golek66 23.05.06, 07:26 Mam pytanie -czy gmina może zmusic własciciela domu do podłączenia się do nowo wybudowanej kanalizacji?-jest szambo,i ewentualnie jakie ma sankcje za nie podłączenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rispetto Re: Kanalizacja 23.05.06, 10:11 Nie wiem, czy może zmusić, ale u mnie, gdy położono kanalizę, to wpięło się do niej około 1/3 domostw. Reszta została przy szambach. Wniosek nasuwa się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kanalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:06 nie mogą cie zmusić (narazie),ale jak skanalizują część miejscowości w której mieszkasz urzednicy z gminy sprawdzą szczelność twojego szamba, czy dno betonowe itd, zażądają też rachunków za wywożenie nieczystości z szamba ,sprawdzą czy zużycie wody odpowiada przedstawionym rachunkom, ogólnie bedą węszyć ale jeżeli wszystko masz w porządku nie ma sie co martwić. Raz na jakiś czas bedą takie kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kanalizacja IP: *.30.35.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.13, 14:36 jedno jest pewne, po zakończeniu kanalizy miejskiej przeważnie jest 2 lata do wpięcia się, potem będziesz mieć same problemy Odpowiedz Link Zgłoś