Gość: Ewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 08:42 Jaka grubośc fug powinna być przy płytkach o rozm 22,5 na 30 cm. Kupiłam krzyzyki 4 mm i ktos powiedział mi ze to za duze. Czy są jakies standardy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: Jaka grubość fug??? 05.05.06, 09:38 Kwestia gustu i płytek czasami. Płytki na „wysoki połysk” i durze, ładniej jest położyć z jak najmniejszą fugą lub bez fugi. Na takie płytki jak piszesz, nie widziałem płytek, dałbym 2 do 4mm. fugę, ale to nie musi być wykładnik. Możesz dać zasadniczo, takie fugi jakie Ci się podobają. Większa fuga, więcej sprzątania. Większa fuga , zabrudzenia są bardziej widoczne. I tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duże jarecki Re: Jaka grubość fug??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:41 DUŻA fuga 4-5 mm to piękna ozdoba, musi być dobrana kolorystycznie i dobrej jakości to nie będzie się szybko brudzić, zapomnij o atlasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Jaka grubość fug??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:33 Czemu Atlas nie???? To jakiej firmy kupic najlepiej??? mam płytki pomaranczowo- kremowe z motywami w kolorze czekoladowym i własnie myslałam o fugach czekoladowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Jaka grubość fug??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:07 Polecam zaprawy do fugowania firmy MAPEI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jaka grubość fug??? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 10:26 dla mnie im mniej sie rzuca w oczy tym lepiej. Do kazdych plytek uzylismy milimetrowej. Odpowiedz Link Zgłoś