mirka17 24.10.03, 12:00 Proszę o radę wszystkich którzy mają w kuchni zlewy narożne. Czy są wygodne w użytkowaniu, czy dostęp do nich tylko z kąta między załamaniem szaf jest wystarczający? Mirka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: afilipinka Re: zlew narożny? IP: 213.155.167.* 24.10.03, 20:38 Kiedys mialam okazje zmywac w takim zlewie - ogromnej roznicy nie zauwazylam, moze mialam wrazenie, ze odrobine "dalej" sa naczynia ale generalnie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: zlew narożny? IP: 213.17.128.* 25.10.03, 21:58 to jednak jest dalej i trzeba rece bardziej wyciagac. zalezy ile masz wzrostu - ja mam 160 cm i te roznice dosc mocno odczuwam, osoby wyzsze chyba mniej. poza tym zmarnowane mase miejsca pod zlewem, bo w zasadzie nic sie tam juz nie upchnie pod syfon, a w szafce naroznej sporo sie zmiesci. jak sie da, to jednak lepiej umiescic zlew przy prostym kawalku sciany. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: zlew narożny? IP: *.rafamet.com.pl 27.10.03, 11:35 Urządzając kuchnię wymarzyłam sobie narożny zlewozmywak i od czasu jego zamontowania (dobrych parę lat temu) ani razu nie pożałowałam tej decyzji. Podczas zmywania wszystko jest "pod ręką", a dodatkowo w narożniku jest jeszcze sporo miejsca na odstawienie czegokolwiek. Poza tym takie rozwiązanie pozwala zaoszczędzić sporą część blatu, którą można wykorzystać jako powierzchnię roboczą. Jeżeli mogłabym coś zasugerować, to dobrze jest umieścić zlew w miarę miożliwości blisko okna lub umieścić nad nim osobne oświetlenie (żeby nie trzeba było oświetlać całej kuchni podczas zmywania). Pozdrawiam serdecznie i życzę optymalnego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: zlew narożny? 04.11.03, 07:52 Dziękuje Wam za porady. Moja ciocia któr ma taki zlew od paru miesięcy narzeka że jak np wujcio cos tam myje to ona juz nie ma dostępu żeby np szybko umyć jabłko, bo za mało tam miejsca na dwie osoby. Po za tym chwali takie ustawienie. Mirka17 Odpowiedz Link Zgłoś