Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w spr.podłogi

06.04.08, 18:20
Planuję położyć w pokoju panele. Teraz mam wykładzinę dywanową. Czy można
kłaść panele na tę wykładzinę i czy zostawienie jej wyciszy stukanie pazurów psa?
Obserwuj wątek
    • wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 07.04.08, 10:15
      Jeżeli wykładzina jest z " krótkim runem" to można użyć jej jako podkładu pod
      panele.
      Wykładzina będzie zachowywała się jak zwykły podkład więc nie wygłuszy do końca
      pazurów . właściwości będzie miała lepsze od pianki ale gorsze niż te drogie
      podkłady .
      Pozdrawiam
    • jarecki_2 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 07.04.08, 18:13
      Moim zdaniem wykładzina dywanowa, w moim pojęciu takiej wykładziny, będzie za
      gruba i nie nada się zamiast podkładu.

Nie wygłuszy pazurów psa.
    • jo_lasi Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 08.04.08, 09:46
      dziekuję za podpowiedzi a teraz poproszę o jeszcze:jaki dać podkład (może być
      droższy aby skuteczny na hałas)i jeszcze jakie panele połozyć
      • wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 08.04.08, 11:04
        moge podać 3 przykłady :
        Pianomat 3 mm - ok 10 zł /m2
        podkład unisound combifloor - ok 20 zł / m2
        podkład super sillence - ok 29 zł / m2
        wymieniłem od najmniej wygłuszającego do najbardziej oczywiście.
        Ten ostatni daje efekt taki jakby podłoga była przyklejona - jest bardzo dużej
        gęstości co daje bardzo dobre właściwości wygłuszające.
        Pozdrawiam
      • jarecki_2 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 08.04.08, 16:23
        Pazury psa będą dla Ciebie słyszalne nadal, nie zależnie od podkładu. Tego
        odgłosu nie można załatwić podkładem tylko materiałem, który znajduje się na
        podłodze a na panelach będzie je (pazury) słychać nadal, to nie kwestia podkładu.
    • Gość: gość Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 20:10
      cześć
      My położyliśmy panele na wykładzinę ale nie proponuje powielać moich pomysłów...
      Bardzo szybko doszłam do wniosku że to był najgłupszy pomysł bo niestety wylałam
      na panele trochę wody no i problem gotowy bo po ścianie dostało się pod panele
      na wykładzinę - resztę możesz sobie dopisać ... w końcu przełożyliśmy panele i
      zdjelismy wykładzinę, pomimo że inni mówią że wykładzina wycisza to ja wolę
      jakieś tworzywo typu pianka bo ta przynajmniej wody nie ciągnie. A tak między
      słowami jak masz możliwość to połóż sobie parkiet bo nawet jeżeli panele są
      ładne to mimo wszystko po latach masz ochotę je zmienić bo juz takie piękne nie
      są. Pozdrawiam
      • jo_lasi Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 09.04.08, 16:58
        dzieki gościu,wykładzinę zerwę, chyba położę podłogę, ale jak pomyślę o
        cyklinowaniu i lakierowaniu to słabnę, zastanawiam się nad gotową deską ale jest
        droga, no i znowu nie wiem co robić.
        • Gość: Q10 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 17:57
          Kup dobre panele np. AC5, dobrej firmy i po latach będą wyglądać
          tak samo.
          • Gość: Tomek-Dortmund Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.versanet.de 09.04.08, 19:57
            Chodzi oto ze drewno daje inny , cichszy odglos niz sztuczne panele.
            Mozesz tez zaolejowac, raz na rok powtorzysz ta czynnosc i bedzie dluuugo pieknie :)
    • Gość: Katarzyna F. Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.08, 13:16
      Nie nalezy Wykladzin dywanowych zostawiac pod panelami bo moze sie
      brzytki zapach pojawic !
      Tylko specialne podklady do wygluszania nadajä sie na podkladke!
      Najlepiej panele calkowicie przykleic , to nie bendzie tak glosno!
      Sztuczne panele sä zawsze glosniejsze ja z prawdziwego dzewa!
      • wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 11.04.08, 10:47
        Katarzyno F.
        Po pierwsze : jeżeli nie było " brzydkiego zapachu z wykładziny przed to
        dlaczego ma być po położeniu paneli ??
        Po drugie : które panele ( laminowane ) możesz przykleić do podłoża -------
        żadne !!!
        po trzecie : fakt ... żaden panel nie będzie tak cichy jak drewno a to z racji
        przyklejenia właśnie.
        • Gość: Katarzyna F. Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.08, 12:58
          Hallo wikula7!
          Od 10 lat zajmuje sie sprzedazom i kladzeniem wykladzin podlogowych
          i pracöje najnowoczesniejszymi metodami na rynku europejskim !
          Wiem o czym möwie !! Prosze poczytac kilka fachowych gazet !
          Pozdrowienia K.F.
          • wikula7 Re: Proszę o pomoc w spr.podłogi 19.04.08, 15:33
            Tak sie sklada ze tez sprzedawalem podłogi i montuje od 7 lat . z praktyki tez
            wiem co mówię !!!
            Każdy ma swoje praktyki i wiedzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka