Dodaj do ulubionych

Panele bezklejowe czy klejone ??

IP: 213.227.88.* 02.06.03, 12:53
Proszę o radę osoby które już jakiś czas użytkują lub kładą panele.
Nie wiem czy wybrać panele podłogowe klejone czy tzw clicki (bezklejowe).

Spotkałem się ze sprzecznymi opiniami, niby bezklejowe mają więcej zalet, ale
nie mam pojęcia jak wyglądają po kilku latach użytkowania.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: FOKA Re: Panele bezklejowe czy klejone ?? IP: 62.93.65.* 02.06.03, 13:36
      Nie dowiesz się jak się sprawują bezklejowe po kilku latach bo się niedawno
      pojawiły na rynku, no chyba że ktos ma inne informacje ???
      • Gość: janko Re: Panele bezklejowe czy klejone ?? IP: *.stacje.agora.pl 07.07.03, 15:33
        Gość portalu: FOKA napisał(a):

> Nie dowiesz się jak się sprawują bezklejowe po kilku latach bo się niedawno
        > pojawiły na rynku, no chyba że ktos ma inne informacje ???

Bezklejowe - co to znaczy, a jak się je czyści ?, utrzymuje w porządku ?
    • Gość: next Re: Panele bezklejowe czy klejone ?? IP: 217.11.136.* 07.07.03, 15:40
      ja też od 2-3 tygodni próbowałem sie czegoś więcej dowiedzieć na temat paneli
      ale niestety trudno o feedback w przypadku bezklejowych
      w końcu zdecydowałem sie jednak na bezklejowe pomimo róznych opini
      chyba głównie dlatego że dużo łatwiej je położyć
      poza tym myśle że większe jest prawdopodobieństwo ze klej puści
      (np jeśli pod podłogą jest rurka od grzejnika itp) niż panel z zatrzaskiem

• Gość: zz_nowy Re: Panele bezklejowe czy klejone ?? IP: 193.178.143.* 07.07.03, 15:47
        PODOBNO klejowe są tańsze bo nie mają skomplikowanego łączenia (które musi być
        odpowiednio trwałe -= i dlatego jest drogie). PODOBNO jeżeli klejowe zostaną
        źle położone to wyłazi klej. Nie spotkałem się z droższymi panelami, które
        byłyby na klej. Raczej te lepsze i droższe są bezklejowe. Ja kupiłem bezklejowe
        Castello (o ile dobrze pamiętam).

Za 5 lat napiszę posta jak mi się sprawują...
    • Gość: tse Re: Panele bezklejowe czy klejone ?? IP: *.spray.net.pl / 192.168.1.* 07.07.03, 15:51
      Tylko bezklejowe. Robota łatwa, prosta i przyjemna. Czysty relaks. Podnosi
      poziom życiowego optymizmu biorąc pod uwagę końcowy efekt. Swiat idzie na
      przód.
    • Gość: dziunia A co z uszczelniaczem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 16:29
      Czy warto dawać uszczelniacz?Podobno zabezpiecza łączenie paneli bezklejowych
      przed wilgocią z rozlanych płynów?
      • Gość: tse Re: A co z uszczelniaczem? IP: *.spray.net.pl / 192.168.1.* 07.07.03, 22:21
        Panele Classen są już zabezpieczone przed wnikaniem wilgoci. Nie wiem czy
        wszystkie, ale warto sprawdzić to na etykietce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka