Dodaj do ulubionych

podłoga - deska bambusowa

10.07.08, 18:43
Witam. Mam zapytanie do fachowców kładących podłogi drewniane. Mam w
chwili obecnej w mieszkaniu plytki pcv, stare ale nie odchodzace od
podłoża. Chce położyć teraz na podłoge deske bambusowa. Czy mogę ja
przyklejać do owych płytek czy musze je zdzierac? Mieszkanie jest na
parterze i być może bedzie to jakaś forma izolacji cieplnej?
Z góry dziekuje ;)
Obserwuj wątek
    • grupa_psb Re: podłoga - deska bambusowa 11.07.08, 12:02
      Płytki PVC trzeba przeszlifować, żeby zwiększyć przyczepność kleju. Należy
      zastosować klej dwuskładnikowy, epoksydowy, który mocniej klei.
      • alyalcia Re: podłoga - deska bambusowa 22.08.15, 15:22
        Witam, ja mam po prostu kafelki na podlodze i chcialabym jej nie zeywac, aby nie podwyzszac kosztow. Kafelki sa dobrze i mocno przymocowane, o rownej struktorze. Jak powinny zostac polozone owe deski? Jakis podklad, czy tylko klej? Czy moze ktos polecic sklep, w ktorym jest tanio?
        • jarecki_2 Re: podłoga - deska bambusowa 24.08.15, 21:52
          Nie ma znaczenia czy to płytki pCV czy płytki ceramiczne, na takie podłoża nie klei się drewna. Deska przyklejona do płytek ma prawo odpaść razem z nimi, nie wielka praca, zerwanie płytek i zagruntowanie betonu może kosztować zrywanie wszystkiego razem z deską, zniszczenie deski i robotę od nowa.
          • ewa_kopecc Re: podłoga - deska bambusowa 25.08.15, 22:28
            Szkoda dobrej podłogi na tak byle jakie położenie, lepiej to zrobić porządnie, szkoda pieniędzy na inne rozwiązanie.
            www.facebook.com/decoroom.eu
        • mrhouse Re: podłoga - deska bambusowa 26.08.15, 16:07
          Kładzenie desek bambusowych na kafelki jest ryzykowne, nawet jeśli są dobrze i mocno przymocowane. Można obniżyć koszty w inny sposób, chociażby poszukać tańszych (ale nie gorszych jakościowo!) materiałów. Poszukaj w internecie, na przykład na zakupy.domiremont.pl/. Na pewno znajdziesz tam dobre deski bambusowe po niższej cenie.
          • ewa_kopecc Re: podłoga - deska bambusowa 02.09.15, 23:52
            Zbyt dobra podłoga, żeby ją nieopatrznie zmarnować taką pozorną oszczędnością.

www.facebook.com/decoroom.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka