Dodaj do ulubionych

Do polski0001

03.06.07, 11:39
hm..to piękny dom , czy mogłabym Cię jeszcze podpytać o kila rzeczy?
Obserwuj wątek
    • polski0001 Pytaj :-)) 03.06.07, 12:28
      frida_a napisała:

> hm..to piękny dom , czy mogłabym Cię jeszcze podpytać o kila rzeczy?
      • dalenka.zet Re: Pytaj :-)) 03.06.07, 12:49
        Ja też jestem pod wrażeniem Twego dzieła;) mam pytanie w jaki sposób osiągnąłeś
        to co widać na zdjęciu, sam wybudowałe? miałeś ekipę? i kiedy kupiłeś
        materiały budowlane? z góry dziękuję za odpowiedź i życzę aby reszta pracy
        poszła Ci równie dobrze;)
        • polski0001 Re: Pytaj :-)) 03.06.07, 13:13
          Materiały kupilem dokładnie rok temu w lipcu Ekipe mam górali ktorzy
          zapier..... i to naprawde fachowcy Gdzyby nie oni to pewnie bym jeszcze sciany
          stawial Potrafia doradzic Ceny działki oczywiscie w tej cenie nie było :-))
          JAk chcecie to moge wam podac na priva dobra firme z materiałami bud Krakow ma
          dobre ceny i mozna sie dogadac !! ponizej dodaje nowe zdjecie z wczoraj ..
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d31001601bc73531.html
          • dalenka.zet Re: Pytaj :-)) 03.06.07, 13:18
            Dziękuję;) ale ja ze Szczecina jestem;) a kiedy zacząłeś budowę?
            • polski0001 Re: Pytaj :-)) 03.06.07, 13:26
              dalenka.zet napisała:

> Dziękuję;) ale ja ze Szczecina jestem;) a kiedy zacząłeś budowę?
              W czewrcu 2006 zrobilem płyte fundamentowa w sierpniu postawiłem mury i płyte a
              dach zaczalem w kwietniu w tym roku (tak troche na raty ale ekipa ma kilka
              budow !!
    • polski0001 Re: Do polski0001 03.06.07, 13:22
      Pytaj Jezeli bede mogl odpowiedziec to z przyjemnoscia pomoge !!
      • frida_a Re: Do polski0001 03.06.07, 14:27
        hm..od czego tu zacząć ?
        no więc od początku , czy dużo kosztuje taki projekt domu ? jak długo się czeka
        na wszelkie pozwolenia ( to przeraża mnie najbardziej ) nie wiem ile jeszcze
        kwotowo pochłonie Twój dom na wykończenia, ale w/g mnie to bardzo tanio go
        wybudowałeś na ten stan. Jak zaczęłam sie interesować domami to sądziłam ze 300
        tys . to min.jakie muszę mieć aby postawić taki domek a jest naprawdę piękny .Ta
        ekipa o której wspomniałeś dużo kosztuje ?
        Jeśli wyda Ci sie to zbyt osobiste to nie odpowiadaj ale stawiasz domek za
        gotówkę czy skorzystałeś z kredytu hipotecznego ?

no to jak na razie tyle :)

• polski0001 Re: Do polski0001 03.06.07, 18:42
          Za projekt zapłaciłem 1000 zł A kosztował 1600 ale ze czekałem na niego o 4 dni
          to firma zrobiła dla mnie obnizke :-))
          Na wszystkie pozwolenia czekałem rok ale to dlatego ze kobietka w gminie
          chciała w łape a mi sie nie spieszyło to powiedziałem ze nie dam....
          A koszt papierkow to okolo 10 tys + architekta 5 tys Ja miałem robione 4 razy
          badania gruntu za kazdym razem 400 zł bo "niby" teren podmokły No ale trudno
          Twoj domek powinnas sie zmiescic w 100-130 tys tylko lepiej kup juz materiały
          bo napewno nie beda taniały !! Ja wszystko robie za gotowke ale prace robie na
          raty bo nie stety nie zarabiam 20 tys miesiecznie :-))
          Tu jest kilka fotek : polski0001.fotosik.pl/albumy/202375.html

• Gość: Frida_a Re: Do polski0001 IP: *.itcomp.pl 03.06.07, 19:40
            ..a jeśli chodzi o firmę , która buduje Twój dom to droga jest , masz ją
            poleconą czy z ogłoszenia ?
            • polski0001 Re: Do polski0001 03.06.07, 20:43
              Firma jest polecona od znajomego i ceny umawiamy za konkretny etap budowy i nie
              sa drodzy ale tez za darmo nie robią To sa górale i zawsze słyszałem ze to
              twardzi ludzie i teraz moge powiedziec ze to prawda Ale znaja sie na robocie Ta
              ekipa co robi u mnie to maja juz zarezerwowane na cały przyszły rok !!!
              • Gość: tomek Re: Do polski0001 IP: *.cust-adsl.tiscali.it 13.06.07, 22:54
                Mozesz podac namiary na ekipe bud ??
                Dzieki i pozdrawiam
                • polski0001 Re: Do polski0001 21.06.07, 22:27
                  Dodaje nowe fotki Koszt budowy na dzien dzisiejszy wyniosł mnie okolo 170 tys
                  - polski0001.fotosik.pl/albumy/202375.html
    • Gość: agaa100 Re: Do polski0001 IP: *.ver.airbites.pl 21.06.07, 22:50
      A można wiedzieć, co się składa na te wydane 170 tys. zł ? Jaką powierzchnię ma
      ten dom ? Ja dopiero w sierpniu zaczynam budowę i zastanawiam się ile mnie
      będzie kosztował stan surowy z dachem .... (153 m2 użytkowe + 30 m2 garaż)
      pozdrawiam
      aga
      • polski0001 Re: Do polski0001 22.06.07, 23:07
        Gość portalu: agaa100 napisał(a):

> A można wiedzieć, co się składa na te wydane 170 tys. zł ? Jaką powierzchnię
        ma
        > ten dom ? Ja dopiero w sierpniu zaczynam budowę i zastanawiam się ile mnie
        > będzie kosztował stan surowy z dachem .... (153 m2 użytkowe + 30 m2 garaż)
        > pozdrawiam
        > aga

Wiesz ja materiały kupowalem w czerwcu rok temu i np za cegle płaciłem 1,80 zl
        a w cene wchodzi wszystko co widac z robocizna projekt architekt materialy
        (oprocz działki) Do domu jest juz podlaczony prad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka