gorillon 20.03.08, 07:55 A jak doprowadzone są do takiego domu media: woda, prąd, i ew. gaz? No i, przede wszystkim, jak odprowadzona jest kupa? I czy buja? Bo jeśli tak, to nie dla każdego takie lokum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: huba Re: Pływające domy na świecie IP: *.dsl.cambrium.nl 20.03.08, 11:29 ale wiecie, ze w cottbus tez sa takie domy, we wroclawiu tez sie buduje powoli kilka. no nie ma u nas tradycji, ale przede wszystkim to kwestia finansowa, to sa duzo drozsze domki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marqr Pływające domy na świecie IP: *.zjz.pl 20.03.08, 15:44 proszę autora- a nie można było podrzucić paru linków na pisany temat? Wiem że każdy może sobie sam pogulgać ale to redaktor bierze za to pieniądze/wierszówkę. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Odpady sie przetwarza moj kolego 09.07.08, 15:01 Odpady sie przetwarza moj kolego. Kupke mozna bardzo szybko biologicznie rozlozyc na czynniki pierwsze i zrobic z niej nawoz naturalny. Tak samo jak z odpadami biologicznymi typu obierki, ogryzki, resztki z obiadu. Tak naprawde wysypiska nie sa nam potrzebne. Wszystkie smieci mozna przetworzyc. Co do przylaczy - mozna uzyc przylaczy elastycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
modern25 Re: Odpady sie przetwarza moj kolego 17.07.08, 22:33 takie domki mają dwa zbiorniki jeden wody szarej i feków :D wywozi je szambowoz po wymieszaniu ich w rozdrabniarce oraz wymiechane z jakimś tlenkiem chloru czy coś takiego . Kubły na odpady stałe są na " molo" :P gaz z butli prąd , telefon ,net normalnie kablem z " mola" skrzynka pocztowa przed trapem . NIc skomplikowanego :P da się tak mieszkać choć zawsze trochę wilgoci jest na " dole" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a bombke atomowa.. Re: Odpady sie przetwarza moj kolego IP: 109.243.8.* 11.06.10, 13:17 a bombke atomową mozna przetworzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
microbi-1 Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. 10.07.08, 15:29 Dobry temat też go omawiałem z firmą w której zamierzam wybudować dom, ale na lądzie. Mają tam taki projekt domu na wodzie i poważnie się zastanawiam czy na działce na mazurach nie "postawić"- popływać takim domem na małej barce płaskodennej- z doświadczenia wiem że na takich prawie nie buja. - firma nazywa się Modulo-Quick to dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.centertel.pl 24.07.08, 10:19 Witam, dla zainteresowanego domem pływającym. www.allegro.pl/item402808392_plywajacy_apartament_60_x16_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marks Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.aster.pl 10.12.08, 15:48 Witam serdecznie! Chcialbym tylko prosic aby nie zwracac uwagi na wypowiedzi uzytkownika mikrobi-1 poniewaz ewidentnie widac ze jest on zwiazany z firma ktora tak zachwala. UWAGA! ceny modulo-quick wcale nie sa niskie. PROSZE SPRAWDZIC INNE FIRMY KTORE ZAJMUJA SIE PRODUKCJA DOMKOW MODULOWYCH! Odpowiedz Link Zgłoś
microbi-1 Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. 14.01.09, 11:56 Gość portalu: marks napisał(a): > Witam serdecznie! Chcialbym tylko prosic aby nie zwracac uwagi na wypowiedzi > uzytkownika mikrobi-1 poniewaz ewidentnie widac ze jest on zwiazany z firma > ktora tak zachwala. UWAGA! ceny modulo-quick wcale nie sa niskie. PROSZE > SPRAWDZIC INNE FIRMY KTORE ZAJMUJA SIE PRODUKCJA DOMKOW MODULOWYCH! Ciekawa teoria spiskowa................ tak na marginesie JA tam nie pracuję a TYLKO albo aż, kupiłem u nich dom i jest to drugi dom w moim życiu, pierwszy wybudowałem SAM.Z ich usługi jestem zadowolony ...ale tak super lekko to nie poszło, uczciwie to było więcej winy z mojej strony i ze strony Banku który mi tę inwestycję pomagał finansować. a co do ceny to widać że masz bardzo małe pojęcie o kosztach budowy a przede wszystkim wykończenia i doposażenia domu w to co Ta firma UWAGA .....!!! Modulo-Quick ( zaraz będzie że REKLAMA)oferuje w standardzie który JA wybrałem i z takimi jak wielu (w tym część mojej rodziny) uważa dość zbędnymi urządzeniami. Reasumując naprawdę z czystym sumieniem mogę ich polecić TYM dla których nadrzędnym celem jest posiadanie DOMU ekologicznego, trwałego, energooszczędnego TAK jak dla mnie. ... ps. w rozmowach z nimi jest jeden element który w żadnej innej firmie nie występuje - są dość otwarci na polemikę i w dodatku potrafią się przyznać co robili źle budując domy szkieletowe a teraz przy domach modułowych tego nie powielają ( ich spostrzeżenia w 80-90% pokrywają się z moimi i dla tego im zaufałem), a i jeszcze jedno na początku udostępniłem dom dla "zwiedzających" ale ludziska to bydło , przyjeżdżali po parę razy i to bez przedstawiciela firmy więc zamknąłem dom i do "oglądania" nie użyczam. Pozdrawiam nawet SPISKOWCÓW :) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marks Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.aster.pl 12.02.09, 14:41 Tak jak pisalem wczesniej, NIE POLECAM firmy "MODULO-QUICK". Brak profesjonalizmu i rzetelnosci! o cenie jaka proponuja wspominalem... . Mysle ze nie powierzyłbym im budowy nawet domku letniskowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolozka Re: Pływające domy Modulo-Quick robią w POLSCE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:19 kto produkuje takie domy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormax Re: Pływające domy na świecie IP: *.ostrowmaz.mm.pl 24.02.09, 21:43 Pływające domy nie są jak się okazuje niczym niezwykłym . Tutaj kilka zdjęć: modernlokum.blogspot.com/2009/01/ocieplenie-klimatu-topniejace-lodowce.html Odpowiedz Link Zgłoś