Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 10:35 Właśnie maluję ściany duluxem once i wyszły mi zacieki po unigruncie ciekawa jestem czy to znikinie jak wyschnie farba czy bede musiała malować 2 raz. Pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: DULUX POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 11:07 POMOCY!!! co z tym zrobić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: DULUX POMOCY 07.08.03, 11:13 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Właśnie maluję ściany duluxem once i wyszły mi zacieki po unigruncie ciekawa > jestem czy to znikinie jak wyschnie farba czy bede musiała malować 2 raz. > Pomóżcie!!! Ten unigrunt zupełnie niepotrzebny - nie nadaje sie pod DULUXA (grunt firmowy powinien byc)- czesto o tym pisze na forum , jest bardzo prawdopodobne ze brzydkie slady mogą zostac mam jeszcze pytanie czy malowane było wałkiem z krótkim czy z długim włosem bo to tez istotne Jesli brzydkie slady zostana trzeba bedzie uzyc jeszcze jednej warstwy once tylko zastosowac szczególny sposób malowania zeby wyrównać zacieki. Trzeba zaopatrzyc sie w wałek typu FLOCK (gąbka z krótkim futerkiem w kolorze pomaranczowym)Once wylej sobie na kuwetke malarską ,a wałek namocz w wodzie . Nie dolewaj wody do once ! Mokry wałek zanurz w farbie i porzadnie rozwałkuj na kuwecie . Teraz nakładaj na scianę prowadząc ręke lekko bez mocnego dociskania do sciany i maluj tak jak bys chciała namalowc literkę "V" . Nie maluj pionowo pasami! I tak powtarzaj Wałek do wody , do farby - rozwałkowac i na scianę Powinno pomóc! pozdr. napisz jak poszło! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: DULUX POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 11:35 Dzięki!!!! Wydaje mi się ,że jak farba schnie to te ślady znikają! Zobacze jescze za parę godzin. Kolor i tak jest piękny mimo, że jest to "modry Dunaj" to i tak uważam, ze będę miała w sypialni jak w niebie:).Pa Pa! Wałek już w sklepie polecili mi ludzie od Was! Ps. Mebelki waszą farbą wyszły mi świetnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: DULUX POMOCY 07.08.03, 12:04 modry dunaj to bardzo ładny kolor do sypialni :) napewno bedzie wygladł super Odpowiedz Link Zgłoś