kim5 05.01.08, 12:16 Witam, ile dni mogę trzymać oscypek w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieskorzanka Re: Trwałość oscypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 12:36 Długo, tylko nie w folii. Kiedyś trzymałam oscypka pół roku, wysechł pięknie, pokroiłam w kostkę, zmiksowałam w blenderze i miałam posypkę do makaronu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt oryginał bardzo długo, a taki kupiony przy drodze 05.01.08, 13:07 lub markecie tak jak kazdy inny zołty ser wedzony... pojemniki vacum wydluzaja ten okres Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: oryginał bardzo długo, a taki kupiony przy dr 05.01.08, 21:07 prawdziwy oscypek tylko w bacówkach np.w d.koscieliskiej. te na bazarze pod gubałówka to juz krowie mleczko. a swoja drogą oscypek oryginalny jest PASKUDNY. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt no... jest suchy, a my bardzo lubimy, rewelacyjny 06.01.08, 00:04 jest w plastrach z grilla kupujemy z dala od tras turystycznych u tych co robią jedynie na zamowienie... Odpowiedz Link Zgłoś