Gość: Aneta IP: 194.9.223.* 31.03.03, 17:15 Czy może mi ktoś poradzić co zrobić ze złym kolorem fug w łazience. Czy można je jakoś zerwać i położyć nowe, czy może są jakieś farby do malowania? Bardzo proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiance Re: zły kolor fug 31.03.03, 22:19 Można pomalować zwykłą emulsją do ścian (chyba że są to fugi silikonowe - wtedy masz problem), a potem polecam preparat Atlasu o nazwie DELFIN. Malujesz tym fugi i tworzy się powłoka ochronna (coś jakby szkliwo) zabezpieczające przed wodą i brudem - nie trzeba co pół roku szorować fug szczoteczką do zębów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: zły kolor fug IP: 194.9.223.* 02.04.03, 11:06 Bardzo dziekuje! Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
alexk-ignacy Re: zły kolor fug 08.04.03, 18:32 fiance napisał: > polecam preparat Atlasu o nazwie DELFIN. Malujesz tym > fugi i tworzy się powłoka ochronna (coś jakby szkliwo) zabezpieczające przed > wodą i brudem - nie trzeba co pół roku szorować fug szczoteczką do zębów :) Hmmm, ja "wrobiłam" się w jasne fugi w przedpokoju i zabezpieczyłam Delfinem, ale i tak nie omija mnie czyszczenie ich szczoteczką co jakiś czas :_( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabwww Re: zły kolor fug IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 09:05 ja nie malowałem, lecz usunąłem starą i położyłem ponownie. W marketach (LEROY) jest kilka rodzajów skrobaków, które są pomocne przy tej pracy GS Odpowiedz Link Zgłoś