26
      Bardzo ładny, może faktycznie trochę zimny ale można nacieszyc oko i
      powzdychac... że niestety nie na przeciętną kieszeń POLAKA :(
    • Gość: Lovlita Re: Dom na skarpie IP: *.be.jnj.com 20.04.06, 22:42
      Nie podoba mi sie taki nowoczesny styl, zimne i jakies takie gole. Na szpital
      to sie moze nadaje.
      • alterpars Re: Dom na skarpie 21.04.06, 01:58
        super bardzo ladny dom. Taki modernistyczny przestrzenny bez zaslonek dywanow i
        wiejskiego jarmarku. Ale sadze ze do Polakow taki styl nie przemawia.
    • Gość: pogodny Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:05
      Zapomnieli tylko dodac ze to jest dom syna Gudzowatego.
      Zapewne z tad kampania w Gazecie przeciwko budowie mieszkaniowki ponizej domu.
      Przeciez nie zainteresowali by sie sprawa gdyby nie nazwisko!
    • Gość: praktyk-uzytkownik Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:04
      A ile jest działki, tylko ta skarpa?
      W takim domu to, jak widzę, ani kogoś przyjąć ani sprzątanie nie daje radosci,
      pewnie dladego wystawiony. Wolę inne klimaty ale zawsze komus moze się
      spodobać...
      • Gość: kicia Re: Dom na skarpie IP: *.jmdi.pl 23.04.06, 11:17
        dla mnie piekny, oby wiecej takich domów było a nie chałupki ze skosnymi dachami
        pokrytymi blachodachówka w kolorze ceglanym, az sie nie dobrze robi jak sie
        widzi wszystko na jedno kopyto
      • Gość: EB to zależy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:48
        ja wprawdzie mam mieszkanie a nie dom i nie na skarpie, ale jego wnętrze
        wygląda podobnie do tego domu. projektu nie robił mi żaden architekt, poza
        projektem kuchni, przy której pomogła mi koleżanka/architekt. niestety nie mam
        takich okien od sufitu do podłogi, chociaż bardzo bym chciała. mój dom, jeśli
        będę kiedyś go miała, będzie w tym samym stylu. lubię takie wnętrza. bardzo
        dobrze się w nich czuję. nie lubię nadmiaru rzeczy i sprzętów. lubię swój dom.
        naprawdę można w nim z powodzeniem przyjmować gości. moje koleżanki uwielbiają
        do mnie przychodzić na babskie posiaduszki a świąteczne rodzinne przyjęcia są
        bardzo miłe. sprząta się to wcale nie najgorzej. sądzę nawet, że łatwiej
        posprzątać coś takiego niż mieszkanie z dywanami, zasłonami i wszelkiego
        rodzaju pierdołami stojącymi na półkach. zabawki synka mojej siostry też wcale
        nie najgorzej wyglądają porozrzucane na podłodze, a wylany sok nie stanowi dla
        mnie żadnego problemu.
    • Gość: bogus Re: Dom na skarpie IP: *.net / *.crowley.pl 01.05.06, 14:13
      Taki troche klocek ze szkla. za duzo okien jak nasz klimat goraco w lecie zimno
      w zimie? czyz nie?
      • Gość: Piotrrr Re: Dom na skarpie IP: *.krakow.pl 09.05.06, 20:21
        nie
    • allexamina Re: Dom na skarpie 10.05.06, 19:56
      Uwielbiam modernizm. Sama na nieszczescie mieszkam w wiktorianskim domku i mnie
      te wszystkie gzymskiki i ozdobki niedlugo doprowadza do szalenstwa. Takze czesto
      - dla oddechu - przygladam sie wnetrzom dumnym z wlasnej prostoty, otwartosci i
      przestrzennosci. Niestety, albo zdjecia tego domu sa do niczego, albo architekci
      nie trafili. Np. to okno w kuchni nad umywalka jest przygnebiajace (kuchnia to
      wiezienie?), jadalnia w klatce szklanej przeraza tak bardzo ze gospodarze
      zastawili ja kwiatami i przesuneli stol jak najblizej kuchni, a szafy w
      gabinecie sprawiaja wrazenie ze za chwile przygniota swoja waznoscia biednego
      pracusia. Takich przykladow na kazdym zdjeciu pelno.
      • Gość: Anna Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 00:46
        mam okazje kupic podobny w stylu dom
        ja jednak juz mam meble - styl miedzywojenny i chociaz bryla modernistyczna to
        mozna takie wnetrze ocieplic
        dac elegancke zaslony, dywany,obrazy na scianach
        mysle , ze sa to zdjecia reklamowe przed zamieszkaniem

• Gość: Aribeth Re: Dom na skarpie IP: *.chello.pl 08.06.06, 10:19
      Zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie. Koszmar.
      Chwile pomieszkać można, ale całe życie???
    • aarichia Re: Dom na skarpie 09.06.06, 13:51
      pięęęęęęęęęękny, co trzeba zrobić, żeby taki mieć...
    • Gość: Andrzej Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:07
      Mam dom podobny zbudowany na skarpie w Nałęczowie do sprzedania. Widok jaki się
      rozciąga jest cudowny, z tymże jest to południowa część b. nasłoneczniona. Być
      może ktoś byłby chętny do zobaczenia i negocjacji to zapraszam
      • Gość: cez Re: Dom na skarpi - cacko IP: *.onlink.net 24.02.07, 03:14
        absolutnie rewelacja. Mistrzostwa swiata. Wewenatrz i zewnatrz wszystko to co
        lubie. Wysmakowana elegancja.
        • Gość: Agnieszka Re: Dom na skarpi - cacko IP: *.tkdami.net 25.02.07, 19:59
          Mysle ,ze osoby w nim mieszkajace ,nie znizaja sie do poziomu
          sprzatania .Utrzymac dom i dzialke /+ pies /w takim stanie ,to trzeba zatrudnic
          minimum 2 osoby na pelnych etatach.Wg mnie ten dom jest okropnie
          odpychajacy ,nieprzytulny ,zimny/w przenosni/nieprzyjazny.Ja czulabym sie w nim
          zle ,samotnie ,obco ,nawet w kilkuosobowej rodzinie.
          • Gość: Julia Re: Dom na skarpi - cacko IP: *.tkdami.net 25.02.07, 20:10
            Ten dom to jak WYBIEG ,a jego mieszkancy to jak modele ,zawsze z odpowiednia
            wypracowana mina ,poza,ruchami i nonszalancja.Oczy wszystkich skierowane na
            nich.Zmeczylabym sie szybko ta "ELEGANCJA " '.
    • Gość: Monika Dom na skarpie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.03.07, 14:50
      fakt, dom cudny! uwielbiam połączenie klasyki z modernizmem, no i ta zieleń...
    • Gość: goździkowa Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 22:21
      Modernizm jest super. Przy korzystnie położonej działce o wiele ciekawszy od
      dworków-potworków. Co do przedstawionego domu, wszystko jest w porządku, z
      wyjątkiem kuchni. Otwarta kuchnia czy aneks kuchenny jest odpowiedni do
      kawalerki. Widok na "gary" nie pozwala utrzymać stylu w salonie. Poza tym
      jeszcze raz, modernizm górą!
    • mj.agh Re: Dom na skarpie 01.08.07, 16:44
      Dom bardzo mi się podoba, lubię takie proste eleganckie wykończenia.
      Pewnie faktycznie jest trochę zimny ale to kwestia gustu. Nieco brakuje mi tam
      jakichś ożywiających akcentów, które nadawałyby mu bardziej zamieszkały wygląd.
      Kuchnia jest tylko jak dla mnie bezpłciowa, najprawdopodobniej ze względu na
      nijaki kolor dużej powierzchni mebli.
    • Gość: mitosia Dom na skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:18
      zgadza się.. kwestia gustu...
      ja wlasnie kupuje parter domu w centrum miasta i z tylu jest
      kawalek ogrodu... myślimy kiedys tam niewielki dom postawic, tylko
      właśnie jest skarpa z murem..
      jesli ktoś ma namiary na projekty domów na skarpie bede widzieczna
      za kontakt
      pozdrawiam

mikoska@op.pl
    • kobieta-znudzona Re: Dom na skarpie 02.09.08, 14:36
      bardzo ładny domek