Dodaj do ulubionych

Betonowa podłoga/blat kuchenny

11.11.07, 12:00
Witajcie

W popularnych czasopismach wnętrzarskich przyuważyłam ostatnio kilka
razy betonowe podłogi (zwłaszcza w łazienkach), a ostatnio na TVN
widziałam też taki blat kuchenny. Nie wiem niestety jak to się
profesjonalnie nazywa - ten beton jest ciemniejszy niż zwykły i
bardzo mocny - można po nim rąbać tasakiem i się nie kruszy, jest
też gładszy - taki jak kamień. Czy ktoś wie jak się taki typ nazywa,
gdzie to można zamówić/obejrzeć na żywo i jaka jest orientacyjna
cena?
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 13.11.07, 06:33
      Nazwa "Concrete Countertops" jest to bardzo popularny sposob na chodnik, droga
      wjzdowa do garazu, posadzki.Ale jest pewna roznica pomiedz blatem w kuchni a
      posadzka.Cena za blat w kuchni tu w USA jest pomiedzy $170 to $ 225 per s/f(
      11s/f = 1m2)Polecam wejdz na strone
      www.doityourself.com po angielsku
      pozdrawiam
    • zillka Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 24.11.07, 14:33
      O mnie temat też bardzo interesuję. Zarówno na podłogę jak i na
      ściany, cynaamonka u mnie w galerii mam ładne podłogi ale to z
      amerykańskich stron. Popatrz na taką stronę
      www.concretenetwork.com ale skad wziać polskiego wykonawcę to
      ja też nie wiem:(
      • Gość: andrzej Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.11.07, 04:34
        Popatrz jeszcze na te strone www.concreteexchange.com Jest jesze
        kilka innych,ktore poprowadza ciebie ad startu do konca.Nie jest to
        bardzo trudne ale wymaga od wykonawcy duzej fantazji i odwagi.Moja
        firma wykonuje blaty kuchenne z granitu i ( concrete)nie wiem betonu
        lub cementu.Pierwszy moj blat z concrete wykonalem sam podpatrujac
        strone powyzej.Jezeli bedziesz mial wiecej pytan napisz na moj
        e-mail info@artstoneinc.com
        • zillka Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 03.12.07, 15:34
          A nie wrzuciłbyś paru zdjęć swoich prac?
          • Gość: info Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:07
            niektore projekty rzeczywiscie ciekawe, ale wiekszosc kojarzy mi sie i przypomina lastriko, mysle ze wizyta u kamieniarza produkujacego nagrobki powinna pomoc
            • Gość: andrzej Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 05.12.07, 05:08
              Nie sadze ze kamienarz ale jezeli potrzebujecie wiecej jnformacji
              jak to zrobic moge wam pomoc. Concrete countertops robiony jest z
              cementu, lekkiego piasku and roznych komponentow.POpatrz na te
              strone www.buddyrhodes.com jest to bardzo prosty sposob zrobienia
              countertapu.Napewno bendziesz mial or miala mase watpiwosci.postaram
              sje pomoc.do uslaszenia.
              • Gość: niezly_gosc Betonowe blaty IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 11:08
                Można już u nas nabyć blaty betonowe, a tutaj masz kilka fajnych aranżacji blaty betonowe do kuchni i łazienki. Ceny juz tez mocno spadly w porownianiu do tego co bylo kiedys.
                • Gość: antaris Betonowe blaty kuchenne - cennik IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.13, 14:35
                  No faktycznie, ladne. Super sprawa, ze mozna sobie samemu wycenić taki blat betonowy. Z tego co gdzie indziej patrzylem, to nigdzie nie podaja cen, a tutaj można wycenić blat betonowy ze wszystkimi modyfikacjami (otwor na zlew, ociekacz, kolor blatu) doslownie w chwile. Nie lubie dopraszac sie sklepow o wycenę, co z reszta czesto trwa, a czasami sklepy zapominaja albo odpowiadaja po tygodniu (jak juz jest wszystko pozamiatane). Fajnie pomyślany jest ten cennik : Blaty betonowe - cennik
    • jarecki_2 Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 14.12.13, 20:40
      Wykonuję podłogi betonowe i stopnie schodów w różnych kolorach, czarny, szary, czerwony i żółty. Cena zależna od powierzchni (sprawa nie jest tania, wymaga sporo pracy), potrzebuję około 1 do 2 centymetrów grubości, żeby taką podłogę wykonać. Podłoga jest lakierowana żeby wyciągnąć rysunek betonu i ewentualnie osiągnąć głębię, ale lakierowana być nie musi. Podłogę konserwuje się jak podłogi drewniane lakierowane, powierzchniowo sam beton jest bardzo mocny, jak posadzki przemysłowe, ale polakierowane są tak mocne jak lakier użyty do ich polakierowania. Moją pracę można zobaczyć u moich zleceniodawców po uprzednim uzgodnieniu z nimi, w Warszawie.
      • jarecki_2 Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 14.12.13, 20:42
        .......w różnych kolorach, czarny, szary, czerwony i żółty......

oraz oczywiście wariacje tych kolorów.
        • Gość: ferdydurke Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.14, 10:10
          Beton to świetny materiał, nie tylko dekoracyjny, ale również budowlany. Firmy, które dostarczają beton znajdziecie w serwisie producencibetonu - producencibetonu.pl , wszystko w jednym miejscu.
          • prawieklient Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 21.04.15, 21:34
            Ostrzegam przed firmą Koncept Form, wykonującą blaty betonowe i inne elementy z betonu architektonicznego i panem Michałem M., który z tą firmą jest powiązany. Zostaliśmy oszukani - wpłaciliśmy pieniądze, a nie mamy ani blatu, ani pieniędzy. Ponad miesiąc oczekiwania i nic. Michał M. zwodził nas i kilkukrotnie umawiał się na montaż, a potem po prostu nie przyjeżdżał. Na końcu okazało się, że blatu po prostu nie ma. A teraz nie chce oddać pieniędzy. Sprawa kończy się na policji i w sądzie.
            • ghosta Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 21.05.15, 18:33
              prawieklient, zostałam także oszukana przez firmę Koncept Form i pana Michała Murasa. Spisaliśmy umowę w połowie marca br na wykonanie blatów betonowych i wpłaciliśmy zaliczkę w wys. 40% wartości zlecenia. Pan Muras przyjeżdżał kilkukrotnie na wymiary i konsultację, oprócz tego zaprosił nas do swojej pracowni (okolice Łąkowej) żebyśmy mogli obejrzeć jego prace w betonie. Sprawdziłam, że firma Koncept Form rzeczywiście istnieje, posiada nip i regon, a nawet funpage na Facebooku. Od samego początku wydało mi się podejrzane to, że nigdy nie odebrał telefonu od razu, tylko oddzwaniał po jakimś czasie, ale tłumaczył to nadmiarem obowiązków i spotkaniami z Klientami. Rzeczywiście mogło tak być, bo będąc u nas ze 3 czy 4 razy, telefon dzwonił kilkukrotnie a on odrzucał połączenie. Wyznaczył ze trzy terminy montażu blatów, ale na żaden się nie stawił. Po czym kontakt całkowicie się urwał. Oczywiście planuję odzyskać kasę, proszę o kontakt na priv w jaki sposób Ty działasz w tej sprawie.
    • boria75 Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 24.12.15, 20:50
      Polecam firmę BoMAbeton z Wrocławia. Wykonują blaty betonowe, płyty ścienne itp www.facebook.com/bomabeton/
      • bettaw Re: Betonowa podłoga/blat kuchenny 03.08.17, 22:46
        Piękna autoreklama. Brawo! A ja nie polecam firmy Bomabeton. Za namową architekta zdecydowaliśmy się na zamowienie płyt betonowych w tej firmie. Zamówiliśmy ok 30 m2, płyty duże ok 120 na130 cm. Terminowość poniżej krytyki. W umowie wyznaczony termin wykonania na styczeń- po wielu perypetiach zakończyliśmy w czerwcu. Do zamówień proszę doliczyć sobie transport na terenie Wrocławia 200 zł za partię płyt, zalecany przez wykonawcę owych płyt klej to dodatkowe 250 zł za sztukę. Jest poczatek sierpnia- trzy płyty już odstają od ściany- puszcza klej. Czasu nie cofnę, ale to była jedna z gorszych decyzji, że zdecydowaliśmy się z mężem na "współpracę" z tym panem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka