malga102 20.06.07, 13:33 Moze ktoś mi podpowie czym zaizolować balkon przed położeniem płytek gresowych, jedni mowia folia inni papa termozgrzewalną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyot Re: Izolacja balkonu 20.06.07, 18:13 Hej... Od lat używamy sprawdzony,renomowany,drogi,lecz bardzo 'dobry'->Deitermann<- W Twoim przypadku,przynajmniej pytaniu polecam prosty w użytkowaniu : <a href="http://www.deitermann.pl/index/produkt.php?symbol=s_1">Superflex®1/a> . W razie wątpliwości ;mam foto,służę pomocą... :) Pozdrawiam,pyot. Odpowiedz Link Zgłoś
malga102 Re: Izolacja balkonu 20.06.07, 22:03 pyot napisał: > Superflex®1 . Dzięluję bardzo za odpowiedź, nie mogę nigdzie znależć ceny tej folii, czy byłbyś tak miły i podał mi cenę za 1kg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: Izolacja balkonu 20.06.07, 22:27 Niestety,większość drogich marek wszelakiego asortymentu, nie podaje cen ot tak sobie...,ważnym,by człowieczynka chęcią pałała dla kupna. W tym roku jeszcze nie kupowaliśmy,ale cena z minionego to ok 450zł za 20L. :( Jednakże izolacja,jakakolwiek izolacja,absolutnie nie powinna być traktowana po macoszemu,tu ważny jest każdy milimetr powierzchni,materiał doń użyty,technologia i jakość prac również ... Może napisz więcej o balkonie,tarasie,być może znajdzie się coś tańszego... Pozdrawiam,pyot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal373 Re: Izolacja balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:10 Witam, lepsza bedzie mata ditra. Izoluje i niweluje naprezenia zwiazane z roznica tem. Jednoczesnie powoduje, ze wilgotnosc betonu jest niska. Przykleja sie ja tym samym klejem co plytki. Balkon najlepiej zlikwidowac bo tylko z nim klopot. Z powazaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Izolacja balkonu 20.06.07, 23:16 niezmiennie polecam (jak przedmówca) maty firmy schluter schlueter-pl.schlueter.de/143.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek-Dortmund Re: Izolacja balkonu IP: *.versanet.de 21.06.07, 08:29 napiszcie ile taka mata kosztuje, z tego co ja wiem taki balkon z ta mata i tasma na zlaczenia bedzie kosztowala cos kolo 800 zl, nawet w niemczech jest to drogo, ja proponuje pod wylewke i na wylewke uzyc produktu firmy deitermann superlex D1, jest to pakowane w worki i ci starczy na pare balkonow taki worek, kosztuje mniejwiecej 200 zl. www.deitermann.pl/index/produkt.php?symbol=s_d_1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malga102 Re: Izolacja balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:13 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ale sa to bardzo drogie materiały. Najtańszy jest SUPER FLEX D1, ale jak wyczytałam worek 20 kg starczy na ok. 13 m2, a o ile dobrze zrozumiałam trzeba go dac na wylewke i pod - to koszt ok 400 zł. Moze ktos zaproponuje mi cos tanszego. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal373 Re: Izolacja balkonu IP: 213.17.232.* 21.06.07, 14:30 Witam, Koszt maty rowna sie kosztowi zakupu plytek. Mate klei sie do podloza klejami flex(elastyczny) Calkowity koszt rowna sie podwójnemu polozeniu plytek. Naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś