Dodaj do ulubionych

Nieszczelny komin

17.06.07, 22:51
Mam jedna wspolna sciane z sasiadem. W scianie znajduje sie komin bez wkladu kominowego, ktory jest uzytkowany przez sasiada. Sasiad uzywa pieca na wegiel. Problem polega na tym, ze w miejscu gdzie przebiega komin, na scianie w pokoju pojawiaja sie tluste, zolte plamy. W tej czesci pokoju czuc tez nieprzyjemny zapach dymu. Sasiad nie zamierza zakladac wkladu kominowego, ja ze wzgledu na wysoki koszt - 2 tys. zl tez nie bardzo mam mozliwosc zasponsorowania mu wkladu. Czy znacie jakies rozwiazanie ktore przy mniejszych kosztach pozwoliloby wyeliminowac nieprzyjemny zapach i plamy na scianach ? Myslalem o pomalowaniu sciany folia w plynie i pokryciem sciany plyta gipsowa ? Czy to pomoze rozwiazac problem ?

Maciek
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: Nieszczelny komin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 00:02
      wykwity świadczą o wykraplaniu się spalin w kominie. Winę ponosi nieprawidłowo
      wykonana instalacja kotłowni. Jeśli nie dogadasz się z sąsiadem to masz problem
      chyba że sie komin rozsypie - ale wcześniej sie rozszczelni i was wytruje.
    • andrzej.sawa Re: Nieszczelny komin 19.06.07, 02:52
      Komin się sypie,niestety sąsiad będzie musiał wydać na uszczelnienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka