Dodaj do ulubionych

Co jest tańsze granit czy corian?

IP: *.chello.pl 05.08.03, 11:54
Obserwuj wątek
    • Gość: sułtan1 Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 21:07
      Jeśli chodzi o ceny to bardzo trudno zprecyzować.Materiały dzielą się na lepsze
      i gorsze,trudne w uczymaniu czystośći i długożywotne
      • Gość: m-fortuna Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.vogel.pl 07.08.03, 16:30
        Jakoś niewiele mówi mi zbyt ogólna wypowiedź sułtana, a sama jestem
        zainteresowana tego trypu blatem. Ponawiam więc pytanie, prosząc jednodcześnie
        o opinię, czy w blacie granitowym da się bez problemu zrobić otwór na umywalkę
        bądź zaokrąglić jego brzegi? Czy w sposób istotny wpływa to na cenę?
    • Gość: Agataka Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.acn.pl 07.08.03, 17:58
      z moich informacji wynika, że granit jest tańszy, da się go "obrobić" co do
      dziry na zlewozmywak, płytę itp jednak łączenia są widoczne i nie ma możliwości
      naprawy tylko wymiana przy np. pęknięciu. Sytuacja z corianem jest inna, da się
      go dowolnie modelować i stosować różne szerokości (co w granicie nie jest
      możliwe bo płyty występują w określonych szerokościach. Corian jest trwały i
      jest możliwość renowacji. Pozdrawiam
    • Gość: sułtan1 Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 00:01
      Z corianem można robić cuda łączyć kolory,różne profile,kształty,wszystko bez
      widocznych połączeń ,ewentualne uszkodzenia są naprawiane bez problemu jeśli
      chodzi oceny to wszystko zależy od gróbośći i bajerów. a,granit to jest po
      prostu kamień
    • Gość: pati Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 23:08
      odpowiadając konkretnie na Twoje pytanie - granit 700 mb, korian 1600 mb
      • Gość: m-fortuna Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.vogel.pl 09.08.03, 11:44
        No... i tak wasze wypowiedzi dały mi całkiem jasny obraz stanu rzeczy!
        Ogromne dzięki!!! Zdaję sobie sprawę, ze są różne gat. granitu, a cena zależeć
        będzie jeszcze od projektu blatu. Drążę jednak temat blatów dalej. Powiedzcie
        mi, błagam, czy warto zdecydować się na blat drewniany? Oczywiście wtedy
        musiałoby to być specjalnie przystosowane do kontaktu z wodą drewno egzotyczne.
        Jak tu wygląda kwestia ceny (znam tylko ceny podłóg, więc mogę sobie gdybać:(
        i czy skórka warta jest wyprawki? Słyszałam od architektki wnętrz, że drewno w
        łazience wygląda ładnie ze 2-3 lata... Pozdrawiam
        Magda
      • Gość: camyk Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.chello.pl 11.08.03, 10:27
        Dzięki wielkie za tę ważną informację;)
    • Gość: sultan1 Re: Co jest tańsze granit czy corian? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 21:51
      odpowiadam na wypowiedż p. magdy jeśli chodzi oblaty mam doświadczenie ponieważ
      jestem producentem mebli kuchennych .blaty z drzewa prawda można zrobić
      cuda ,ale wszystko zalezy od uczymania czystośći i konserwacji,corian lub
      granit przeżyją drzewo.
      • Gość: m-fortuna Re: do sułtana IP: *.vogel.pl 11.08.03, 12:26
        Sułtanie, dzięki, widzę że trafilam na eksperta! Napisz mi, proszę, jaka jest
        różnica cenowa między wyżej omówionymi blatami "kamiennymi" a tym drewnianym.
        Załóżmy, że jest to dobry, gruby blat z drewna egzotycznego, odpowiednio
        potraktowany środkami przystosowującymi go do kontaktu z wodą. Czy to się
        oplaca?
        Bardzo podoba mi się blat drewniany, ale mam małe dziecko, więc istnieje ryzyko
        licznych "potopów" :)
        Pozdrawiam
        Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka