11.09.06, 21:03
witam.czy ktos moze mnie oswiecic ile moze kosztowac (orientacyjnie)
przebudowa hali na mieszkania?Hala ma 300 m kw sciany i sufity murowane.w gre
wchodzi zbudowanie 6 mieszkan 2-pokojowych.Interesuje mnie koszt instalacjo
elektrycznej,kanalizacijnej,budowa scian dzialowych,wstawienie okien(2-3 na
mieszkanie).Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Danuta Marosik Re: adaptacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:02
      witaj...zacznij raczej od załatwienia spraw papierkowych,ja własnie otrzymałam
      po wielkich perypetiach zmianę sposobu użytkowania.Jeśli jesteś jeszcze przed
      tym zadaniem to proponuję zacząć własnie od tego.Jeśli chcesz to zadzwoń powiem
      Ci co musisz załatwić i od czego zacząć.Pozdrawiam.0602 893 491
      • Gość: monika-pawlowska Re: adaptacja IP: *.force9.co.uk 13.09.06, 20:40
        dziekuje za odpowiedz.akurat ta sprawe mam juz na szczescie zalatwiona:)
        dziekuje za telefon,ale na razie przebywam za granica.dziekuje raz jeszcze
    • Gość: kosztorysant Re: adaptacja IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.09.06, 22:04
      cena "ORIENTACYJNA" nic Ci nie da.Koszty adaptacji zależą od wielu
      czynników.Tylko kosztorys wykonany na podstawie projektu pozwoli na wmiarę
      rzetelną wycenę robót.Jeżeli Jesteś zainteresowana to proszę o kontakt na
      maila: kosztorysy.prof@plusnet.pl
      • Gość: bob.b Re: adaptacja IP: *.chello.pl 15.09.06, 21:02
        około 500 zł m2 pow. użytkowej
        • ramonka27 Re: adaptacja 16.09.06, 00:09
          Znowu mnie rozsmieszasz. Oczywiście wliczyłeś w te 500zł koszty wymurowania
          ścian nośnych, działowych, stropów, prawdopodobnie przeróbki dachu, instalacji
          C.O, wod-kan, elektrycznej, gazowej. Mam wrażenie że cena ta napewno bierze pod
          uwagę wykończeniówkę - glazurę, terrakotę, podłogi, okna. drzwi, wyposażenie
          łazienki itp.

Widzę, że fachowo oceniasz sytuacje. Potrzebuje kosztorysanta - nie chciałbyś u
          mnie pracować. Tylko koszty mają być takie jak podajesz a za pomyłki ty
          płacisz :P:P:P

POZDRO
          • andrzej.sawa Re: adaptacja 16.09.06, 08:44
            Pytacze na forum są często zieloni,bo oczekują odpowiedzi na oko,ale bez
            oglądania obiektu.Gdyby to było takie proste.
            • ramonka27 Re: adaptacja 16.09.06, 08:49
              Panie Andrzeju zgadzam się, ale wymyślanie kwoty typu 500zł nie jest już nie
              wiedzą tylko kompletną bzdurą. Przecierz można sobie chociarzby porównać ceny
              mieszkan i odjąć zyski developera - proste no nie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka