Gość: Aga IP: *.niepolomice.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 12:35 od czegop zaczac- czy cos sie stanie (poza zakurzeniem się ścian) jeśli najpier wymaluję pokoj a potem bedzie cyklinowana podłoga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vico Re: kolejność!- cyklinowanie czy malowanie IP: *.adsl.pi.be 24.08.03, 13:16 Wszystko mozna, ale robiac cos nie wedlug zasad trzeba sie liczyc z niemilymi niespodziankami. Fachowiec moze niechcacy tracic sciane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: kolejność!- cyklinowanie czy malowanie IP: *.chello.pl 24.08.03, 16:31 1. Tzw.bezpyłowe cyklinowanie nie istnieje. Pył będzie w s z ę d z i e! 2. Ścianę - zwłaszcza nie białą odkurzysz łatwo. 3. Malowanie po lakierowaniu podłogi to wielki kłopot z jej zabezpieczeniem. 4. Wniosek: wybierz na czym ci bardziej zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: kolejność!- cyklinowanie czy malowanie 24.08.03, 23:23 Gość portalu: Edek napisał(a): > 1. Tzw.bezpyłowe cyklinowanie nie istnieje. Pył będzie w s z ę d z i e! ... > 3. Malowanie po lakierowaniu podłogi to wielki kłopot z jej zabezpieczeniem. a jakiż to kłopot ? wystarczy przykryć ją warstwą tektury i grubą folią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: kolejność!- cyklinowanie czy malowanie IP: waprx* / 192.168.14.* 25.08.03, 13:27 > 1. Tzw.bezpyłowe cyklinowanie nie istnieje. Pył będzie w s z ę d z i e! Całkowicie bezpyłowe rzeczywiście nie. Ale jak urządzenie nie jest zdezelowane to ilość pyłu wydostająca się z niego jest minimalna. Nie strasz ludzi. U mnie po cyklinowaniu ilość pyłu była minimalna. > 2. Ścianę - zwłaszcza nie białą odkurzysz łatwo. No, z tym to bym polemizował. Może i łatwo ale ile roboty. Zależy ile tej ściany jest... > 3. Malowanie po lakierowaniu podłogi to wielki kłopot z jej zabezpieczeniem. ???? Dokładne przyklejenie grubej folii na całą powierzchnię podłogi to dla ciebie wielki kłopot? Sorry... Ja to bym raczej zwrócił uwagę na to że parkieciarz łatwo może: trącić ścianę maszyną robiąc w tynku dziurę lub pochlapać lakierem świeżo malowaną ścianę. I dlatego malowanie ścian na gotowo przed skończeniem zabawy z parkietem uważam za marnowanie sił i środków. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: kolejność!- cyklinowanie czy malowanie IP: 194.9.223.* 26.08.03, 09:32 Gość portalu: Mat napisał(a): > > 1. Tzw.bezpyłowe cyklinowanie nie istnieje. Pył będzie w s z ę d z i e! > > Całkowicie bezpyłowe rzeczywiście nie. Ale jak urządzenie nie jest zdezelowane > to ilość pyłu wydostająca się z niego jest minimalna. Nie strasz ludzi. U mnie > po cyklinowaniu ilość pyłu była minimalna. > > > 2. Ścianę - zwłaszcza nie białą odkurzysz łatwo. > > No, z tym to bym polemizował. Może i łatwo ale ile roboty. Zależy ile tej > ściany jest... > > > 3. Malowanie po lakierowaniu podłogi to wielki kłopot z jej zabezpieczenie > m. > > ???? Dokładne przyklejenie grubej folii na całą powierzchnię podłogi to dla > ciebie wielki kłopot? Sorry... > > Ja to bym raczej zwrócił uwagę na to że parkieciarz łatwo może: > > trącić ścianę maszyną robiąc w tynku dziurę lub > pochlapać lakierem świeżo malowaną ścianę. > > I dlatego malowanie ścian na gotowo przed skończeniem zabawy z parkietem uważam > > za marnowanie sił i środków. Bez sensu. Z doświadczenia – rozważ proszę taką opcję: malowanie gruntem (to najbardziej brudzi) oraz wstępne, na biało, przed cyklinowaniem i najlepiej jeszcze przed parkietem. Kolor po położeniu parkietu. Porozmawiaj też z parkieciarzem. Sądzę, że w ogóle odradzi malowanie w krótkich odstępach czasu od położenia parkietu i lakierowania go. Mój sugerował poczekanie do miesięcy, kiedy będzie ogrzewany dom, gdyż ilość wody (zwłaszcza o tej porze) która będzie w powietrzu, może źle wpłynąć na parkiet (wilgotność powietrza + parowanie wody z nowo pomalowanych ścian). powodzenia, all PS. co do chlapania i zabezpieczania podłogi - nie przesadzajmy. Te farby są tak gęste, że o ile samemu się ich nie wyleje, to podłoga jest czysta. Najwięcej zabawy jest z drzwiami, parapetami, cokołami itp. A to bez względu na moment malowania i tak musisz zabezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaandrzej2 Re: kolejność!- cyklinowanie czy malowanie 23.09.15, 12:39 jezeli będzie lakierowana podłoga lakierem chemicznym (smierdzącym) to sciany mogą żółknąć Mnie się udało, wziąłem w ciemno parkieciarza i naprawde zrobił mi pięknie parkiet wycyklinował pięknie żadnych krech nie ma widocznych lakier położony pięknie no i szybko a nie jak inny babrał sie tydzień z 30m2 podłogą:/ polecam Pana Roberta 791-121-113 na fejsie są zdjecia z jego wykonywanych prac także i moją:) www.facebook.com/KrainaParkietuLodz?ref=hl Odpowiedz Link Zgłoś