Dodaj do ulubionych

ogrzewanie podłogowe

16.08.06, 11:11
Witam,
chciałabym sie dowiedzieć czy warto istalować sobie takie ogrzewanie, chodzi
mi głównie o łazienke. Proszę o porady jak to powinno wyglądać, jakie płytki
do takiego ogrzewania? Może ktoś ma godna polecenia firmę/ekipę?
Będe wdzięczna za każda poradę.
Pzdr, Marta.
Obserwuj wątek
    • cola33 Re: ogrzewanie podłogowe 16.08.06, 15:53
      Witam. Oczywiście ze warto pod warunkiem fachowego wykonania. Jest to wspaniały
      komfort cieplny, bardzo poprawne działanie wentylacji, znikoma ilośc pary i
      ogólnie a moze najważniejsze - wychodzisz z wanienki lub kabinki i masz ciepło
      w nóżko. A płytko obojętnie jakie dasz tak samo przekaża ciepełko. Pozdrawiam
      serdecznie
      • Gość: ? Re: ogrzewanie podłogowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 09:46
        opis wspaniały

tylko nie bardzo zrozumiałem to "znikoma ilośc pary" przy ogrzewaniu podłogowym...

obserwowuję już przez kilkadziesiąt lat grzejniki i raczej nie stwierdzałem
        wydobywania się z nich pary /podejrzewam wodnej/

a tak ogólnie to pamiętam ze szkoły takie pytanie:

pytanie: czy widać parę wodną ???

odpowiedź: NIE, dopiero jak się skropli...
        • cola33 Re: ogrzewanie podłogowe 17.08.06, 14:01
          po nalaniu wody do wanny lustro wody jest odkryte i paruje. Właśnie to ta para
          która później fajnie spływa sobie po kafelkach w dół a przy podłogówce pięknie
          odparowywuje. Pozdrawiam.
          • Gość: ? Re: ogrzewanie podłogowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:40
            hmmmm czyżbyś miał w łazience jakieś rurki chłodzące w ścianach???
            • cola33 Re: ogrzewanie podłogowe 17.08.06, 21:53
              Porozmawiaj z ludźmi którzy mają w łazieneczce podłogówkę, odpowiedź będzie
              napewno pozytywna.
              • Gość: ? Re: ogrzewanie podłogowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:57
                porozmawiałem z sobą nie mam "podłogówki" a jakoś mi się woda nie leje po
                ścianach w łazience :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka