drzejms-buond 20.04.06, 17:26 a cóż to za cudne cudo?!!! też mam na skarpie... ale widoków na to,że będzie wygladał tak jak ten domek, to nie ma żadnych :-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znanyarchitekt Re: Dom na skarpie IP: *.aber.ac.uk. / *.aber.ac.uk 20.04.06, 17:41 W zyciu bym nie chcial mieszkac w czyms tak obrzydliwie zimnym, smaku po drodze gdzies zabraklo :) Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Wszystko to kwestia gustu. 21.04.06, 12:59 Ty byś nie chciał mieszkać w nim - i nie mieszkasz. Wszystko w porządku! A mi się ten dom bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: Dom na skarpie IP: *.krakow.pl 09.05.06, 20:19 Acha, więc ty jesteś znanym architektem od dachów dwuspadowych i czterech izb. Gratuluję polotu. Odpowiedz Link Zgłoś
ela38 Re: Dom na skarpie 20.04.06, 18:04 Znam ten dom... Przejezdzam kolo niego codziennie w drodze do przedszkola z moim dzieckiem. Zawsze troche zwalniam, zeby nacieszyc sie jego pieknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:23 Stylowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bet-ka Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:22 A mnie się nie podoba... Wnętrza zbyt anonimowe, jak w luksusowym hotelu. Potraficie wyobrazić sobie garnki w kuchni i dziecięce zabawki rozrzucone po podłodze? No, chyba, że dębowe... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: Dom na skarpie 20.04.06, 20:41 Byłem niedawno na stronie Sueddeutschezeitung z nowymi realizacjami budownictwa jednorodzinnego w Niemczech południowych. W porownaniu z tamtymi domami - ten na skarpie w Warszawie - to czysta tragedia. Architekci wzieli pewnie kupe kasy, ale nie popisali sie nigdzie! A niektore wnętrza są wrecz przerazliwie fatalne (np. kuchnia, gabinet). Gdzie oni studiowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganzz_gut Re: Sztampa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:22 Jasne! Lepsze gargemelowki i klocki... ostatnio spacerowalem po 'willowej' okolicy przedmiesc warszawy, gdzie mieszkaja moi rodzice, i gdyby taka 'sztampe' tam budowano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Dom na skarpie IP: 195.94.216.* 21.04.06, 16:25 czy mógłbyś podać adres tej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Dom na skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:51 Masz rację, po obejrzeniu zdjęć odchodzi chęć zobaczyć w naturze. Na skali od 1 do 10 oceniam na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Re: Dom na skarpie IP: 91.176.200.* 08.07.09, 16:52 Chcialbym zobaczyc dom, ktory oceniasz 10/10. Wstaw link do niego. Jestem naprawde ciekawy tych cudow z jakimi masz stycznosc, bo pomijajac preferencje dotyczace stylow architektury komentowany dom oceniam bardzo wysoko, zwaszcza poziom zaaranzowania zieleni wokol domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ivva1 Re: Dom na skarpie 20.04.06, 22:26 Bardzo ładny, może faktycznie trochę zimny ale można nacieszyc oko i powzdychac... że niestety nie na przeciętną kieszeń POLAKA :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lovlita Re: Dom na skarpie IP: *.be.jnj.com 20.04.06, 22:42 Nie podoba mi sie taki nowoczesny styl, zimne i jakies takie gole. Na szpital to sie moze nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Dom na skarpie 21.04.06, 01:58 super bardzo ladny dom. Taki modernistyczny przestrzenny bez zaslonek dywanow i wiejskiego jarmarku. Ale sadze ze do Polakow taki styl nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodny Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:05 Zapomnieli tylko dodac ze to jest dom syna Gudzowatego. Zapewne z tad kampania w Gazecie przeciwko budowie mieszkaniowki ponizej domu. Przeciez nie zainteresowali by sie sprawa gdyby nie nazwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk-uzytkownik Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:04 A ile jest działki, tylko ta skarpa? W takim domu to, jak widzę, ani kogoś przyjąć ani sprzątanie nie daje radosci, pewnie dladego wystawiony. Wolę inne klimaty ale zawsze komus moze się spodobać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Dom na skarpie IP: *.jmdi.pl 23.04.06, 11:17 dla mnie piekny, oby wiecej takich domów było a nie chałupki ze skosnymi dachami pokrytymi blachodachówka w kolorze ceglanym, az sie nie dobrze robi jak sie widzi wszystko na jedno kopyto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB to zależy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:48 ja wprawdzie mam mieszkanie a nie dom i nie na skarpie, ale jego wnętrze wygląda podobnie do tego domu. projektu nie robił mi żaden architekt, poza projektem kuchni, przy której pomogła mi koleżanka/architekt. niestety nie mam takich okien od sufitu do podłogi, chociaż bardzo bym chciała. mój dom, jeśli będę kiedyś go miała, będzie w tym samym stylu. lubię takie wnętrza. bardzo dobrze się w nich czuję. nie lubię nadmiaru rzeczy i sprzętów. lubię swój dom. naprawdę można w nim z powodzeniem przyjmować gości. moje koleżanki uwielbiają do mnie przychodzić na babskie posiaduszki a świąteczne rodzinne przyjęcia są bardzo miłe. sprząta się to wcale nie najgorzej. sądzę nawet, że łatwiej posprzątać coś takiego niż mieszkanie z dywanami, zasłonami i wszelkiego rodzaju pierdołami stojącymi na półkach. zabawki synka mojej siostry też wcale nie najgorzej wyglądają porozrzucane na podłodze, a wylany sok nie stanowi dla mnie żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogus Re: Dom na skarpie IP: *.net / *.crowley.pl 01.05.06, 14:13 Taki troche klocek ze szkla. za duzo okien jak nasz klimat goraco w lecie zimno w zimie? czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Re: Dom na skarpie 10.05.06, 19:56 Uwielbiam modernizm. Sama na nieszczescie mieszkam w wiktorianskim domku i mnie te wszystkie gzymskiki i ozdobki niedlugo doprowadza do szalenstwa. Takze czesto - dla oddechu - przygladam sie wnetrzom dumnym z wlasnej prostoty, otwartosci i przestrzennosci. Niestety, albo zdjecia tego domu sa do niczego, albo architekci nie trafili. Np. to okno w kuchni nad umywalka jest przygnebiajace (kuchnia to wiezienie?), jadalnia w klatce szklanej przeraza tak bardzo ze gospodarze zastawili ja kwiatami i przesuneli stol jak najblizej kuchni, a szafy w gabinecie sprawiaja wrazenie ze za chwile przygniota swoja waznoscia biednego pracusia. Takich przykladow na kazdym zdjeciu pelno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 00:46 mam okazje kupic podobny w stylu dom ja jednak juz mam meble - styl miedzywojenny i chociaz bryla modernistyczna to mozna takie wnetrze ocieplic dac elegancke zaslony, dywany,obrazy na scianach mysle , ze sa to zdjecia reklamowe przed zamieszkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aribeth Re: Dom na skarpie IP: *.chello.pl 08.06.06, 10:19 Zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie. Koszmar. Chwile pomieszkać można, ale całe życie??? Odpowiedz Link Zgłoś
aarichia Re: Dom na skarpie 09.06.06, 13:51 pięęęęęęęęęękny, co trzeba zrobić, żeby taki mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:07 Mam dom podobny zbudowany na skarpie w Nałęczowie do sprzedania. Widok jaki się rozciąga jest cudowny, z tymże jest to południowa część b. nasłoneczniona. Być może ktoś byłby chętny do zobaczenia i negocjacji to zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: Dom na skarpi - cacko IP: *.onlink.net 24.02.07, 03:14 absolutnie rewelacja. Mistrzostwa swiata. Wewenatrz i zewnatrz wszystko to co lubie. Wysmakowana elegancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Dom na skarpi - cacko IP: *.tkdami.net 25.02.07, 19:59 Mysle ,ze osoby w nim mieszkajace ,nie znizaja sie do poziomu sprzatania .Utrzymac dom i dzialke /+ pies /w takim stanie ,to trzeba zatrudnic minimum 2 osoby na pelnych etatach.Wg mnie ten dom jest okropnie odpychajacy ,nieprzytulny ,zimny/w przenosni/nieprzyjazny.Ja czulabym sie w nim zle ,samotnie ,obco ,nawet w kilkuosobowej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Dom na skarpi - cacko IP: *.tkdami.net 25.02.07, 20:10 Ten dom to jak WYBIEG ,a jego mieszkancy to jak modele ,zawsze z odpowiednia wypracowana mina ,poza,ruchami i nonszalancja.Oczy wszystkich skierowane na nich.Zmeczylabym sie szybko ta "ELEGANCJA " '. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Dom na skarpie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.03.07, 14:50 fakt, dom cudny! uwielbiam połączenie klasyki z modernizmem, no i ta zieleń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goździkowa Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 22:21 Modernizm jest super. Przy korzystnie położonej działce o wiele ciekawszy od dworków-potworków. Co do przedstawionego domu, wszystko jest w porządku, z wyjątkiem kuchni. Otwarta kuchnia czy aneks kuchenny jest odpowiedni do kawalerki. Widok na "gary" nie pozwala utrzymać stylu w salonie. Poza tym jeszcze raz, modernizm górą! Odpowiedz Link Zgłoś
mj.agh Re: Dom na skarpie 01.08.07, 16:44 Dom bardzo mi się podoba, lubię takie proste eleganckie wykończenia. Pewnie faktycznie jest trochę zimny ale to kwestia gustu. Nieco brakuje mi tam jakichś ożywiających akcentów, które nadawałyby mu bardziej zamieszkały wygląd. Kuchnia jest tylko jak dla mnie bezpłciowa, najprawdopodobniej ze względu na nijaki kolor dużej powierzchni mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitosia Dom na skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:18 zgadza się.. kwestia gustu... ja wlasnie kupuje parter domu w centrum miasta i z tylu jest kawalek ogrodu... myślimy kiedys tam niewielki dom postawic, tylko właśnie jest skarpa z murem.. jesli ktoś ma namiary na projekty domów na skarpie bede widzieczna za kontakt pozdrawiam mikoska@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś