Dodaj do ulubionych

Pytanie do Once1

IP: *.chello.pl 02.10.03, 11:07
Mam juz gladzie, ktore sa pomalowane jeden raz na bialo. Przyszedl czas na
dobranie kolorow. Oczywiscie wiem czego chce ale mam problemy z wybraniem
konkretnych kolorow zwlaszcza w pomieszczeniach gdzie maja byc 3 kolory.
Mam wiec pytanie - czy Dulux ma dekoratorow wnetrz, a jezeli tak to gdzie
ich szukac?

Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • once1 Re: Pytanie do Once1 02.10.03, 12:19
      Dulux nie zajmuje sie tego typu działalnoscia , ale moja firma owszem.:)
      Jezeli cie to interesuje mamy architekta wnetrz,z którym moge cie
      skontaktowac . W razie potrzeby dysponujemy również ekipa wykonawcza .Sa to
      ludzie zajmujacy sie tym od wielu lat , szkoleni przez DULUX 'a i znajacy jego
      produkty
      pozdr
      • Gość: zetka Re: Pytanie do Once1 IP: *.chello.pl 02.10.03, 12:31
        Dziekuje za odpowiedz i bardzo przepraszam, ze nie napisalam, ze mieszkam w
        Krakowie.
        • once1 Re: Pytanie do Once1 02.10.03, 12:44
          Gość portalu: zetka napisał(a):

> Dziekuje za odpowiedz i bardzo przepraszam, ze nie napisalam, ze mieszkam w
          > Krakowie.

Bardzo prosze ! Jezeli bedziesz miała jakies wątpliwosci czy pytania dotyczące
          malowania lub DULUX'a z przyjemnoscia odpowiem
          pozdr.
          • Gość: Iza Re: Pytanie do Once1 IP: 62.233.233.* 02.10.03, 13:08
            Once - mam również pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Mam ściany wykończone
            tynkiem gipsowym, przez dewelopera będą wykończone poprzez dwukrotne malowanie
            białą farbą. Ja będę chciała położyć kolor i w związku z tym pytanie - czy
            najpierw zagruntować ,a potem farba, czy mozna już bez gruntowania? Czy Dulux
            once jest również farbą ścieralną jak pozostałe farby Duluxa (Kolory Świata)?
            • once1 Re: Pytanie do Once1 02.10.03, 13:44
              Jeżeli jest to emulsja akrylowa gruntowanie nie jest już konieczne , Ja bym
              jedna warstę(pierwsza) tej bialej farby zamienił na warstwę gruntu który
              powoduje zmniejszenie chłonności nowego tynku a co za tym idzie zmniejszenie
              zuzycia farby kolorowej.

DULUX once jest farba zmywalną
              • Gość: Iza Re: Pytanie do Once1 IP: 62.233.233.* 02.10.03, 14:03
                Dziekuję za odpowiedź. Może nie wyraziłam się precyzyjnie, ale w reklamówce
                Duluxa jest takie określenie - farba "szorowalna" chyba. Z tym "zmywalna" to
                się widocznie pomyliłam.
                • once1 Re: Pytanie do Once1 02.10.03, 14:10
                  Masz racje jest stwierdzenie szorowalna ale w skrócie chodzi o to ze mozna ja
                  zmywac w przypadku zabrudzenia
                  • Gość: Iza Re: Pytanie do Once1 IP: 62.233.233.* 02.10.03, 14:35
                    Dzięki Once.
    • Gość: Dosia Re: Pytanie do Once1 IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 02.10.03, 13:07
      To i ja sie moze podepne do pytania do Once1.

Chce na razie pomalowac mieszkanie w calosci na bialo. Chcialabym, zeby to byla
      mila dla oka biel - matowa, nie blyszczaca, ale aksamitna... (:))

Do wyboru z tego co sie zorientowalam mam:
      - dulux once bialy
      - dulux kolory swiata bialy
      - dulux super matt bialy

No i wlasnie, ktora wybrac, zeby uzyskac ladny efekt? Czy kolory swiata bardzo
      sie roznia od super mattu? Bo chyba once odpada, gdyz okreslany jest jako
      aksamitny i boje sie, ze bedzie sie swiecil, a nie chce. Mozesz cos poradzic?

Czy moge tych farb uzyc w lazience? Boje sie uzyc tej kuchnia-lazienka bo
      bedzie sie swiecic, a nie chce.
      • once1 Re: Pytanie do Once1 02.10.03, 13:49
        Gość portalu: Dosia napisał(a):

> To i ja sie moze podepne do pytania do Once1.
        >
        > Chce na razie pomalowac mieszkanie w calosci na bialo. Chcialabym, zeby to
        byla
        >
        > mila dla oka biel - matowa, nie blyszczaca, ale aksamitna... (:))
        >
        > Do wyboru z tego co sie zorientowalam mam:
        > - dulux once bialy
        > - dulux kolory swiata bialy
        > - dulux super matt bialy
        >
        > No i wlasnie, ktora wybrac, zeby uzyskac ladny efekt? Czy kolory swiata
        bardzo
        > sie roznia od super mattu? Bo chyba once odpada, gdyz okreslany jest jako
        > aksamitny i boje sie, ze bedzie sie swiecil, a nie chce. Mozesz cos poradzic?
        >
        > Czy moge tych farb uzyc w lazience? Boje sie uzyc tej kuchnia-lazienka bo
        > bedzie sie swiecic, a nie chce.

Wszystko pomaluj SUPERMATEM , który ma własnie cieplą naturalną biel ."
        Once "biały jest aksamitny czyli półmatowy a "kolory swiata" są tylko kolorowe.
        Jezeli w kuchni czy łazience bedziesz malowała tylko górna czesc scian i sufit
        powyzej kafelków mozesz malowac supermatem lub farba "EKONOWINKA KUCHNIA I
        ŁAZIENKA" . KUCHNIA I LAZIENKA DULUX'a jest "bardzo" aksamitna :)
        pozdr.
        • Gość: Dosia Re: Pytanie do Once1 IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 02.10.03, 13:58
          Super dzieki. Pewnie to nawet taniej wyjdzie pomalowac wszystko super matem :)

A co do kolorow swiata to wydawalo mi sie, ze paleta przewiduje takze... biel.
          • Gość: dzgdz Re: Pytanie do Once1 IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 02.10.03, 16:24
            To ja też mam pytanie do Once1.

Jeden z pokoi w moim mieszkaniu wymalowałem rok temu farbą Dulux Once (zielona,
            gotowa - sprzedawana w prostopadłościennych opakowaniach z niebieskim wiekiem).
            Wspomnienia z malowania mam nieciekawe, raczej trudno było malować. Ale efekt w
            sumie interesujący i wizualnie jestem zadowolony.

Jedyny problem polega na tym, że jeżeli zamknie się ten pokój (mam szczelne
            okna i drzwi) to po jakimś czasie czuć specyficzny smrodek. W zasadzie ten
            smrodek czuć zawsze, zwłaszcza jeżeli okno jest zamknięte. Na szczęście na
            razie pokój stoi pusty i nie stanowi to większego problemu, ale zastanawiam się
            jak to możliwe żeby farba schła już prawie rok???

Zaznaczam, że ten zapach pochodzi z tej farby. W pozostałych pokojach mam
            pomalowane innymi farbami i nie ma żadnego problemu. W pokoju nie ma żadnych
            innych źródeł zapachu (nawet przez pewien czas pokój stał pusty i zapach nie
            znikał) i jeżeli się powącha ścianę (trochę to dziwne wąchać ściany?) to zapach
            staje się wyraźniejszy.

Jakieś pomysły co to może być, albo jak temu zaradzić?

Czy farba Dulux Once tak ma?

pzdr
            dzgdz

• once1 Re: Pytanie do Once1 02.10.03, 17:58
              Oczywiście , że farba DULUX ONCE tak nie ma . Trudno mi wyjaśnić przyczyny
              takiego zachowania się tej farby na odległość . Być może farba była
              przeterminowana lub przemrożona z tego jak opisujesz wygląd opakowania
              wynika , ze jest to stare opakowanie a wiec farba mogła mieć już swój wiek. Ja
              sam wielokrotnie malowałem ta farbą i nic się takiego nie działo . miejsce w
              którym pracuje jest również pomalowane Once’m i nie czuc tu zadnego zapachu o
              czym każdy może się przekonać w każdej chwili przychodząc do sklepu .Jezeli
              masz opakowanie sprawdz datę przydatności – może farba jest po prostu zepsuta
              bo stała gdzies długo w sklepie . Szkoda że jej nie reklamowałes u
              sprzedawcy.Jedno jest pewne jeżeli farba przez rok wydziela zapach to jest z
              nia cos nie tak ale bez oględzin nie uda się tego stwierdzić

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka