Dodaj do ulubionych

biała bejca - szukam porady

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 13:48
no wiec odnawiam stolik sosnowy, najpierw zostal on papierem ściernym starty
i pomalowany białą bejcą. Pytanie mam takie czy na tą białą bejcę należy coś
jeszcze polożyć? Bejca była zakupiona w Ikei i po pomalowaniu stolik wygląda
tak sobie. Wypadałoby go teraz jakoś zabezpieczyć bo nie wiem jak długo
będzie on taki biały...czy ktoś mi może doradzić coś w tej kwiestii? dzieki
Obserwuj wątek
    • m24 Re: biała bejca - szukam porady 16.08.06, 17:47
      nikt nie poradzi?
      • Gość: Marta Re: biała bejca - szukam porady IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.13, 12:21
        lakierem akrylowym najlepiej
    • Gość: edek Re: biała bejca - szukam porady IP: *.31.248.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.13, 23:03
      jeśli na stoliku są prześwity drewna to pomaluj ten stolik raz jeszcze, albo do momentu kiedy będziesz zadowolona z efektu. Później radziłabym pomalować lakierem (mat lub połysk), aby zabezpieczyć go przed zabrudzeniem i wnikaniem jakichkolwiek płynów. Inaczej będzie się brudził szybko.
      A na przyszłość polecam lakierobejcę lub barwiony lakier - to o wiele praktyczniejsze w przypadku mebli takich jak stół.

www.ekspertbudowlany.pl
    • zaramara Re: biała bejca - szukam porady 26.09.13, 17:14
      Bejcę polakieruj lakierem aby stolik zabezpieczyć (powierzchnia tylko pobejcowana będzie się brudzić:
      www.farby.shop.pl/product-pol-1016-Tikkurila-Paneeli-Assa-Kiva-Panel-Lacquer-Akrylowy-lakier-do-drewnianych-powierzchni-wewnatrz-pomieszczen-Mat-Polmat-.html
      to wodny lakier, bedzie dobry na tą bejcę z Ikei
      • zaramara Re: biała bejca - szukam porady 26.09.13, 17:15
        Nie wiem czy nie jest już za późno ale ten lakier jest SUPER!!!!!!!!!!!!! Przepięknie sie błyszczy i mieni:www.farby.shop.pl/product-pol-1245-Tikkurila-Paneeli-Assa-Arctic-Wodorozcienczalny-lakier-akrylowy-o-perlowym-polysku-do-uzytku-wewnetrznego-przeznaczony-do-barwienia-.html

POLECAM!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka