mdorota11 19.05.06, 21:38 czy ktoś z was orientuje się ile kosztuje zrobienie balkonu? Chcę zrezygnować z budowy 2 balkonów i zastanawiam się, jakie to są (czy w ogóle są) oszczędności. Okna zamiast dużych balkonowych zwykłe, nie trzeba balustrad.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: balkon w domku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:38 Oszczędności na: -wykonaniu -wykończeniu -wykończeniu elewacji -remontach -utrzymaniu porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: balkon w domku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:02 I znika bardzo ładny mostek termiczny jakim jest balkon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: balkon w domku IP: *.48.jawnet.pl 20.05.06, 09:08 mostek mowisz predzej radiator:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdorota11 Re: balkon w domku IP: *.chello.pl 20.05.06, 14:17 no dobrze, a jakieś sugestie finansowe, jakie rzędu to mogą być pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: balkon w domku IP: *.48.jawnet.pl 20.05.06, 14:34 o drzwiach balkonowych i balustradach wspomnialas dochodza jeszcze koszty dodatkowej plyty , zbrojenia ,szalunkow ,wykonczenia (gres ?), tynkowania nie podalas powierzchni pamietaj ze w zimie balkony i tarasy trzeba odsniezac (dodatowy klopot) o grzybie na suficie pod balkonem nie wspomne a wszystko za cene wietrzenia poscieli bo w lecie wygodniej wyjsc na taras pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: balkon w domku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:32 zrezygnuj z balkonu, ale zostaw sobie drzwi balkonowe i zamontuj barierki - nie ma kosztów budowy i wykończenia balkonu,z wyjątkiem barierek oraz utrzymania na nim czystości, ale pokój będziesz miał dobrze doświetlony (rozumiem, ze chodzi o poddasze); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdorota11 Re: balkon w domku IP: *.chello.pl 25.05.06, 18:59 też tak na początku myślałam, ale wydawało mi się wciąż drogo...ale faktycznie jest wówczas jaśniej, mam dowód we włąsnym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś