hasty 09.05.08, 17:21 Bardzo proszę o pomoc.Otóż remontujemy dom po pożarze i mamy problem z dachem .Konkretnie chodzi mi czy zakupić blachę czy dachówkę, kompletnie się na tym nie znam a czas nagli.Może ktoś mógłby mi pomóc?Dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modeno Re: Dach 09.05.08, 17:30 A więc wszystko zależy od finansów Blacha tańsza i drzewa na więżbę nie trzeba tyle 14/7 krokwie starczą ,łata z podłogówki starczy Natomiast pod dachówkę trzeba dać grubsze krokwie i łaty gęściej przybijać Więc więcęj pójdzie materiału no i pieniędzy Ale dachówka bardziej solidna Tak więc trzeba zdecydować Jeśli zdecydujesz się na dachówkę to mniejszych krokwi jak 16/8 nie dawaj Trochę ciężaru jest do trzymania Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
czerem Re: Dach 09.05.08, 18:16 ja miałam wycenę blachy i dachówki cementowej euronit. Dachówka wyszła niewiele drożej od blachy dlatego zdecydowałam się na euronit bo trwalszy. od razu zaznaczę, że nie poszłam do pierwszego lepszego sklepu z dachówką - porównywałam ceny i targowałam się. nie wiem na kiedy musisz mieć ten dach, ale jak obdzwaniałam fachowców kryjacych blachą to najbliższy termin to sierpień - zarobieni po pachy. Fachowca do dachówki znalazłam od zaraz. Może to szczęście a może rzeczywistość. p.s. województwo śląskie Odpowiedz Link Zgłoś
forceps1 Re: Dach 25.05.08, 18:29 Witam... Baba pyta :))) Chodzi mi o wymianę dachu na domu pół bliźniaka(typowy klocek z lat 80-tych). Dach jest dwuspadowy,powierzchni ok 100m2.Do chwili obecnej jest kryty blachą pomalowaną,ale niestety to wszystko odłazi i rdzewieje..Myślę o pokryciu go od nowa blachodachówką,ale nie mam pojęcia co oprócz tej blachy będzie jeszcze potrzebne i jaki może być koszt całego przedsięwzięcia-chodzi mi o województwo świętokrzyskie.Proszę o jakieś rady tych ,którzy może coś takiego robią czy robili.Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś