Dodaj do ulubionych

ile metrów będą miały Wasze domy?

07.02.08, 23:13
tak z ciekawości pytam. Nasz dopiero na papierze, ale wychodzi
jakieś 190 plus garaż. Potrzebujemy 5 pokoi oprócz salonu/jadalni no
i się uzbierało tych metrów. Trochę mi sie dużo wydaje.
Obserwuj wątek
    • pdx08 Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 08.02.08, 00:14
      My tez dopiero na papierze, 220 m kw juz z garazem, czyli 190 pow mieszkalnej.
      Jest nas szescioro, ale starsze dzieci "z doskoku". Uzywalismy gotowy projekt,
      poniewaz potrzebowalismy duzo sypialni, wiec po poprawkach projekt sie
      powiekszyl (he, he), ale byl taki, ze nic sie nie dalo obciac na najwiekszym
      zjadaczu powierzchni-salonie. Ale przynajmniej przekonalismy projektanta do
      zmniejszenia kolejnego "pokoju kapielowego" i wykrojenia pralni oraz do szaf
      sciennych we wszystkich sypialniach-okropnie sie krzywil. Trudno znalezc dobry
      projekt ponizej 180 metrow-na ogol "osczednosci" polegaja na braku lazienek itp.
      Przemyslcie dobra izolacje i mozliwosc zamykania ogrzewania w sypialniach w
      ciagu dnia. pozdrawiam :)
      • Gość: kinga Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 06:52
        140 z garażem 2+2 na więcej mnie stać.
    • Gość: kinga Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 06:56
      140m2 z garażem 2+2
      • gabryella Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 08.02.08, 12:03
        100 m użytkowej , garaż będzie osobno ze składzikiem, w tych 100 m wszystko jest
        i kotłownia z pralnią, 2 garderoby, 2 łazienki, kuchnia z malutką spiżarką,
        balkon, wszystko ciepłe, przytulne i ustawne, byłam w 200 metrach koleżanki i
        się zgubiłam, jest nas 3 osoby i myślę że to dobry wybór, działka duża, dom
        będzie miał spory taras
        • Gość: melasa Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:29
          moje gratulacje, to dobry wybór
    • Gość: dolmadakia Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.08, 14:24
      My od niedawna mieszkamy na 100m.Osobno garaż na samochód i rowery.
      Dom parterowy,3 sypialnie,duzy salon z kuchnią /ok.38/ łazienka z WC
      i osobne WC,kotłownia.Duży strych/też ok.100m/używany jako suszarnia
      i przechowalnia różnych rzeczy rzadko używanych.Wyszliśmy z
      założania,że dom nie może być dla nas za duży,gdy już zostaniemy we
      dwoje.Jest funkcjonalny i b.wygodny:-)
      • Gość: mati Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 17:11
        102m - 3 pokoje, salon,kuchnia, łazienka i WC + kotłownia w podpiwniczeniu
        • madza-2 Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 10.02.08, 16:06
          Ja kończe mój dom .Ma 157 z garażem .parter : salon , gabinet , kuchnia , łazienka i kotłownia . góra : 3 sypialnie , duza łazienka i garderoba . Myśle że to duzo jak na 3 osoby .Koleżanka miala 230 m i nie była w stanie go opacić i sprzedaje .
    • Gość: magda Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.eranet.pl 11.02.08, 21:02
      290 m2 pow. użytkowej (z garażem, pralnią, pom. gospodarczymi). To jest pokój
      dzienny, 3 sypialnie, pokój do pracy, pokój gościnny, 2 łazienki i toaleta. No i
      oczywiście kuchnia z jadalnią.
      To jest takie optimum. W tej chwili mieszkam w domu o pow. mieszkalnej 130m i w
      sumie to OK, ale brakuje nam pokoju do pracy (u nas ma to duże znaczenie) i
      gościnnego. A rodzina 2+2.
      • mlagodna :) gdzieś okolo 140 kilka :)) 12.02.08, 00:13
        Kupiliśmy projekt 118 m2 ale dobudowaliśmy z tyłu garażu przybudówke
        nad którą z kolei udało się zrobić duużą garderobę :)).
        Na dole jest pokój do pracy/gościnny (tzw wielofunkcyjny) z własną
        łazienką, kuchnia, kotlownia, pokój dzienny. Na górze 3 sypialnie
        (jedna z garderobą), łazienka z przejściem do pralni. Mieszkam na 43
        m2 i to wszystko w stanie surowym wydaje nam się ogromne.
        Stan rodzinny: 2+1+ duży brzuszek mamusi :). Jakby co to jeszcze
        można coś ze strychu wykombinowac bo 2 m wysokości na środku jest :P

pozdro
        • Gość: magda Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.eranet.pl 12.02.08, 20:10
          Spoko. Wygląda na fajny domek. Skoro masz garderobę i pralnię to nie "zagracisz"
          pokojów i łazienki-to już wielki plus. Z własnego doświadczenia mamy dwójki
          małych dzieci wiem, ze warto mieć duży pokój dzienny. Tam i tak dzieci będą
          urzędować, nie wiedzieć jak znajdą sie tam zabawki...
          Ja osobiście nie przeprowadzam się do nowego domu bo w tej ciasnocie się żyć nie
          da :-))) Powodem jest działka...Teraz mamy żałośnie małą.
          No i stwierdziliśmy, ze teraz to już naprawdę musi być domy "szyty na miarę".
          Serdeczne pozdrowienia
          • Gość: A Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.zax.pl 20.02.08, 17:08
            ok 180+garaz, ja chcialam mniejszy ale po wyliczeniu minimum taka
            powierzchnia wyszła :)
            • Gość: stara babka Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.gprs.plus.pl 20.02.08, 21:40
              160 z garazem, dół salon z kuchnią i jadalnią, góra, 2 sypialnie, 2
              łazienki, 2 garderoby. Jedna sypialnia połączona jest z łazienką i
              garderobą razem 40m. Jestem solo
              • stoleczny Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) 21.02.08, 08:52
                jest nas troje, 138 mkw, 30 mkw carport, 25 mkw taras z widokiem na
                Baltyk, 700 mkw gruntu, 3 sypialnie, salon 60 mkw,
                plus kawalerka w Warszawie,
                • alfa36 109 22.02.08, 16:03
                  Nasz dopiero co zaprojektowany domek ma 109 metrów powierzchni użytkowej+garaz i pomieszczenie gospodarcze (ok. 28m). W persoektywie mamy możliwość zagospodarowania poddasza (ok. 40 m).
                • Gość: sasanka Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:23
                  to nie było pytanie o stan majątkowy (kawalerki w innych miastach
                  nie wliczają sie do powierzchni domu :)))
    • Gość: Adamus Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.bsk.vectranet.pl 16.04.08, 18:08
      No mój domek ma 500 mkw. Wszyscy mówią, że to gigant, choć jest w
      stylu dworku( powiększony murator c-20 ), ja uważam, że ciągle
      brakuje miejsca. Dom jest do prywatnych potrzeb. Jest zajebisty i
      kosztował fortunę, ale opłaciło się.
    • Gość: mathiola Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 22:21
      112 m2 użytkowej, salon i sypialnia na dole (z kuchnią, mini-
      jadalnią, łazienką, kotłownią, wiatrołapem) i 3 sypialnie na górze.
      Starczy. Duży taras od ogrodu - dodatkowy metraż na życie w okresie
      letnim :)
    • pobudowany Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 17.04.08, 09:34
      To ja już mam:) 150 m2 plus garaż i kotłownia. Dla naszej trójki
      jest to optymalna powierzchnia. Może nawet więcej przydałoby się:)
      Myślę, że od przybytku głowa nie boli:)
    • Gość: funia79 Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 04:08
      179 m, plus 10 m pralnia i suszarnia, plus garaż i kotłownia ;-0
    • Gość: krezus Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:30
      Mój ma 7693,m2
      • Gość: melasa Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:30
        ile oleju opałowego zużywacie dziennie? to jest najważniejsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka