Dodaj do ulubionych

do fachowców agd!

IP: 213.77.87.* 23.07.03, 12:55
co sądzicie na temat lodówki Liebherr model kgt es 4066? czy warto za nią
zapłacić 3.999 PLN? jak z cenami serwisu tej firmy?
z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • busstop Re: do fachowców agd! 25.07.03, 09:33
      nie warto płacic za lodówkę 4kzł

toż to przecież prościutkie urządzonko: parownik, skraplacz, agregat, obudowa,
      półeczki

za co więc tu wywalac tyle kasy?
      • Gość: mac1 Re: do fachowców agd! IP: 213.77.33.* 25.07.03, 09:57
        busstop napisał:

> nie warto płacic za lodówkę 4kzł
        >
        > toż to przecież prościutkie urządzonko: parownik, skraplacz, agregat,
        obudowa,
        > półeczki
        >
        > za co więc tu wywalac tyle kasy?

1,5kzł płacisz za urządzenie. 2,5kzł za firmę. Pzdr.
        • busstop Re: do fachowców agd! 25.07.03, 10:28
          Otóż to. Te proporcje są wręcz chore.

Pozdrawiam
          • Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: 213.77.87.* 25.07.03, 10:54
            a czy znajdziecie taniej lodówkę ze stali nierdzewnej, 350 l poj w klasie A???
            w ogóle tej wielkości lodówki białe trudno chyba kupić poniżej 2 kpln.
            posługując się waszą logiką najlepiej jeździć białym (bo po co przepłacać za
            lakier) maluchem (bo samochód to prosta konstrukcja: kółka silniczek i
            wycieraczki...). ja osobiście wole mieć lodówkę taką jaka mi się podoba.
            chodziło mi o ocenę parameterów tego konkretnego mode4lu lodówki i ceny
            serwisu. dlatego prosiłbym o w miarę możliwości trochę bardziej merytoryczne
            odpowiedzi.
            pozdrawiam.
            • busstop Re: do fachowców agd! 25.07.03, 12:32
              Ja bym raczej nie porównywał samochodu do lodówki. Koło samochodowe jest
              podobnie skomplikowane jak lodówka. A samochód to nie tyko koło...
              • Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: 213.77.87.* 25.07.03, 13:34
                w końcu w jednej klasie samochodów różnice wynikają raczej z upodobań
                estetycznych, tudzież preferowanej marki poza skrajnymi wyjątkami samochody w
                jednej klasie prezentują podobny poziom. zdqaje sobie sprawę z uproszczenia
                jakiego sie dopuściłem, ale to było celowe. dlaczego ludzie kupują audi albo
                alfę w klasie kompakt jak mogą stilo? bo ładniej wygląda (rzecz gustu) i lepiej
                jeździ (???. SUBIEKTYWIZM. liebherr ma opinię (słuszną?) mercedesa wśród
                lodówek, jest droższy od porównywalnych modeli innych firm ze względu na użyty
                materiał i z tego zdaję sobie sprawę. jest też druga strona medalu - CHCĘ
                LODÓWKĘ INOX I JESTEM GOTÓW ZA TO ZAPŁACIĆ. nie udało mi się znaleźć tańszej
                lodówki inox o tej pojemności i przy okazji renomowanego producenta.DLATEGO,
                pytałem nie o czyjeś odczucia pt. warto czy nie warto dawać 4k pln za proste
                urządzenie tylko FACHOWCÓW o opinię o tym konkretnym modelu.

quod erat demonstrandum :)
    • zayzayer Re: do fachowców agd! 25.07.03, 17:06
      Lodówki Liebherra są najlepsze. Mają najmniejszą awaryjność. Polecam.
      Produkcja dobrych lod. jest skomplikowana i droga, i to o wiele bardziej niż
      prod. np. pralek. Dobre pralki może produkować każda fabryka AGD (można
      składać w garażu). Dobre lod. produkują tylko najlepsi, a i tak nie mogą sobie
      poradzić z głośnością czy awaryjnością.
      Lod. takich marek jak np. Ardo, Amica, Ariston, Candy, Indesit itd są
      projektowane na około 7-8 lat życia. Oczywiście jednemu te lod. pójdą 15 lat,
      drugiemu 3. Do tanich lod. daje się najtańsze podzespoły i materiały. Ze
      względów ekonomicznych tanie marki nie mają własnych, dobrych kostruktorów i
      laboratoriów. Efekt jest taki, że dzisiaj mamy tak wysoką awaryjność lod.
      jakiej jeszcze nie było.
      Następny problem to naprawy. Tu potrzebni są fachmani o wysokich kwalifikacjach
      i z dużym doświadczeniem. Nie sztuka naprawić lod. w kl. A. Sztuka polega na
      tym żeby po naprawie nadal miała A a nie D i nie siadło to znowu po paru
      latach.
      Z pralką można zajechać do kowala i jeżeli elektronika będzie dobra to naprawi.

Nie warto żałować pieniędzy na lod. Oczywiście to nie znaczy, że od razu trzeba
      kupować Liebherra, ale jak kogoś stać...

zayzayer
    • Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 15:57
      dzięki za nareszcie jakiś fachowy i na temat komentarz:)
      opinie na temat marki są mi znane chcialem natomiast zapytać o sam konkretny
      model kgt es 4066, który dotychczas był znacznie droższy (np. w Jupiterze jest
      jeszcze z ceną 5600) ja kupilem w Euro za 3.999 (przyjeżdża w czwartek) nową
      wersję. sprzedawcy twierdzą że byla to seria promocyjna w tej cenie i następne
      partie będą droższe. lodówki rozeszły się w 3 tygodnie, także cena chyba była
      rzeczywiście atrakcyjna. ten model lodówki widzialem ostnio w trzech gazetach
      wnętrzarskich (moje mieszkanie, dom i wnętrze, trzeciej nie pamętam).
      • Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: 213.77.87.* 08.08.03, 16:25
        Kupiłem!
        Nie żałuję!
        Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka