Dodaj do ulubionych

przewierciłem rurke co

31.05.07, 15:51
Niestety w dniu wczorajszym wieszając szafkę przewierciłem rurę do CO idącą w
ścianie - biala plastikowa średnica około 2 cm (chyba alu pex).
W jaki sposób powinna być naprawiona i jaki koszt?
pozdrawiam,
Jacek
Warszawa - Gocław
Obserwuj wątek
    • roto Taa ? a na forum murator napisałeś ,że stolarz 31.05.07, 16:34
      ładnie to tak kłamać publicznie ? typowy inwestor sam przewiercił a na robola
      zwala, he,he
      • Gość: miastus Re: Taa ? a na forum murator napisałeś ,że stolar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:27
        bez fachowca sie nie obejdzie, nalezy rozkuc to miejsce, wyciac uszkodzony kawalek i wstawic nowy mocujac w specjalnych opaskach zaciskowych, moze sa inne sposoby (np kolkowanie) nie wiem tylko czy rownie pewne
        • Gość: rentier Re: Taa ? a na forum murator napisałeś ,że stolar IP: *.acn.waw.pl 01.06.07, 09:51
          jakie opaski - przeciez to sie zgrzewa - wycinasz kawalek i zgrzewasz
          wstawiajac nowy i 2 laczki

racja - bez fachowca nie da rady - potrzeba zgrzewarki
          • Gość: berb Re: Taa ? a na forum murator napisałeś ,że stolar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:57
            niektóre sie zgrzewa a niektore łączy złączkami.
            przy złączce koszt samodzielnej naprawy to ok 15zl.
            ale chyba fachowiec lepiej to zrobi
            • Gość: majster Re: Taa ? a na forum murator napisałeś ,że stolar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 12:07
              odkuć odpowiedni odcinek ,przeciąć i załozyc kształtkę połączeniową pex-pex
              samozaciskającą się ( a tak dokładnie to kluczami płaskimi). Najlepiej zawołać
              montera bo sam bardziej zepsujesz
    • Gość: karotka69 Re: przewierciłem rurke co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:35
      Uuuuuuuu.......boli??????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka