Dodaj do ulubionych

piecyk gazowy

IP: *.compower.pl 25.10.03, 20:26
Jaki piecyk gazowy kupić do łazienki? vaillant czy Junkers a może coś innego?
Obserwuj wątek
    • Gość: czma Re: piecyk gazowy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 23:56
      Ja kupiłem w zeszłym tygodniu Termet. Długo rozważałem i porównywałem cechy
      tych produktów. Im dłużej i głębiej analizowałem problem, tym więcej miałem
      wątpliwości. Ostatecznie kupiłem polaki Termet, bo ma dobre parametry i jak
      możesz sprawdzić u specjalistów, główne zespoły są od tych samych dostawców,
      które ma Junkers i inni zachodni producenci. A ostatecznie na moją decyzję
      wpłynęło to, że modele na polski rynek są inne niż na niemiecki. Wstaw wybrany
      model do wyszukiwarki i zobacz, jakie strony ci się pokażą.
      Pozdrawiam
      czma
      • Gość: Hanja Re: piecyk gazowy IP: *.kra.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 26.10.03, 08:44
        dzięki
        • Gość: ewa Re: piecyk gazowy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 23:42
          Może ktoś się jeszcze wypowie na ten temat, ja tez jestem zainteresowana.
          Proszę dodatkowo o informację, jak długo czeka się na ciepłą wodę z piecyka
          Junkersa Hydro?
          • zencol Re: piecyk gazowy 23.11.03, 09:07
            Przepływowe ogrzewacze wody różnią się od siebie wydajnością ciepłej wody i
            automatyką. Czas oczekiwania na ciepłą wodę uzależniony jest od odległości
            punktu poboru i do pewnego stopnia różnicą temperatury wody na wejściu i
            wyjściu. Junkers Hydro Power jest niezależny od zasilania sieciowego i
            bateryjnego. Iskra zapłonowa powstaje w chwili odkręcenia kranu ciepłej wody.
            Woda wpływająca uruchamia turbinkę, a ta wytwarza tyle prądu, że po
            przetworzeniu go przez automatykę powstaje iskra wysokiego napięcia.
            Podtrzymanie płomienia jest automatyczne za sprawą elektrody jonizacyjnej.
            Pzdr.
            • busstop Re: piecyk gazowy 27.11.03, 12:11
              dobra rada:
              spytaj jak często się psują turbinki i ile kosztują. czy oszczedność gazu
              zwróci się w oktresie od wymiany do wymiany turbinki? a strata wody? czy
              problemem jest zapalanie płomienia gdy przychodzisz dodomu i jego gazszenie -
              gdy udajesz się do pracy?
              potem wydawaj kase

co zas sie tyczy spraw - junkers, vaillant, termet. nie oszukujmy sie - wbrew
              pozorom piecyki termet sa skladanką polsko-niemiecko-wloską itp. po kilku
              latach do junkersa czy vaillanta czesci dostaniesz, a z termetem moze byc
              problem. zbyt czeste zmiany konstrukcji piecykow i dostawcow czesci sa
              niekorzystne!

porownaj dostepnosc serwisu. tu chyba junkers wypada najslabiej (szczegolnie na
              slasku)

sprawdz estetyke - czy uda sie pochowac rurki pod obudowa piecyka. chyba, ze
              uwazasz je za piekny wystroj twojej kuchni lub łazienki

pozdr.
    • Gość: mac1 Re: piecyk gazowy IP: *.katowice.pl 27.11.03, 12:41
      Ja kupiłem Junkersa z hydropower.
      Dla mnie zasadniczym powodem zakupu Junkersa był jego wymiar i wygląd. Jest
      najmniejszy z produkownych (bez spadku mocy), a w łazience ma to znaczenie
      przede wszystkim estetyczne. Co do turbinki uważam to za wygodę. Polecił mi go
      instalator. Produkowany jest w Portugalii. Po 9 miesiącach użytkowania uważam
      to za bdb zakup. Pzdr.
    • Gość: Jacek Re: piecyk gazowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 16:18
      Na rynku jest dużo firm produkujących podgrzewacze wody-gazowe.Ale bordzo
      ważny jest serwis (zawsze brać serwisantww autoryzowanych).Obie firmy są
      dobre.Junkiers ale bez turbiny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka