agaa100 21.04.07, 23:18 Witam serdecznie Jaki strop robicie w swoim domku ???? monolityczny czy np. teriva ???? Który według Was jest lepszy ???? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: jaki strop ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 23:41 > według Was jest lepszy ???? Wg projektu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: jaki strop ? IP: *.saix.net 22.04.07, 20:28 Dzien Dobry Nie wiem co to jest Terivia Ale ja robie strop na naprezanych belkach i cementowe bloki,ktore pozniej zalewa sie betonem , mozna rowniez zastosowac bloki styropianowe ,podaj prosze E-MAIL PRZESLE Ci schemat pozdrowienia Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
agaa100 Re: jaki strop ? 22.04.07, 21:51 witaj Właśnie to, co opisujesz to jest teriva ... :) Ja też mam taki w projekcie, ale zastanawiam się cały czas czy będzie lepszy od monolitycznego.... Może ktoś jednoznacznie określić, który ma więcej zalet niż wad ??? Dla mnie najważniejsze są: wytrzymałość, tłumienie dźwięków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: jaki strop ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 22:02 > Ja też mam taki w projekcie Zmiana będzie samowolą budowlaną. Przy odbiorze domu grozi nakaz rozbiórki :( Odpowiedz Link Zgłoś
agaa100 Re: jaki strop ? 22.04.07, 22:05 jestem na etapie adaptacji projektu, więc wszystko da się jeszcze zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: jaki strop ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 07:45 Monolityczny jest droższy, ale lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: jaki strop ? 23.04.07, 10:42 Podłączę sie. Czy na stropodach odwrócony powinienem zastosować raczej wyłacznie monolit? Etap projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: jaki strop ? 23.04.07, 16:18 Może masz rację,ale podaj argumenty. Wg mnie teriva do małych obiektów jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: jaki strop ? 23.04.07, 17:37 Rozpiętość 7,5 m i koniecznie chcę stropodach odwrócony. Nie znam sie - znam sie na łazienkach i tam ja moge doradzić :) Oczywiscie wierze architektce ale wiara wiarą... :) Chciałbym sie czuć bezpiecznie majac dach płaski nad głową - tzn żeby mi za 10 lat nie zaczęło kapac na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: jaki strop ? 23.04.07, 08:26 strop teriva jest prosty w montażu nie potrzebuje pełnego deskowania wystarczy tylko podparcie belek prawdopodobnie jest tańszy (nie liczyłem ostatnio tego) od stropu monolitycznego w wcale nie jest gorszy ja wybrałem terive na stronie jednego z producentów www.betard.com.pl/ możesz sobie poczytać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slodko_gorzka2 Re: jaki strop ? 23.04.07, 12:53 Ja mam terive i jestem bardzo zadowolona,zużyłam dużo mniej stali niż przy monolicie, mniej betonu, i jest to strop który wytłumia, a nie przenosi wszelkie odgłosy jak monolit Odpowiedz Link Zgłoś
agaa100 Re: jaki strop ? 23.04.07, 18:49 A ja właśnie słyszałam, że to monolityczny lepiej tłumi odgłosy.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: jaki strop ? 23.04.07, 20:08 Monolit,to tak w skrócie stal i beton,a więc w miarę dobrze przenosi drgania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Re: jaki strop ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:52 A terriva to co - woda i drewno. Teriva to też stal i beton Odpowiedz Link Zgłoś