jo_lasi 06.04.08, 18:20 Planuję położyć w pokoju panele. Teraz mam wykładzinę dywanową. Czy można kłaść panele na tę wykładzinę i czy zostawienie jej wyciszy stukanie pazurów psa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 07.04.08, 10:15 Jeżeli wykładzina jest z " krótkim runem" to można użyć jej jako podkładu pod panele. Wykładzina będzie zachowywała się jak zwykły podkład więc nie wygłuszy do końca pazurów . właściwości będzie miała lepsze od pianki ale gorsze niż te drogie podkłady . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 07.04.08, 18:13 Moim zdaniem wykładzina dywanowa, w moim pojęciu takiej wykładziny, będzie za gruba i nie nada się zamiast podkładu. Nie wygłuszy pazurów psa. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_lasi Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 08.04.08, 09:46 dziekuję za podpowiedzi a teraz poproszę o jeszcze:jaki dać podkład (może być droższy aby skuteczny na hałas)i jeszcze jakie panele połozyć Odpowiedz Link Zgłoś
wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 08.04.08, 11:04 moge podać 3 przykłady : Pianomat 3 mm - ok 10 zł /m2 podkład unisound combifloor - ok 20 zł / m2 podkład super sillence - ok 29 zł / m2 wymieniłem od najmniej wygłuszającego do najbardziej oczywiście. Ten ostatni daje efekt taki jakby podłoga była przyklejona - jest bardzo dużej gęstości co daje bardzo dobre właściwości wygłuszające. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 08.04.08, 16:23 Pazury psa będą dla Ciebie słyszalne nadal, nie zależnie od podkładu. Tego odgłosu nie można załatwić podkładem tylko materiałem, który znajduje się na podłodze a na panelach będzie je (pazury) słychać nadal, to nie kwestia podkładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 20:10 cześć My położyliśmy panele na wykładzinę ale nie proponuje powielać moich pomysłów... Bardzo szybko doszłam do wniosku że to był najgłupszy pomysł bo niestety wylałam na panele trochę wody no i problem gotowy bo po ścianie dostało się pod panele na wykładzinę - resztę możesz sobie dopisać ... w końcu przełożyliśmy panele i zdjelismy wykładzinę, pomimo że inni mówią że wykładzina wycisza to ja wolę jakieś tworzywo typu pianka bo ta przynajmniej wody nie ciągnie. A tak między słowami jak masz możliwość to połóż sobie parkiet bo nawet jeżeli panele są ładne to mimo wszystko po latach masz ochotę je zmienić bo juz takie piękne nie są. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jo_lasi Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 09.04.08, 16:58 dzieki gościu,wykładzinę zerwę, chyba położę podłogę, ale jak pomyślę o cyklinowaniu i lakierowaniu to słabnę, zastanawiam się nad gotową deską ale jest droga, no i znowu nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q10 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 17:57 Kup dobre panele np. AC5, dobrej firmy i po latach będą wyglądać tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek-Dortmund Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.versanet.de 09.04.08, 19:57 Chodzi oto ze drewno daje inny , cichszy odglos niz sztuczne panele. Mozesz tez zaolejowac, raz na rok powtorzysz ta czynnosc i bedzie dluuugo pieknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna F. Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.08, 13:16 Nie nalezy Wykladzin dywanowych zostawiac pod panelami bo moze sie brzytki zapach pojawic ! Tylko specialne podklady do wygluszania nadajä sie na podkladke! Najlepiej panele calkowicie przykleic , to nie bendzie tak glosno! Sztuczne panele sä zawsze glosniejsze ja z prawdziwego dzewa! Odpowiedz Link Zgłoś
wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 11.04.08, 10:47 Katarzyno F. Po pierwsze : jeżeli nie było " brzydkiego zapachu z wykładziny przed to dlaczego ma być po położeniu paneli ?? Po drugie : które panele ( laminowane ) możesz przykleić do podłoża ------- żadne !!! po trzecie : fakt ... żaden panel nie będzie tak cichy jak drewno a to z racji przyklejenia właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna F. Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.08, 12:58 Hallo wikula7! Od 10 lat zajmuje sie sprzedazom i kladzeniem wykladzin podlogowych i pracöje najnowoczesniejszymi metodami na rynku europejskim ! Wiem o czym möwie !! Prosze poczytac kilka fachowych gazet ! Pozdrowienia K.F. Odpowiedz Link Zgłoś
wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 19.04.08, 15:33 Tak sie sklada ze tez sprzedawalem podłogi i montuje od 7 lat . z praktyki tez wiem co mówię !!! Każdy ma swoje praktyki i wiedzę Odpowiedz Link Zgłoś