mamaaa7 07.02.08, 23:13 tak z ciekawości pytam. Nasz dopiero na papierze, ale wychodzi jakieś 190 plus garaż. Potrzebujemy 5 pokoi oprócz salonu/jadalni no i się uzbierało tych metrów. Trochę mi sie dużo wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pdx08 Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 08.02.08, 00:14 My tez dopiero na papierze, 220 m kw juz z garazem, czyli 190 pow mieszkalnej. Jest nas szescioro, ale starsze dzieci "z doskoku". Uzywalismy gotowy projekt, poniewaz potrzebowalismy duzo sypialni, wiec po poprawkach projekt sie powiekszyl (he, he), ale byl taki, ze nic sie nie dalo obciac na najwiekszym zjadaczu powierzchni-salonie. Ale przynajmniej przekonalismy projektanta do zmniejszenia kolejnego "pokoju kapielowego" i wykrojenia pralni oraz do szaf sciennych we wszystkich sypialniach-okropnie sie krzywil. Trudno znalezc dobry projekt ponizej 180 metrow-na ogol "osczednosci" polegaja na braku lazienek itp. Przemyslcie dobra izolacje i mozliwosc zamykania ogrzewania w sypialniach w ciagu dnia. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 06:52 140 z garażem 2+2 na więcej mnie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 06:56 140m2 z garażem 2+2 Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 08.02.08, 12:03 100 m użytkowej , garaż będzie osobno ze składzikiem, w tych 100 m wszystko jest i kotłownia z pralnią, 2 garderoby, 2 łazienki, kuchnia z malutką spiżarką, balkon, wszystko ciepłe, przytulne i ustawne, byłam w 200 metrach koleżanki i się zgubiłam, jest nas 3 osoby i myślę że to dobry wybór, działka duża, dom będzie miał spory taras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melasa Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:29 moje gratulacje, to dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.08, 14:24 My od niedawna mieszkamy na 100m.Osobno garaż na samochód i rowery. Dom parterowy,3 sypialnie,duzy salon z kuchnią /ok.38/ łazienka z WC i osobne WC,kotłownia.Duży strych/też ok.100m/używany jako suszarnia i przechowalnia różnych rzeczy rzadko używanych.Wyszliśmy z założania,że dom nie może być dla nas za duży,gdy już zostaniemy we dwoje.Jest funkcjonalny i b.wygodny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 17:11 102m - 3 pokoje, salon,kuchnia, łazienka i WC + kotłownia w podpiwniczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
madza-2 Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 10.02.08, 16:06 Ja kończe mój dom .Ma 157 z garażem .parter : salon , gabinet , kuchnia , łazienka i kotłownia . góra : 3 sypialnie , duza łazienka i garderoba . Myśle że to duzo jak na 3 osoby .Koleżanka miala 230 m i nie była w stanie go opacić i sprzedaje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.eranet.pl 11.02.08, 21:02 290 m2 pow. użytkowej (z garażem, pralnią, pom. gospodarczymi). To jest pokój dzienny, 3 sypialnie, pokój do pracy, pokój gościnny, 2 łazienki i toaleta. No i oczywiście kuchnia z jadalnią. To jest takie optimum. W tej chwili mieszkam w domu o pow. mieszkalnej 130m i w sumie to OK, ale brakuje nam pokoju do pracy (u nas ma to duże znaczenie) i gościnnego. A rodzina 2+2. Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna :) gdzieś okolo 140 kilka :)) 12.02.08, 00:13 Kupiliśmy projekt 118 m2 ale dobudowaliśmy z tyłu garażu przybudówke nad którą z kolei udało się zrobić duużą garderobę :)). Na dole jest pokój do pracy/gościnny (tzw wielofunkcyjny) z własną łazienką, kuchnia, kotlownia, pokój dzienny. Na górze 3 sypialnie (jedna z garderobą), łazienka z przejściem do pralni. Mieszkam na 43 m2 i to wszystko w stanie surowym wydaje nam się ogromne. Stan rodzinny: 2+1+ duży brzuszek mamusi :). Jakby co to jeszcze można coś ze strychu wykombinowac bo 2 m wysokości na środku jest :P pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.eranet.pl 12.02.08, 20:10 Spoko. Wygląda na fajny domek. Skoro masz garderobę i pralnię to nie "zagracisz" pokojów i łazienki-to już wielki plus. Z własnego doświadczenia mamy dwójki małych dzieci wiem, ze warto mieć duży pokój dzienny. Tam i tak dzieci będą urzędować, nie wiedzieć jak znajdą sie tam zabawki... Ja osobiście nie przeprowadzam się do nowego domu bo w tej ciasnocie się żyć nie da :-))) Powodem jest działka...Teraz mamy żałośnie małą. No i stwierdziliśmy, ze teraz to już naprawdę musi być domy "szyty na miarę". Serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.zax.pl 20.02.08, 17:08 ok 180+garaz, ja chcialam mniejszy ale po wyliczeniu minimum taka powierzchnia wyszła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara babka Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.gprs.plus.pl 20.02.08, 21:40 160 z garazem, dół salon z kuchnią i jadalnią, góra, 2 sypialnie, 2 łazienki, 2 garderoby. Jedna sypialnia połączona jest z łazienką i garderobą razem 40m. Jestem solo Odpowiedz Link Zgłoś
stoleczny Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) 21.02.08, 08:52 jest nas troje, 138 mkw, 30 mkw carport, 25 mkw taras z widokiem na Baltyk, 700 mkw gruntu, 3 sypialnie, salon 60 mkw, plus kawalerka w Warszawie, Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 109 22.02.08, 16:03 Nasz dopiero co zaprojektowany domek ma 109 metrów powierzchni użytkowej+garaz i pomieszczenie gospodarcze (ok. 28m). W persoektywie mamy możliwość zagospodarowania poddasza (ok. 40 m). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Re: :) gdzieś okolo 140 kilka :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:23 to nie było pytanie o stan majątkowy (kawalerki w innych miastach nie wliczają sie do powierzchni domu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamus Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.bsk.vectranet.pl 16.04.08, 18:08 No mój domek ma 500 mkw. Wszyscy mówią, że to gigant, choć jest w stylu dworku( powiększony murator c-20 ), ja uważam, że ciągle brakuje miejsca. Dom jest do prywatnych potrzeb. Jest zajebisty i kosztował fortunę, ale opłaciło się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathiola Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 22:21 112 m2 użytkowej, salon i sypialnia na dole (z kuchnią, mini- jadalnią, łazienką, kotłownią, wiatrołapem) i 3 sypialnie na górze. Starczy. Duży taras od ogrodu - dodatkowy metraż na życie w okresie letnim :) Odpowiedz Link Zgłoś
pobudowany Re: ile metrów będą miały Wasze domy? 17.04.08, 09:34 To ja już mam:) 150 m2 plus garaż i kotłownia. Dla naszej trójki jest to optymalna powierzchnia. Może nawet więcej przydałoby się:) Myślę, że od przybytku głowa nie boli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia79 Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 04:08 179 m, plus 10 m pralnia i suszarnia, plus garaż i kotłownia ;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krezus Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:30 Mój ma 7693,m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melasa Re: ile metrów będą miały Wasze domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:30 ile oleju opałowego zużywacie dziennie? to jest najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś