Dodaj do ulubionych

Jak odstraszyć ptaki

IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 08.06.06, 09:53
Ratunku, zginę pod ptasim gównem! Czy ktoś może mi poradzić jak skutecznie
odstraszyć ptaszyska, które upodobały sobie akurat mój balkon? Głównie
gołębie. Może to nie jest temat na forum remontowe, ale ostatecznie balkon to
też kawałek mieszkania. Z góry mówię, że odpada odstraszanie dźwiękowe,
sąsiedzi nic mi nie zawinili. Może ktoś z Was sobie z takim problemem
poradził? Znalazłam wprawdzie w internecie system Stopptak, ale on się nadaje
raczej na gzymsy. Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: karolina Re: Jak odstraszyć ptaki IP: 195.187.47.* 08.06.06, 10:07
      pomagają pocięte w długie paski i powiązane w pęczki takie cienkie kolorowe
      foliówki. Przywiązuje się takie "pęczki" do balustrady.Ponieważ torebki
      powiewają na wietrze, więc gołębie bojąc sie ich nie przylatują. Wiem, że
      wygląda to paskudnie, ale jak już się odzwyczają, to można zdjąć "dekorację".
      Ja wygrałam z gołębiami :) Powodzenia
      • kriku Re: Jak odstraszyć ptaki 08.06.06, 15:09
        puszczaj im odgłosy drapieżników, bo wyposażyć się w sokoła chyba nie chcesz,
        ewentualnie działko gazaowe, które będzie wybuchać co jakiś czas.
        na lotniskach stosuje sie sokoły i działka
    • wlodek.g Jak to jak... po prostu! 08.06.06, 17:58
      Ja mam zewnętrzne czujki alarmowe na budynku i na wiosnę, zawsze po świcie
      alarmował mnie Solid, że otrzymali sygnał włamania.
      Ptaki budząc się siadały na czujkach i uruchamiały je. Wpadłem na pomysł żeby
      powiesić nad czujkami zdjęcie lecącego jastrzębia, takiego z rozpostartymi
      skrzydłami - ich naturalnego wroga. Znajdziesz bez problemu w Googlach.
      Od tego dnia śpię spokojnie!

A teraz metoda na namolne osy - też mój patent :o)
      Do butelki po nestea, z szerokim otworem trzeba wlać trochę białego wina, np.
      taniej sofii i łyżeczkę miodu. Wymieszać i postawić na tarasie czy balkonie.
      Te gupole lecą do zapachu miodu, a przy okazji spijają się alkoholem i topią w
      butelce. Wieczorem wyrzucamy ćwierć butelki os. I zaczynamy wszystko od nowa.
      Fajne, no nie? :o)
      • kriku Re: Jak to jak... po prostu! 08.06.06, 19:19
        Polak potrafi :)
        a jaki masz sposób na odstraszenie kaczorowsko-leperowsko-giertychwskich szponów
        od naszego życia?
        może jakiś ciężar nad zapadką ze zdjęciem europejskiego homokapitalisty?
        pozdrawiam
        • Gość: Amok Re: Jak to jak... po prostu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:35
          u nas już nie ma ani jednego nad barierką balokonową w odległości jakiś 10cm
          rozciągnąłem żyłkę wędkarską jak delikwent siada to o nią zaczepia i zwiewa
          szybciej niż przyleciał. mam ją od jakiś dwóch lat i od tamtej pory mam czysty
          balkon, a żyłka i tak jest nie widoczna.
          • Gość: kaszka Re: Jak to jak... po prostu! IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 09.06.06, 07:20
            Dzięki! Żyłka to naprawdę świetny pomysł. Zainstaluję natychmiast po powrocie
            do domu. A masz jakiś pomysł na parapet? Bo na parapecie okna obok balkonu też
            mi siadają.
            • Gość: Amok Re: Jak to jak... po prostu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:20
              jak się da to też proponuję żyłkę 10cm nad parapetem i po kłopocie
        • iza1243 Re: Jak to jak... po prostu! 29.09.16, 15:27
          UWAGA GOŁĘBIE PRZENOSZĄ BORELIZĘ! Wszystko przez karmiących!
          Dokarmianie ptaków jest w świetle prawa prowadzeniem nielegalnej hodowli. Stałe rozsypywanie pożywienia ptakom jest wykroczeniem - łamie się w ten sposób przepisy porządkowe miasta zabraniające zanieczyszczania środowiska miejskiego.-
    • Gość: Tomek Re: Jak odstraszyć ptaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:21
      w serwisie o dachach są informacje o dostepnych zabezpieczeniach przeci wtakom
      oraz firmy sprzedajace to zobacz www.e-dach.pl/
    • iza1243 Re: Jak odstraszyć ptaki 29.09.16, 15:25
      Dokarmianie ptaków jest w świetle prawa prowadzeniem nielegalnej hodowli. Stałe rozsypywanie pożywienia ptakom jest wykroczeniem - łamie się w ten sposób przepisy porządkowe miasta zabraniające zanieczyszczania środowiska miejskiego.-
    • iza1243 Re: Jak odstraszyć ptaki 29.09.16, 15:26
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka