Dodaj do ulubionych

Parkiet ile i jak?

IP: 194.9.223.* 20.08.03, 14:39
Witam,
Mam pytanie : ile trzeba doliczyc do ceny parkietu tzn. ile za polozenie,
cyklinowanie i malowanie? I czy musi uplynac jakis konkretny czas od wylania
wylewki do polozenia parkietu?

Pzdr
K.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mat Re: Parkiet ile i jak? IP: waprx* / 192.168.14.* 20.08.03, 15:14
      Robocizna kosztuje, przynajmniej w Wawie, od 35-ciu gdzieś do 80-ciu zł z
      metra, w zależności głównie od rodzaju drewna, rozmiaru klepki no i twoich
      pomysłów lub ich braku np. w kwestii wzoru. No i oczywiście od tego czy ekipa
      się ceni bardziej czy mniej. Ale akurat w przypadku parkietu chyba nie warto
      bardzo oszczędząc - za łatwo to spieprzyć, lepiej wziąc fachowca lepszego nawet
      jak jest drożej.

A co do schnięcia szlichty - zależy. U mnie schła 3 miesiące i jeszcze trzeba
      było ją dosuszać. Ale "fachowcy" od dewelopera ją wylewali w marcu jak za oknem
      był mróz, "nie pomysleli" że można by włączyć ogrzewanie, no to i jak miało
      odparować... Generalnie nie ma reguły, wilgotność szlichty po prostu trzeba
      sprawdzić.
    • Gość: Michał Re: Parkiet ile i jak? odp. eksperta IP: *.idea.pl 11.09.03, 14:13
      Parkietami zajmuję się zawodowo. Wszystko zależy od tego jaki to parkiet i jaka
      jest wielkość pojedynczego elementu.Na tej podstawie dopasowuje się chemię do
      klejenia , ana podstawie gatunku drewna i tego co chcesz uzyskać dopasowuje się
      chemię pokrywającą czyli lakiery itp.
      Jeśli chodzi o montaż to ceny wachają się międzi 35-55 zł/m2.
      Potrzebujesz rady zadzwoń 0504-189-097 lub 435-57-49.
      Montaż parkietu to b. poważna sprawa i trzeba do tego podejść profesjonalnie, a
      dobra chemia to 75% sukcesu.
      • Gość: DiDi Re: Parkiet ile i jak? DO EKSPERTA IP: 217.8.186.* 11.09.03, 14:40
        Mam pytanko,

moi znajomi chca kłaść parkiet (dąb) i powiedzieli coś co mnie zwaliło z nóg...
        mianowicie chcą go położyć jako podłoge pływającą na jakieś maty wygłuszjące (a
        może folię wygłuszającą)...

Czy tak można kłaść parkiet??? Ja o tym pierwszy raz słyszę...

Dziękuję za radę
        DiDi
      • Gość: SAINT Re: Parkiet ile i jak? odp. eksperta IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 12.09.03, 11:09
        Witam

A czy może możesz polecić fachowca który kładzie parkiety w tej cenie lub może
        Ty zajmujesz się tym ??

Pozdrawiam
        Przemek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka