Gość: wernix IP: 213.77.87.* 23.07.03, 12:55 co sądzicie na temat lodówki Liebherr model kgt es 4066? czy warto za nią zapłacić 3.999 PLN? jak z cenami serwisu tej firmy? z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
busstop Re: do fachowców agd! 25.07.03, 09:33 nie warto płacic za lodówkę 4kzł toż to przecież prościutkie urządzonko: parownik, skraplacz, agregat, obudowa, półeczki za co więc tu wywalac tyle kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: do fachowców agd! IP: 213.77.33.* 25.07.03, 09:57 busstop napisał: > nie warto płacic za lodówkę 4kzł > > toż to przecież prościutkie urządzonko: parownik, skraplacz, agregat, obudowa, > półeczki > > za co więc tu wywalac tyle kasy? 1,5kzł płacisz za urządzenie. 2,5kzł za firmę. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: do fachowców agd! 25.07.03, 10:28 Otóż to. Te proporcje są wręcz chore. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: 213.77.87.* 25.07.03, 10:54 a czy znajdziecie taniej lodówkę ze stali nierdzewnej, 350 l poj w klasie A??? w ogóle tej wielkości lodówki białe trudno chyba kupić poniżej 2 kpln. posługując się waszą logiką najlepiej jeździć białym (bo po co przepłacać za lakier) maluchem (bo samochód to prosta konstrukcja: kółka silniczek i wycieraczki...). ja osobiście wole mieć lodówkę taką jaka mi się podoba. chodziło mi o ocenę parameterów tego konkretnego mode4lu lodówki i ceny serwisu. dlatego prosiłbym o w miarę możliwości trochę bardziej merytoryczne odpowiedzi. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: do fachowców agd! 25.07.03, 12:32 Ja bym raczej nie porównywał samochodu do lodówki. Koło samochodowe jest podobnie skomplikowane jak lodówka. A samochód to nie tyko koło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: 213.77.87.* 25.07.03, 13:34 w końcu w jednej klasie samochodów różnice wynikają raczej z upodobań estetycznych, tudzież preferowanej marki poza skrajnymi wyjątkami samochody w jednej klasie prezentują podobny poziom. zdqaje sobie sprawę z uproszczenia jakiego sie dopuściłem, ale to było celowe. dlaczego ludzie kupują audi albo alfę w klasie kompakt jak mogą stilo? bo ładniej wygląda (rzecz gustu) i lepiej jeździ (???. SUBIEKTYWIZM. liebherr ma opinię (słuszną?) mercedesa wśród lodówek, jest droższy od porównywalnych modeli innych firm ze względu na użyty materiał i z tego zdaję sobie sprawę. jest też druga strona medalu - CHCĘ LODÓWKĘ INOX I JESTEM GOTÓW ZA TO ZAPŁACIĆ. nie udało mi się znaleźć tańszej lodówki inox o tej pojemności i przy okazji renomowanego producenta.DLATEGO, pytałem nie o czyjeś odczucia pt. warto czy nie warto dawać 4k pln za proste urządzenie tylko FACHOWCÓW o opinię o tym konkretnym modelu. quod erat demonstrandum :) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: do fachowców agd! 25.07.03, 17:06 Lodówki Liebherra są najlepsze. Mają najmniejszą awaryjność. Polecam. Produkcja dobrych lod. jest skomplikowana i droga, i to o wiele bardziej niż prod. np. pralek. Dobre pralki może produkować każda fabryka AGD (można składać w garażu). Dobre lod. produkują tylko najlepsi, a i tak nie mogą sobie poradzić z głośnością czy awaryjnością. Lod. takich marek jak np. Ardo, Amica, Ariston, Candy, Indesit itd są projektowane na około 7-8 lat życia. Oczywiście jednemu te lod. pójdą 15 lat, drugiemu 3. Do tanich lod. daje się najtańsze podzespoły i materiały. Ze względów ekonomicznych tanie marki nie mają własnych, dobrych kostruktorów i laboratoriów. Efekt jest taki, że dzisiaj mamy tak wysoką awaryjność lod. jakiej jeszcze nie było. Następny problem to naprawy. Tu potrzebni są fachmani o wysokich kwalifikacjach i z dużym doświadczeniem. Nie sztuka naprawić lod. w kl. A. Sztuka polega na tym żeby po naprawie nadal miała A a nie D i nie siadło to znowu po paru latach. Z pralką można zajechać do kowala i jeżeli elektronika będzie dobra to naprawi. Nie warto żałować pieniędzy na lod. Oczywiście to nie znaczy, że od razu trzeba kupować Liebherra, ale jak kogoś stać... zayzayer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 15:57 dzięki za nareszcie jakiś fachowy i na temat komentarz:) opinie na temat marki są mi znane chcialem natomiast zapytać o sam konkretny model kgt es 4066, który dotychczas był znacznie droższy (np. w Jupiterze jest jeszcze z ceną 5600) ja kupilem w Euro za 3.999 (przyjeżdża w czwartek) nową wersję. sprzedawcy twierdzą że byla to seria promocyjna w tej cenie i następne partie będą droższe. lodówki rozeszły się w 3 tygodnie, także cena chyba była rzeczywiście atrakcyjna. ten model lodówki widzialem ostnio w trzech gazetach wnętrzarskich (moje mieszkanie, dom i wnętrze, trzeciej nie pamętam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: do fachowców agd! IP: 213.77.87.* 08.08.03, 16:25 Kupiłem! Nie żałuję! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś