kaminszczana 18.10.07, 20:48 Witam.Chce zrobic sobie w salonie sufit podwieszany z halogenami.Cyz wie ktos jak to sie robi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: martinez73 Re: Podwieszany sufit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 21:50 do sufitu przykrecasz wieszaki,do nich profile metalowe,do tego płyty karton-gips w których robisz dziury na swiatła.połaczenia płyt zaciagasz gipsem nastepnie szlifujesz do równosci i malowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uch Re: Podwieszany sufit IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.07, 08:46 cześć. Jaka może być minimalna grubość sufitu podwieszanego by nie stracić wysokości pomieszczenia? - nie jest dużo 2,70 (Chcę ukryć spękania na belkach stropowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamsienatym Re: Podwieszany sufit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 11:29 ok 4cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Podwieszany sufit IP: 80.48.1.* 21.10.07, 18:16 minimalnie to tyle, żeby swobodnie schować konstrukcję halogenów, a te są różne, więc najlepiej kupić zawczasu lampy i to ustalić przed montażem płyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basteks cd. Podwieszany sufit - boki IP: 193.109.212.* 22.10.07, 09:45 witam a czy któryś z kolegów powie jak dobrze wygiąć płytę gk na boki podwieszanego sufitu, może być nawet ta cienka razy dwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamsienatym Re: cd. Podwieszany sufit - boki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 10:22 jesli zagiecie jest niewielkie mozna giac ja na sucho, jesli luk jest ciasniejszy lub o bardziej skomplikowanym ksztalcie nalezaloby zmoczyc ja od wewnetrznej strony i odczekac ok godziny, pozniej wygiac poadany ksztalt i poczekac az wyschnie, mozna tez ja mocowac kiedy jest jeszcze wilgotna ale ostroznie bo latwo ja zniszczyc, mozna tez nacinac z zewnatrz i szpachlowac lub frezowac rowki od wewnatrz ale to dosc skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igloohome Re: cd. Podwieszany sufit - boki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 13:48 do wykonywania lukow itp.sa w sprzedazy specjalnie poprzecinane plyty g-k oraz do tego profile zadne moczenie nie wchodzi w rachube Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamsienatym Re: cd. Podwieszany sufit - boki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:02 jesli tak, to jest w sprzedazy np plyta przeznaczona do giecia na sucho riflex, a nie zadne poprzecinane specjalnie pierdy Odpowiedz Link Zgłoś
mj.agh Re: cd. Podwieszany sufit - boki 28.10.07, 10:11 U nas ekipa robiła falę na brzegu sufitu podwieszanego z jakiejś specjalnej, przeznaczonej do gięcia, bardzo cienkiej płyty (chyba robili to na mokro). Tylko, że to było 3 lata temu, pewnie teraz są nowsze materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamsienatym Re: cd. Podwieszany sufit - boki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 15:27 jasne ze sa, tylko gdybys mial za nie zaplacic to prawdopodobnie odechcialoby Ci sie tego falowanego brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
mj.agh Re: cd. Podwieszany sufit - boki 28.10.07, 23:02 ??? Hmm… jakoś zapłaciłem. Przy całościowym koszcie nie był to na pewno znaczący wydatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamsienatym Re: cd. Podwieszany sufit - boki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 07:03 bo robili Ci ze wlasnie ze zwyklej plyty gk, tyle ze cienkiej, wykorzystywanej do giecia (np na "mokro"), moj post dotyczyl nowszych materialow o ktorych raczyles wspomniec Odpowiedz Link Zgłoś
aniavas Re: Podwieszany sufit 27.10.07, 17:06 A jakie są ceny za montaz sufitu podwieszanego? Mi fachowiec wstępnie rzucił 15PLN/m. Myślicie że cena jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
pomocnikpanamajstra Re: Podwieszany sufit 27.10.07, 19:30 > 15 PLN/m. Za "m" ? Jaki? kwadratowy?, bo przecież w takich jednostkach miałoby to być. Ale co jest w tych 15 zł? Robocizna? Spytaj najpierw tego "fachowca" czy już coś takiego robił i czy wie jak to powinno być zrobione. Nikt Ci dobrze tego za takie pieniądze nie zrobi. A ty napisz coś więcej o tym suficie. Gdzie to ma być, jaki duży, do czego podwieszany (jaki rodzaj stropu czy konstrukcji jest powyżej), jak chciałabyś to wykończyć, czy ma być z tzw. Schatenfugą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Podwieszany sufit IP: *.57.jawnet.pl 27.10.07, 18:02 sufit podwieszany z halogenami w salonie chyba cie Bog opuscil w 3 miejscach pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś