Dodaj do ulubionych

Jaki typ rolet zewnętrznych wybrać?

08.01.07, 19:13
Jakiego typu rolety zewnętrzne najlepiej zakładać? RKS, Dual, TPS, Integro, itp.?

Pozdrawiam,
Marcin
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Jaki typ rolet zewnętrznych wybrać? 09.01.07, 09:24
      A które z tych co wymieniłeś spełniją Twoje wymagania i odpowiadają Ci cenowo?
      • sylo2 Re: Jaki typ rolet zewnętrznych wybrać? 09.01.07, 10:39
        Szczerze mówiąc to nie bardzo widzę jaka jest między nimi różnica. Generalne
        interesują mnie rolety, których "skrzynek" nie będzie widać, czyli wszystkie w
        nadprożach, podtynkowe, itp.
        I to jest główny warunek.

Pozdrawiam,
        Marcin
        • kasia_de Re: Jaki typ rolet zewnętrznych wybrać? 09.01.07, 11:09
          o, mnie też to interesuje...
          moje mury będą miały tylko 18 cm (silikaty) i 15 cm styropianu.
          Jaki system rolet będzie pasował i ukryje się w "ścianie"?
          • Gość: mariusz Re: Jaki typ rolet zewnętrznych wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:26
            Jeśli Jesteście w trakcie wymiAny okien,lub budowy domu to najlepszym
            rozwiązaniem jest system Integro tzw nakładane.Nie dajcie sie namówić na rolety
            typu RKS
            System Integro przy każdym wyżej wymienionym montażu jest zintegrowany z
            oknem,dzięki temu roleta sprawnie funkcjonuje i jest izolatorem ciepła.
            Jesli macie wiecej pytań,piszcie na mmolda@o2.pl lub 604649832
            Wykonuje takie rolety na codzień.
            • kasia_de Re: Jaki typ rolet zewnętrznych wybrać? 09.01.07, 16:11
              ale czy w tym systemi skrzynka jest na murze nad oknem, czy schowana? i czy
              taka roleta dla okna dużego np balkonowego schowa mi sie wąskiej ścianie (18+15
              cm)?
              • Gość: Sas Re:do kasia_de IP: *.net81.citysat.com.pl 09.01.07, 16:27
                Myslę ,że tak . A jeżeli nie to poczytaj post wyżej. Sas
            • Gość: Sas Re: do mariusz IP: *.net81.citysat.com.pl 09.01.07, 16:25
              A dlaczego nie RKS? . Osobiście mam we wszystkich oknach RKS-y. Skrzynki z
              roletami i silniczkami w nadprożach . A co do szerokosci okna to mam RKS-a w
              oknie tarasowym 220m . Myślę ,że jak ktoś potrzebuje większe to mozna w jednej
              skrzynce schować 2 rolety , a opuszcaać dwoma paskami / prawy , lewy/ lub
              silniczkiem. Sas
              • Gość: mariusz Re: do mariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 17:58
                Dlaczego nie RKS..Zacznijmy od tego ,że te dwa systemy są do siebie baardzo
                podobne.Różnica polega na sposobie montażu.W RKS montujesz elementami,najpierw
                zawsze skrzynke itd.Roleta Integro,jak już wcześniej pisałem dzieki temu ,e
                jest łącznie z oknem montowana ,jest mniej inwazyjna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka