Dodaj do ulubionych

Dach - oczyszczanie

18.03.08, 11:52
Ja używałem do oczyszczenia dachu, muru i płotu preparatu "ALGAT".
Spryskałem zielsko, a po kilku dniach spłukałem wodą i wszystko
praktycznie samo spłynęło. Tylko w kilku miejscach musiałem
przetrzeć powierzchnie szczotką. Polecam, bo to naprawdę łwa i
skuteczna metoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: algoclear Re: Dach - oczyszczanie IP: *.router1.tygrys.net 07.07.14, 20:21
      Proponuję środek AlgoClear - AlgoClear - usuwanie mchuwww.algoclear.pl
    • algoclear Re: Dach - oczyszczanie 07.07.14, 20:29
      sadziu88 napisał:

> Ja używałem do oczyszczenia dachu, muru i płotu preparatu "ALGAT".
      > Spryskałem zielsko, a po kilku dniach spłukałem wodą i wszystko
      > praktycznie samo spłynęło. Tylko w kilku miejscach musiałem
      > przetrzeć powierzchnie szczotką. Polecam, bo to naprawdę łwa i
      > skuteczna metoda.

Proponuję środek AlgoClear - AlgoClear - usuwanie mchuwww.algoclear.pl
      • dawidjanusz Re: Dach - oczyszczanie 15.07.15, 05:32
        Jeśli ktoś byłby zainteresowany umyciem dachu kostki brukowej pomalowaniu dachów i ogrodzeń na terenie podkarpacia i małopolski ( okolice miast Tarnów Tuchów Gromnik Gorlice Nowy-Sącz do proszę o telefon 508124133 duże promocje w miesiącu lipiec
    • hijacker Czyszczenie dachu z nalotu 10.06.15, 11:54
      Wiem że temat o środkach ale jak chcesz naprawdę wyczyścić dach to osobiście polecam zawołać profesjonalistów z odpowiednim sprzętem do czyszczenia dachów jak www.nowulski.pl. Dlaczego? Bo musisz mieć naprawdę silną myjkę wysokociśnieniową aby usunąć mech a zwyczajnym kacherem się zamęczysz. Mchu który korzeniami trzyma się mocno dachu żadnym środkiem nie usuniesz, musi być to myjka! Po za tym musisz zaimpregnować dach żebyś nie musiał się znowu fatygować. A jak jakiś zostanie tj. mech, grzyb itp i zaczniesz używać np impregnatu z środkiem przeciwko porostom to to co organiczne i pozostało na dachu zacznie zmieniać barwę i będzie widoczne i rzucać się w oczy. Dach musi być czysty.
      • thea19 spamerze 11.06.15, 10:13
        po pierwsze, to mech nie ma korzeni, po drugie, to wcale nie trzeba duzej sily by go usunac z plaskiej powierzchni, po trzecie - wysokocisnieniowe myjki nie sa limitowane i naprawde sporo osob posiada takie w domu. po czwarte - od mchu gorsze sa glony, grzyby na dachu nie rosna.
        • hijacker Re: spamerze 12.06.15, 20:03
          może i nie ma korzeni może i tak ale zwykłą myjką czyszcząc zajedziesz się czyszcząc cały dach to po pierwsze a na stromy sam nie wejdziesz chyba że na garaż to po drugie.

> po pierwsze, to mech nie ma korzeni, po drugie, to wcale nie trzeba duzej sily
          > by go usunac z plaskiej powierzchni, po trzecie - wysokocisnieniowe myjki nie s
          > a limitowane i naprawde sporo osob posiada takie w domu. po czwarte - od mchu g
          > orsze sa glony, grzyby na dachu nie rosna.
    • gawron65 Re: Dach - oczyszczanie 01.07.15, 15:09
      A nie lepiej wymienić dach? Nie masz gwarancji, że po oczyszczeniu ten syf nie powróci, a z nową dachówką masz spokój przynajmniej. My tak zrobiliśmy z żoną, ze starego "niewiadomoczego" zrezygnowaliśmy i szybko udało nam się położyć dachówkę portugalkę. Kupiliśmy w Wawie w naprawdę fajnej cenie. Oczywiście wyszło nieco drożej niz malowanie, ale mamy spokojne głowy, bo jest gwarancja na kilkadziesiąt lat.
      • dawidjanusz Re: Dach - oczyszczanie 19.02.16, 13:22
        Nie lepiej bo to kosztuje tak samo nowy dach zatakuje mech jak i ten umyty i odgrzybiony .myjemy i informujemy dachy i kostki brukowe na terenie woj podkarpackiego i małopolskiego kontakt do mnie 508124133
    • dawidjanusz Re: Dach - oczyszczanie 19.02.16, 13:20
      Z jakiej powierzchni z blachy??mówisz tutaj o nalocie czy o mchu??usunięcie to z dachówki cementowej nie jest juz takie proste . Swiadcze takie uslugi na terenie podkarpackiego i małopolskiego
    • mielczar2 Re: Dach - oczyszczanie 23.02.16, 14:01
      Wystaczy regularnie wejść na dach i karcherem samym obmyc dach. Troche trudniej jest w przypadku dachu z dachówką cementową. Można dodać szczotkę na kiju i poszorować trochę. Środki cheiczne przydatne, ale przy dachcach naprawdę zapuszczonych i od lat niepielęgnowanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka