Gość: Peter IP: 193.108.34.* 24.10.06, 12:52 Czy 3000 zł za przyklejenie ok 40m2 płytek, wymiana 10m rur, wanny, kaloryfera, podwieszenie sufitu 5m2 i montaż geberitu to cena uczciwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: cena za remont łazienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:23 Witam, powiedzmy ze jest to cena uczciwa, zalezy w jakim regionie jest prowadzony remont. U mnie za remont lazienki (szczecin), ekipa wziela 3500zl, wykonali robote w 3tygodnie. Bez zadnych utrudnien. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: cena za remont łazienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:25 3 tygodnie bez łazienki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: cena za remont łazienki IP: *.08.gwa.telkab.pl 26.01.14, 13:10 A ile Ty byś chciała? Jak chcesz remontować to musisz się liczyć z czasem. Teoretycznie biorąc pod uwagę polskie i europejskie normy i czasy schnięcia poszczególnych zapraw to remont łazienki powinien trwać około 6 tygodni, bo inaczej wszystko jest klejone na niedoschniente i niewysezonowane. Jak nie jesteś w stanie się wyprowadzić, to nie remontuj. Kup sobie nowe mieszkanie, wykończ i się wyprowadź, a to sprzedaj! Odpowiedz Link Zgłoś
bova63 Re: cena za remont łazienki 12.08.15, 22:11 Witam, czy mogłabym uzyskać tel. tej firmy planuję remont łazienki w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: cena za remont łazienki IP: 193.108.34.* 24.10.06, 14:58 Moim zdanie o 1000 za dużo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awf Re: cena za remont łazienki IP: *.chello.pl 24.10.06, 15:06 Robiłeś kiedyś osobiście remont takiej łazienki? Wydaje mi się że nie, spróbuj a zobaczysz ileto pracy. Sam wtedy powiesz że 3000zł to wcale nie tak wiele. Taka robota w niemczech to 5 tys euro i co tu porównywać? Odpowiedz Link Zgłoś
woodpecker_from_mars Re: cena za remont łazienki 25.10.06, 10:31 ale my mieszkamy w Polsce i zarabiamy "po polsku".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak najlepiej żeby BYŁO ZA DARMO !!! IP: *.08.gwa.telkab.pl 26.01.14, 13:18 A dla mnie paliwo jest co najmniej dwukrotnie za drogie. Mechanicy za naprawy samochodów powinni brać o połowę mniej. Podatki powinny być o połowę niższe, mleko powinno kosztować 50gr za litr, dentyści powinni brać za usługi 4 razy mniej. A NAJLEPIEJ ŻEBY WSZYSTKO BYŁO ZA DARMO !!!!!!!!! Potem jak Ci rury będą przeciekać, a płytki będą odpadać, to powiesz że nie ma co narzekać, bo tanio było? NIE !!! Powiesz że płacisz i wymagasz !!!! No więc jak chcesz wymagać to zapłać tyle ile potrzeba, a jak nie to sobie chamie sam remontuj i ludzi nie wk.... Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: najlepiej żeby BYŁO ZA DARMO !!! 03.02.14, 11:21 Popieram! Chamy by chciały, żeby im wszyscy wszystko za darmo robili. Ale sami za darmo nie pracują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: cena za remont łazienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 21:01 ekipa to trzej robotnicy ,remont trzy tygodnie i cena ma być 3000 tyś zł póknij się w głółwkę to ani ukraińcy za te pięniądze nie będą robić (a zus tych trzech roboli to koszt 2200 zł ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 07.03.14, 22:35 Klienta twój ZUS obchodzi tyle, co guano w trawie. Również twój problem czy z zarobionych pieniędzy ZUS opłacisz czy przechlejesz. W Krakowie od metra flizowania obecnie biorą 40 zł. to za 40m będzie 1600 zł + klej ok 20 worków w cenie 25 zł. czyli 500 zł. Obudowanie geberitu to koszt 250 zł.+ materiał. Idzie na to ok.2 płyty g-k, trochę śrub. Reszta robocizny góra ok.1000 zł. A proszę zauważyć, że post wątkowy na który odpowiadacie, był pisany w 2006 r. Odpowiedz Link Zgłoś
krasno-ludki Re: cena za remont łazienki 24.01.14, 23:51 Jak czytam takie posty to pękam ze śmiechu :) Ile za remont łazienki ? A ile kosztuje samochód ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: cena za remont łazienki IP: *.08.gwa.telkab.pl 26.01.14, 13:22 a ja chcę żeby mi sprzedali nowego opla za 10tys. bo przeliczam to na moje polskie zarobki !!!! Mamy kraj debili i długu tu nie będzie jak na zachodzie, bo każdy woli paprochowi i partaczowi który jest rolnikiem a w zimę dorabia zapłacić mniej, niż wziąć firmę i mieć porządnie, z gwarancją, fakturą, podatkiem. Potem narzekamy na służbę zdrowia, na szkoły, na wszystko. Ale zapłacić to już nam się nie chce!!! Lepiej wyjechać i płacić obcym na zachodzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 07.03.14, 22:49 Gość portalu: polak napisał(a): Mamy kraj debili i długu tu nie będzie jak na zachodzie, bo każdy woli paprocho > wi i partaczowi który jest rolnikiem a w zimę dorabia zapłacić mniej, niż wziąć > firmę i mieć porządnie, z gwarancją, fakturą, podatkiem. Trzeba się bardzo starać, żeby spartaczyć tak prostą czynność jak flizowanie. Poziomicą zazwyczaj już dziecko z podstawówki potrafi się posługiwać, z czytaniem - ile wody nalać na wiadro kleju też sobie radzi. A inwestora obchodzą jego własne podatki dochodowe, a nie podatki fliziarza. Faktur, których nie odliczy na ulgę remontową, nawet do wycierania tyłka nie potrzebuje. > Potem narzekamy na służbę zdrowia, na szkoły, na wszystko. > Ale zapłacić to już nam się nie chce!!! Nooo, już cię Koleś widzę jak płacisz kardiochirurgowi 30 tys. za 5 godzin pracy na otwartym sercu. Jak posyłasz swojego dzieciaka do prywatnej szkoły za 500 zł miesięcznie czesnego i jak trwonisz własne zarobione pieniądze płacąc tyle, ile byle robol wrzaśnie. Bo robol naszywa się "firma" :))) > Lepiej wyjechać i płacić obcym na zachodzie!!! Jedź. Takich jak ty my inwestorzy nie potrzebujemy. Wolimy tanio i dobrze zamiast drogo i dobrze. Taka już mamy parszywą inwestorską naturę :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: cena za remont łazienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:17 To zależy - kosmos to nie jest. Ale u mnie wyszło za mniej więcej to samo o. 2.300. W w-wie. Mogę podać namiar. Byliśmy b. zadowoleni. A remont trwał 12 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: cena za remont łazienki IP: 193.108.34.* 25.10.06, 14:18 płytki: 40m2 * 35zł = 1400zł rury: 10m * 20zł = 200zł wanna: 100zł kaloryfer: 100zł sufit: 5m2 * 20zł = 100zł geberit: 100zł razem: 2000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: cena za remont łazienki IP: *.sta.asta-net.com.pl 24.01.14, 18:45 Jak można rury z metra liczyć za 20zł Odpowiedz Link Zgłoś
krasno-ludki Re: cena za remont łazienki 25.01.14, 00:09 Gość portalu: facet napisał(a): > płytki: 40m2 * 35zł = 1400zł > rury: 10m * 20zł = 200zł > wanna: 100zł > kaloryfer: 100zł > sufit: 5m2 * 20zł = 100zł > geberit: 100zł > > razem: 2000zł Już cię zatrudniam , oczywiście zrobisz mi remont po tych cenach zgodnie ze sztuką budowlaną i jakość prac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: cena za remont łazienki IP: *.08.gwa.telkab.pl 26.01.14, 13:28 "Gość portalu: facet napisał(a): > płytki: 40m2 * 35zł = 1400zł > rury: 10m * 20zł = 200zł > wanna: 100zł > kaloryfer: 100zł > sufit: 5m2 * 20zł = 100zł > geberit: 100zł > > razem: 2000zł Już cię zatrudniam , oczywiście zrobisz mi remont po tych cenach zgodnie ze sztuką budowlaną i jakość prac . " Ja też się w kolejce ustawię :) przyda mi się taki pracownik, bo ja swoim więcej płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 07.03.14, 22:54 krasno-ludki napisał(a): > Już cię zatrudniam , oczywiście zrobisz mi remont po tych cenach zgodnie ze > sztuką budowlaną i jakość prac . W 2006 r. na pewno by ci zrobił. A tak z czystej ciekawości - jakiej to sztuki budowlanej wymaga flizowanie lub powieszenie kaloryfera? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beja Re: cena za remont łazienki IP: *.internetia.net.pl 02.02.14, 19:49 bo płytki po 200 za metr kupione, to na robociznę już zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzen Re: cena za remont łazienki IP: *.08.gwa.telkab.pl 26.01.14, 13:41 Jeśli rzeczywiście dobrze zrobione to ja poproszę namiar, bo przyda mi się podwykonawca. Zrobi za mnie robotę za 1/3 normalnej ceny :) remonty-pruszkow@wp.eu Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster to jest cena o połowę zaniżona IP: *.08.gwa.telkab.pl 26.01.14, 13:06 Chytry dwa razy traci !!! To jest cena prawie o połowę zaniżona. Taki remont po normalnych cenach, wykonany przez firmę, a nie robiącego na czarno paprocha, z gwarancją i z zastosowaniem wszystkich norm technicznych to cena przynajmniej 5-6 tysięcy. Za takie pieniądze proponuję się nie dziwić, jeśli za rok czy dwa płytki zaczną odpadać, a rury przeciekać, a wykonawca będzie miał nowy numer telefonu i nie będzie go można namierzyć. Powiem dla przykładu, z własnego doświadczenia. Rozbolał mnie ząb, podejrzewałem kanał, więc zadzwoniłem do dwóch dentystów. Jeden powowiedział 200 z pląbą, a drugi 400. Wybrałem, oczywiście tańszego. Po roku znowu ząb mnie rozbolał. Poszedłem na reklamację do tańszego. Powiedział że nie mam mowy o reklamacji, bo zęby się psują i tyle. Jak by po miesiącu bolało, to mogła by być jego wina. Poszedłem więc do droższego. Zrobili zdjęcie i okazało się że pierwszy dentysta nie do końca wyczyścił kanał. Wzięli za ponowne przeleczenie kanału 500,- a pierwszy dentysta pieniędzy mi nie oddał. Powiedział że to nie jego wina, i że i tak mu nie udowodnię że to on robił! Zamiast 400,- w sumie zapłaciłem 700,- dlatego że tak jak Wy wszyscy chciałem zaoszczędzić! Kiedy Wy się ludzie nauczycie że tanio, to znaczy byle jak!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: to jest cena o połowę zaniżona 07.03.14, 23:03 Gość portalu: majster napisał(a): Kiedy Wy się ludzie nauczycie że tanio, to znaczy byle jak!!!!!!!!!! Jednak większość inwestorów już się nauczyła, że tanio nie znaczy źle. A z drogimi i "dobrymi" do bezpodstawnego drenowania im kieszeni, nawet gadać nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: to jest cena o połowę zaniżona IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.14, 23:56 Jednak większość inwestorów już się nauczyła, że tanio nie znaczy źle. A z drogimi i "dobrymi" do bezpodstawnego drenowania im kieszeni, nawet gadać nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki Re: cena za remont łazienki IP: *.158.217.85.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.14, 14:35 cena jest za mała , albo naprawdę fachowiec ma dołek finansowy i bierze każdą pracę albo to paprok z pod sklepu i pierwszy raz robi łazienkę i oczywiście coś spie... , większe szanse na paproka bo fachowcy mają pracę i nie robią za takie pieniądze , normalna cena to około 5000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
akswoso Re: cena za remont łazienki 02.02.14, 23:22 Wyście chyba wszyscy zwariowali. Łazienka i 5 tysięcy zł za pracę. w naszym kraju naprawdę rządzą fizyczni. !!!!!. Mam wyższe wykształcenie.studia podyplomowe.Pracuję od 30lat, .odpowiadam w swojej pracy za ludzi i nie zarabiam takich pieniędzy jak glazurnik. To chore!!!. a na dodatek wielu z nich pracuje na czarno- nie płacą z tego podatku.. Ludzie opamiętajcie się . jak chcą tyle zarabiać to bardzo proszę - proście o rachunki.-niech płacą podatki.Spisujcie umowy terminowe- niech płacą kary, Załóżmy rejestr tych ,którzy zawalają robotę.. Ja w swojej pracy nie mogę pozwolić sobie na spóźnienia i przerwy w działaniu. Nikt tych glazurników nie pilnuje . a im się wydaje ,że pracowali cały dzień A po drodze było kilka przerw na papierosa na jedzenie na telefon . Dwa tygodnie i zarobek 5 tysięcy!???? słyszałam ,że nawet więcej. Jakiś glazurnik powiedział,ze on z miesiąca nie może mieć mniej niż 12 tysięcy. Świetne zarobki. Tylko dlaczego ja i moi znajomi takich nie mają.?To po prostu żerowanie na ludziach,którzy są zmuszeni zrobić remont . albo myślenie takie "Stać Go na dom to i mnie musi zapłacić" Są i tacy ,którzy biorą tygodniówki a potem mówią ,że i tak za mało dostają i schodzą z budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: cena za remont łazienki 03.02.14, 11:30 Trzeba się było uczyć! Za skończenie studiów się nie płaci, tylko za konkretne umiejętności. Chore to jest, że taki buc jak ty traktuje swój dyplom jak tytuł szlachecki. Bądź grzeczny dla fachowców, bo ci jajko w ścianę wmurują i będziesz miał smrodek. Są sposoby na takich buraków, co się uważają za lepszych od innych! Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 07.03.14, 23:29 ppo napisał: Chore to jest, że taki buc jak ty traktuje swój dyplom jak tytuł > szlachecki. Bądź grzeczny dla fachowców, bo ci jajko w ścianę wmurują i będzies > z miał smrodek. Chory to ty jesteś - z prymitywnej, chamskiej zawiści. Idź do psychiatry i wykup leki na uspokojenie, dopóki jeszcze inwestorzy dają ci zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristof Re: cena za remont łazienki IP: *.leon.com.pl 25.02.14, 03:23 jak się ma dwie lewe ręce to trzeba się uczyć i potem szlochać nad swoim losem panie ambitny Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 07.03.14, 23:25 akswoso napisała: Ludzie > opamiętajcie się . jak chcą tyle zarabiać to bardzo proszę - proście o rachunki > .-niech płacą podatki.Spisujcie umowy terminowe- niech płacą kary, Załóżmy reje > str tych ,którzy zawalają robotę.. Ja w swojej pracy nie mogę pozwolić sobie na > spóźnienia i przerwy w działaniu. Nikt tych glazurników nie pilnuje . a im się > wydaje ,że pracowali cały dzień A po drodze było kilka przerw na papierosa na > jedzenie na telefon . Dwa tygodnie i zarobek 5 tysięcy!???? Spokojnie akswoso. Oni tak się tylko przechwalają. Kończę generalny remont willi. Mam fliziarza 40 zł od metra2, + materiał czyli klej, metr cokolików 7 zł, za 1 geberit 250 zł. Żaden inwestor przy zdrowych zmysłach tyle nie zapłaci za prostą robotę fizyczną. No i zawiść ich zżera, że ktoś inwestuje w nieruchomość a nie w nich. Owszem, byli tacy co pierdzielić zaczęli babę widząc: "aaa, my tak nie liczymy od metra, tylko 3-4 tys. od łazienki." Ciupasem pogoniłam z budowy. Natomiast na wielkich budowach (biurowiec, poradnia, bank, blok) ceny dyktuje generalny wykonawca i tam będą układać flizy za 25- 30 zł od metra i cieszyć się że mają robotę zamiast wisieć w Urzędzie Pracy na bezrobociu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: cena za remont łazienki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.14, 23:05 Spokojnie akswoso. Oni tak się tylko przechwalają. Kończę generalny remont willi !!! I kto tu jest kapitalistą wyzyskiwaczem , a mówią że ci co wille stawiają to na złodziejce się dorobili , a na odpowiedź że kredyty są to normalny śmiertelnik może o nim pomarzyć przy swoich dochodach ... Nie można kupić mercedesa w cenie opla Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice_ter Re: cena za remont łazienki 20.06.14, 17:26 Hallo, Chce flizowac fazienke w Krakowie i czy te ceny za m2, ktore Pani podaje sa tez w Krakowie ? I czy w 2014 sa tez te ceny. Juz poszukalam w Internecie fliziarza i znalazlam takiego z REferencjami od klientow. Jedna Referencje (Firma Auto Nalepa) juz sprawdzilam, ze fliziarz ok, uczciwy, slown, niedrogi (godny polecenia) i sprawdze tez nastepne refer. od prywatnych ludzi. Ciekawe ile mi powie za lazienke.?? Bea Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 07.03.14, 23:11 Gość portalu: wielki napisał(a): > cena jest za mała , albo naprawdę fachowiec ma dołek finansowy i bierze każdą p > racę A Koleś z której grupy - paproków czy zdołowanych? Ale wątpię czyś umiejętność flizowania opanował w stopniu dostatecznym, skoro nawet daty założenia wątku odczytać nie potrafisz, porównując ceny z 2006 r. do obecnych. Teraz mamy rok 2014 - kapisz fliziarzu? Kwoty za remont łazienki trochę inne, ale jeszcze nie takie, jakie ci się marzy z kieszeni inwestorów wyszarpać :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: cena za remont łazienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 14:55 Dobra, dobra, a nie trzeba robić tynków, gładzi, równać poziomów i pionów, nie ma nic starego do skuwania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki Re: cena za remont łazienki IP: *.181.16.226.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.14, 19:51 jest wymiana rur czyli nowe to nie jest i będzie demolka , gładź , równanie poziomów i pionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: cena za remont łazienki IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.14, 00:15 Wszystko opiera się na błędnej interpretacji świadczenia usług remontowych bo tak należy to nazwać nie przychodzenia do pracy u klienta , tak to robi się w fabryce czy biurze , przeliczanie wykonanej usługi na czas , nic bardziej durnego w naszym kraju nie wymyślą , brak wiedzy cwaniactwo czy wyrachowanie . jako usługo biorca(firma ) zawsze powtarzam swoim klientom to czy zarobię 500 czy 5000 zł w tydzień nikogo nie powinno dziwić , klient płaci za usluge nie za czas , tak to na taśmie fabrycznej można pracować dostaniemy 2000 zł , ale mamy stanowisko pracy zorganizowane , ubezpieczenie zusy itp. , płatny urlop który jak psu się należy ,ale zysk dla swojego szefa generujemy znacznie większy czy to 20000 czy 200000 zł to wewnętrzna sprawa firmy . ja jako firma na to muszę sam zarobić ale i znaleźć klienta Łazienki liczone są od dzieła zakresu prac stopnia trudności , projektu rodzaju kafli i wielu innych czynników , taką samą łazienkę blokową można wycenić za 3500 zl i za 6500 zł różnice w projekcie jaki przestawia klient.. Nie można kupić mercedesa w cenie opla Odpowiedz Link Zgłoś
marko1971 Re: cena za remont łazienki 05.02.14, 13:42 masz 100% racji,ale ... 1.istnieje spora nadpodaż "fachowców" szczególnie zimą i w mniejszych miastach co powoduje zgodnie z prawem rynku spadek cen 2.Polak zawsze będzie kombinował jakby "przyoszczędzić",patenty na chytrusów wymyślają i wdrażają skutecznie handlarze samochodami,ale takiej bystrości nie spodziewajmy się po rdzennych budowlańcach (są oczywiście wyjątki) 3.duża niechęć do inwestowania w domy/mieszkania i tu spora zasługa komunizmu i kolektywnego myślenia: skoro ja pierdzę w urzędzie/popierd...m w biedronce czy u prywaciarza na rynku za 2000 to dlaczego za 2-3 tygodnie pracy mam płacić fachowcowi 3000 lub 4000 nie daj Panie Boże ! a jeszcze gorsi są tacy co ich zatrudniają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 07.03.14, 23:40 marko1971 napisał: 2.Polak zawsze będzie kombinował jakby "przyoszczędzić",patenty na chytrusów wy > myślają A to źle? Znasz takie przysłowie: "Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą"? > 3.duża niechęć do inwestowania w domy/mieszkania Wręcz przeciwnie - krzywe ilości kredytów hipotecznych nie wykazują tendencji spadkowej.Wręcz przeciwnie. Budownictwo w systemie deweloperskim kwitnie. Udział inwestorów prywatnych w rynku budowlanym jest znaczący. skoro ja pierdzę w urzędzie/popierd...m w biedronce czy > u prywaciarza na rynku za 2000 to dlaczego za 2-3 tygodnie pracy mam płacić fa > chowcowi 3000 lub 4000 nie daj Panie Boże ! Aha. Inwestorzy pierdzą w stołki a ty pracujesz. Czyżby? Bo to jednak oni tobie dają pracę, a nie ty im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: cena za remont łazienki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.14, 00:13 Czyżby? Bo to jednak oni tobie dają pracę, a nie ty im. Nie to ja decyduje czy wykonam usługę nie prace w pracy jest mój pracownik ale to ja decyduje czy przyjmę usluge i to ja znajduje klienta nie on mnie - solidna dokładna robota - reklama - renoma wyrobiona na rynku Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą"? Egipskie piramidy też tak budowano zamki w średniowieczu lub na syberyjskich Łagrach też pracowali i u ciebie też tak było ? Nazywając po imieniu wyzysk chamstwo i sknerstwo Budownictwo w systemie deweloperskim kwitnie. Jak wydymają jednego lub drugiego pod wykonawcę to im zyski kwitną TO nie wykonawca jest za drogi , nie zawsze mnie stać na to aby świadczyć usluge u sknery Nie można kupić mercedesa w cenie opla Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 10.03.14, 21:08 Gość portalu: fix napisał(a): > Czyżby? Bo to jednak oni tobie dają pracę, a nie ty im. > Nie to ja decyduje czy wykonam usługę nie prace Rozumiem. On pracuje, ty usługujesz :) A co w ramach tej usługi, czyszczenie inwestorowi butów? A ten twój pracownik bez ciebie pracy by nie znalazł? To niedojda jakiś, upośledzony umysłowo, po chińsku mówi, firmy założyć nie potrafi? w pracy jest mój pracownik Na którym ty pasożytujesz niczym kapitalista na robotniku fabrycznym. A ileż temu pracownikowi za metr flizowania płacisz? > i u ciebie też tak było ? Nie tak, moją inwestycję lata świetlne dzielą od twojej megalomanii. > Nazywając po imieniu wyzysk chamstwo i sknerstwo O sobie pewnie Koleś piszesz, jak to wyzyskujesz tego swojego fliziarza. > TO nie wykonawca jest za drogi , nie zawsze mnie stać na to aby świadczyć uslug > e u sknery Oczywiście. Nie każdy wykonawca jest drogi. Tych drogich zaś każdy inwestor unika jak zarazy. > Nie można kupić mercedesa w cenie opla Tyle, że flizowanie ma się tak do merola jak pieść do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: cena za remont łazienki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.14, 22:58 Nasrane masz w ŁBIE Proponuje terapie psychiatryczną za kompleksy po remoncie Odpowiedz Link Zgłoś
szymonjuszczyk78 Re: cena za remont łazienki 25.02.14, 10:02 Zależy w jakim miejscu kraju. Ceny są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
robertkucharski Re: cena za remont łazienki 08.03.14, 09:28 Za drogo niech robia za jabola i fajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: cena za remont łazienki IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 12:15 Ja powiem tak, nie zawsze tanio oznacza dobre. U mojej sąsiadki która remontowała przedpokój firma zawołała taką cenę że ci fachowcy z: www.icieplydom.pl co u mnie robili łapali się za głowę, że to prawie za darmo. Tak czy inaczej po pół roku kafelki na podłodze sąsiadki zaczęły pękać- powód? Klej był dawany na kafle kleksami w miejscach gdzie nie było kleju po prostu pękły i się zapadły. Polecam firmę głownie hydrauliczną: www.icieplydom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: cena za remont łazienki IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 12:17 Jak widać tanio nie zawsze znaczy dobrze. U mnie już trzeci rok i nic się nie dzieje a hydraulikę zrobili mi tak że szafki po prostu wsunąłem. Wszystko wymierzyli co do cm. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 10.03.14, 21:09 Gość portalu: Anonim napisał(a): > Ja powiem tak, nie zawsze tanio oznacza dobre. I vice versa - nie zawsze dobrze oznacza drogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: cena za remont łazienki 10.03.14, 21:17 Gość portalu: Anonim napisał(a): > po pół > roku kafelki na podłodze sąsiadki zaczęły pękać- powód? Klej był dawany na kaf > le kleksami w miejscach gdzie nie było kleju po prostu pękły i się zapadły. A jakby zaczęły po trzech latach pękać, byłoby ok? Cóż, jeśli kobieta nie pofatygowała się nawet wziąć nazwiska i adresu wykonawcy... nie mówiąc o umowie i potwierdzeniu zapłaty, to głupia kobieta. A wiadomo - głupota kosztuje najdrożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: cena za remont łazienki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.14, 22:36 A jakby zaczęły po trzech latach pękać, byłoby ok? Cóż, jeśli kobieta nie pofatygowała się nawet wziąć nazwiska i adresu wykonawcy... nie mówiąc o umowie i potwierdzeniu zapłaty, to głupia kobieta. A wiadomo - głupota kosztuje najdrożej. Ty durno kobieto w innym wątku podważasz po co komu rachunek vat itp. skoro i tak nie ma odpisu Tylko głupiec podpisuje umowę z klientem nie dając mu rachunku , bez umowy niema gwarancji . Odpowiedz Link Zgłoś
dameczek5 Re: cena za remont łazienki 30.05.14, 17:10 Ważny jest również czas realizacji ;) Warto to uwzględnić przy wycenie - czy takowy jest znany? I oczywiście lokalizacja (inne stawki są w mazowieckim a inne np na podkarpaciu). Ja zanim wybrałem wykonawcę sprawdziłem ceny w wielu firmach w Warszawie. Wybrałem www.donatex.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość forum Re: cena za remont łazienki IP: *.internetia.net.pl 21.06.14, 22:31 Dobrą armaturę do łazienki znajdziecie w Armadeo.pl , sklep ma siedzibę w Krakowie, ale punkty odbioru zlokalizowane są w wielu miastach na terenie całego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
demillma Re: cena za remont łazienki 30.10.15, 20:08 to zależy od wielu czynników. dla jednych również czas realizacji jest na wagę złota i są w stanie zapłacić więcej, inni bardzo dużą rolę przykładają do detali. najważniejsze, żeby być zadowolonym z efektu końcowego, bo remonty robimy raz na kilka czy kilkanascie lat. mi zdecydowanie bardziej zalezało na jakości i ciekawym projekcie. Z remontem domu zgłosiłam się do fachowców z firmy Interior Plus. przedstawili mi kilka propozycji projektów, wybrałam najciekawsze opcje i ruszyliśmy z remontem. całość wyszła bardzo fajnie jeśli chodzi o efekty i cenę. Odpowiedz Link Zgłoś