Dodaj do ulubionych

Pływające domy na świecie

20.03.08, 07:55
A jak doprowadzone są do takiego domu media: woda, prąd, i ew. gaz?
No i, przede wszystkim, jak odprowadzona jest kupa?

I czy buja? Bo jeśli tak, to nie dla każdego takie lokum ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: huba Re: Pływające domy na świecie IP: *.dsl.cambrium.nl 20.03.08, 11:29
      ale wiecie, ze w cottbus tez sa takie domy, we wroclawiu tez sie buduje powoli
      kilka. no nie ma u nas tradycji, ale przede wszystkim to kwestia finansowa, to
      sa duzo drozsze domki.
    • Gość: marqr Pływające domy na świecie IP: *.zjz.pl 20.03.08, 15:44
      proszę autora- a nie można było podrzucić paru linków na pisany temat? Wiem że
      każdy może sobie sam pogulgać ale to redaktor bierze za to pieniądze/wierszówkę.
      Proszę.
    • em_obywatel Odpady sie przetwarza moj kolego 09.07.08, 15:01
      Odpady sie przetwarza moj kolego. Kupke mozna bardzo szybko biologicznie
      rozlozyc na czynniki pierwsze i zrobic z niej nawoz naturalny. Tak samo jak z
      odpadami biologicznymi typu obierki, ogryzki, resztki z obiadu. Tak naprawde
      wysypiska nie sa nam potrzebne. Wszystkie smieci mozna przetworzyc.

Co do przylaczy - mozna uzyc przylaczy elastycznych.
      • modern25 Re: Odpady sie przetwarza moj kolego 17.07.08, 22:33
        takie domki mają dwa zbiorniki jeden wody szarej i feków :D wywozi je szambowoz
        po wymieszaniu ich w rozdrabniarce oraz wymiechane z jakimś tlenkiem chloru czy
        coś takiego . Kubły na odpady stałe są na " molo" :P gaz z butli prąd , telefon
        ,net normalnie kablem z " mola" skrzynka pocztowa przed trapem . NIc
        skomplikowanego :P da się tak mieszkać choć zawsze trochę wilgoci jest na " dole" .
      • Gość: a bombke atomowa.. Re: Odpady sie przetwarza moj kolego IP: 109.243.8.* 11.06.10, 13:17
        a bombke atomową mozna przetworzyc?
    • microbi-1 Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. 10.07.08, 15:29
      Dobry temat też go omawiałem z firmą w której zamierzam wybudować dom, ale na
      lądzie. Mają tam taki projekt domu na wodzie i poważnie się zastanawiam czy na
      działce na mazurach nie "postawić"- popływać takim domem na małej barce
      płaskodennej- z doświadczenia wiem że na takich prawie nie buja. - firma nazywa
      się Modulo-Quick to dla zainteresowanych.
      • Gość: Mark Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.centertel.pl 24.07.08, 10:19
        Witam, dla zainteresowanego domem pływającym.

www.allegro.pl/item402808392_plywajacy_apartament_60_x16_.html
      • Gość: marks Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.aster.pl 10.12.08, 15:48
        Witam serdecznie! Chcialbym tylko prosic aby nie zwracac uwagi na wypowiedzi
        uzytkownika mikrobi-1 poniewaz ewidentnie widac ze jest on zwiazany z firma
        ktora tak zachwala. UWAGA! ceny modulo-quick wcale nie sa niskie. PROSZE
        SPRAWDZIC INNE FIRMY KTORE ZAJMUJA SIE PRODUKCJA DOMKOW MODULOWYCH!
        • microbi-1 Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. 14.01.09, 11:56
          Gość portalu: marks napisał(a):

> Witam serdecznie! Chcialbym tylko prosic aby nie zwracac uwagi na wypowiedzi
          > uzytkownika mikrobi-1 poniewaz ewidentnie widac ze jest on zwiazany z firma
          > ktora tak zachwala. UWAGA! ceny modulo-quick wcale nie sa niskie. PROSZE
          > SPRAWDZIC INNE FIRMY KTORE ZAJMUJA SIE PRODUKCJA DOMKOW MODULOWYCH!

Ciekawa teoria spiskowa................ tak na marginesie JA tam nie pracuję a
          TYLKO albo aż, kupiłem u nich dom i jest to drugi dom w moim życiu, pierwszy
          wybudowałem SAM.Z ich usługi jestem zadowolony ...ale tak super lekko to nie
          poszło, uczciwie to było więcej winy z mojej strony i ze strony Banku który mi
          tę inwestycję pomagał finansować. a co do ceny to widać że masz bardzo małe
          pojęcie o kosztach budowy a przede wszystkim wykończenia i doposażenia domu w
          to co Ta firma UWAGA .....!!! Modulo-Quick ( zaraz będzie że REKLAMA)oferuje w
          standardzie który JA wybrałem i z takimi jak wielu (w tym część mojej rodziny)
          uważa dość zbędnymi urządzeniami.
          Reasumując naprawdę z czystym sumieniem mogę ich polecić TYM dla których
          nadrzędnym celem jest posiadanie DOMU ekologicznego, trwałego, energooszczędnego
          TAK jak dla mnie. ... ps. w rozmowach z nimi jest jeden element który w żadnej
          innej firmie nie występuje - są dość otwarci na polemikę i w dodatku potrafią
          się przyznać co robili źle budując domy szkieletowe a teraz przy domach
          modułowych tego nie powielają ( ich spostrzeżenia w 80-90% pokrywają się z moimi
          i dla tego im zaufałem), a i jeszcze jedno na początku udostępniłem dom dla
          "zwiedzających" ale ludziska to bydło , przyjeżdżali po parę razy i to bez
          przedstawiciela firmy więc zamknąłem dom i do "oglądania" nie użyczam.
          Pozdrawiam nawet SPISKOWCÓW :) .
          • Gość: marks Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.aster.pl 12.02.09, 14:41
            Tak jak pisalem wczesniej, NIE POLECAM firmy "MODULO-QUICK". Brak
            profesjonalizmu i rzetelnosci! o cenie jaka proponuja wspominalem... . Mysle ze
            nie powierzyłbym im budowy nawet domku letniskowego. Pozdrawiam
          • Gość: ekolozka Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:19
            kto produkuje takie domy?
    • Gość: kormax Re: Pływające domy na świecie IP: *.ostrowmaz.mm.pl 24.02.09, 21:43
      Pływające domy nie są jak się okazuje niczym niezwykłym . Tutaj
      kilka zdjęć:
      modernlokum.blogspot.com/2009/01/ocieplenie-klimatu-topniejace-lodowce.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka