Dodaj do ulubionych

dobra cena

30.05.06, 14:17
Czy cena 250000 za dom w stanie surowym otwartym (z dachem), użytkowe
poddasze, pow. użytkowa ok. 140m2, działka 10a, ok. Wrocławia jest ok?
Obserwuj wątek
    • Gość: kid Re: dobra cena IP: *.131.rev.vline.pl 30.05.06, 14:27
      Targuj sie bo drogo.
    • kasiamin Re: dobra cena 30.05.06, 14:36
      dodam, ze jest to w Kiełczowie
    • Gość: myszowata73 Re: dobra cena IP: *.mcz.pl / *.lubin.dialog.net.pl 30.05.06, 14:37
      Mam podobny dylemat. Dom w stanie surowym otwartym, pow.całkowita 460 m, na
      dole pomieszczenie na działaln.gosp., I piętro i poddasze
      użytkowe...woj.dolnośląskie, cena 260 tys.zł i też się zastanawiam czy nie za
      drogo?
      • Gość: kid Re: dobra cena IP: *.131.rev.vline.pl 30.05.06, 14:45
        260000 za 460m2 to chyba w sam raz ale za podobną cenę 140 m to chyba
        przesada.A tak na marginesie do późniejszych wyliczeń stan surowy otwarty to
        ok.40% inwestycji a więc 460x ok1500.-za metr/wykończenie bez szaleństw/=690 000
        x40%=276 000.Potargować zawsze możesz a nawet wypada?
    • Gość: hamberg Re: dobra cena IP: *.pl / 80.51.194.* 30.05.06, 20:00
      sama ziemia jest warta 80000-90000zl. Jestem na biezaco bo mieszkam na
      kielczowskiej i wlasnie w kielczowie szukalem dzialki. + projekt z adaptacjami
      to da ok 6000 no i dom jakies 100000 czyli nie przekroczylismy 200000 - nie daj
      sie naciagnac.
      Ja polecam katy wroclawskie :) bo ceny w bliskim sasiedztwie Wrocka doszly do
      ciezkich pieniedzy (domaslaw, smolec, dlugoleka, kobierzyce) - za dobra dzialke
      placisz nawet 140-150zl za metr i kupujesz pole o bardzo wysokim poziomie wod
      gruntowych poprzecinane rowami melioracyjnymi z duza iloscia punktow
      archeologicznych oraz dzialalnoscia gospodarcza po sasiedzku. Wlasnie w katach
      kupilem dzialke po 25zl za metr. Pozostaje jeszcze duuuzo do wydania na inne
      rzeczy :))
    • Gość: szwedka111 Re: dobra cena IP: *.20.54.194.generacja.pl 30.05.06, 20:25
      witam
      ja mam dom o podobnej powierzchni w stanie surowym zamknietym. Piszesz o działce
      10a ale cena 250 000 to z działka czy bez? jesli z dzialka to zależy gdzie
      dziłka jest położona. W okolicach Siechnice Radwanice, czy Dobrzykowice ziemia
      jest tania 30-60 zł ale w jednym miejscu istnieje spore ryzyko powodziowe- w
      1997 całe były pod woda a Dobrzykowice...rowy melioracyjne i możliwe tąpnięcia.
      W Krzeptowej radary z lotniska i pola elektromagnetyczne nie pozostaja bez
      wpływu na zdrowie.
      Jeżeli cena podana przez Ciebie obejmuje tylko cenę domu, to odp. na pyt czy to
      dużo czy mało zależy przede wszystkim od tego z jakich materiałów budujesz. Z
      moich doswiadczeń budowlanych wynika, iz ten sam dom można wybudowac w stanie
      surowym otwartym za bardzo różne pieniądze nawet przez tą samą firmię. Inna jest
      cena ceramiki, inna gazobetonu, inna silki, można dać mniej ocieplenia, można
      dać wiecej - owszem należy trzymać sie projektu ale pewne wybory należa do
      Ciebie - jesli chodzi o materiały. Zauważyłam, ze niektore firmy w zależności od
      tego z jakiego materiału budujesz wskazują inna cenę robocizny. Np ytong jest
      miękki i bardzo prosty wiec buduje sie z niego jak z klocków lego ale jest za to
      bardzo nasiąkliwa, zaś ceramika jest twarda, trudna w obróbce i moze już nie
      tylko sam materiał ale i robocizna kosztować więcej. Zależnie od tego z jakiego
      materiału robisz ściany- później okazuje sie ze nie każdy tynk mozesz zastosować
      i tu znowu mozesz natrafić na niespodziankę cenowa. itd, itp
      Ja osobiscie uważam, ze nie można obiektywnie na podstawie Twoich skromnych
      informacji odp. obiektywnie na to pytanie. Naklepiej zrób kosztorysy w kliku
      firmach ale najpierw zdecyduj z czego chcesz dom budować i to sama zdecyduj a
      nie z firma, z która negocjujesz - oni zawsze Ci polecą materiał przy którym sie
      najmniej napracuja albo taki który mają w najlepszych cenach, dzieki czemu
      materiał wyjdzie tanio ale przyłozą na robiociźnie.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka