Dodaj do ulubionych

Pachy po depilacji

13.03.24, 15:19
Czym zmywacie resztki wosku? (mam na myśli depilację plastrami na zimno)
tych nawilżanych chusteczek w jednej paczce plastrów jest mało, zwykle zmywałam oliwką dla dzieci, ale mi się skończyła, a mam olej kokosowy. Bardzo przyjemne uczucie. Tyle, że się troche pokruszył przy rozsmarowywaniu i trochę wpadło do umywalki. Czy to po pewnym czasie mi nie zatka kanalizacji? Tzn nie mówię o tych kilku bryłkach dziś, ale przy regularnym używaniu?
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Pachy po depilacji 13.03.24, 15:24
      Zagotuj wodę, wrzuć kapsułkę do zmywarki, jak trochę przestygnie to wlej do umywalki. Nawet jeśli został jakiś tłuszcz, to spłynie.
      • la_felicja Re: Pachy po depilacji 13.03.24, 16:04
        O, dzięki, będę tak robić od czasu do czasu
    • simply_z Re: Pachy po depilacji 13.03.24, 15:24
      Hmm, a czemu nie rozwazysz lasera?
      • la_felicja Re: Pachy po depilacji 13.03.24, 16:10
        Pod pachami? Bo ja wiem, chyba już nie warto. Po latach depilacji włoski rosną mi coraz słabsze i coraz ich mniej. To żadna fatyga, ta depilacja plastrami, nawet lubię to uczucie po. Latem wiadomo, golę, ale też nie odrastają jakoś bardzo.
        Na łydkach już prawie nie mam włosów, trochę tylko w okolicy kolan, używam depilatorów elektrycznych od ponad 30 lat.
        Może uda powinnam wydepilować laserem, bo depilatorem boli i zajmuje czas. Ale mam dużo pieprzyków, więc się trochę boję
        • simply_z Re: Pachy po depilacji 13.03.24, 16:52
          Warto warto. Jestem po 3 sesjach i juz widze roznice. Oczywiscie zalezy od karnacji, podobno laser lepiej sprawdza sie przy jasnej. Nic nie wrasta, a jak juz to bardzo wolno, skora gladka, ladna.
          • la_felicja Re: Pachy po depilacji 13.03.24, 18:23
            A jaki laser i ile jeszcze masz mieć tych sesji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka