Gość: Hanja IP: *.compower.pl 25.10.03, 20:26 Jaki piecyk gazowy kupić do łazienki? vaillant czy Junkers a może coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czma Re: piecyk gazowy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 23:56 Ja kupiłem w zeszłym tygodniu Termet. Długo rozważałem i porównywałem cechy tych produktów. Im dłużej i głębiej analizowałem problem, tym więcej miałem wątpliwości. Ostatecznie kupiłem polaki Termet, bo ma dobre parametry i jak możesz sprawdzić u specjalistów, główne zespoły są od tych samych dostawców, które ma Junkers i inni zachodni producenci. A ostatecznie na moją decyzję wpłynęło to, że modele na polski rynek są inne niż na niemiecki. Wstaw wybrany model do wyszukiwarki i zobacz, jakie strony ci się pokażą. Pozdrawiam czma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanja Re: piecyk gazowy IP: *.kra.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 26.10.03, 08:44 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: piecyk gazowy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 23:42 Może ktoś się jeszcze wypowie na ten temat, ja tez jestem zainteresowana. Proszę dodatkowo o informację, jak długo czeka się na ciepłą wodę z piecyka Junkersa Hydro? Odpowiedz Link Zgłoś
zencol Re: piecyk gazowy 23.11.03, 09:07 Przepływowe ogrzewacze wody różnią się od siebie wydajnością ciepłej wody i automatyką. Czas oczekiwania na ciepłą wodę uzależniony jest od odległości punktu poboru i do pewnego stopnia różnicą temperatury wody na wejściu i wyjściu. Junkers Hydro Power jest niezależny od zasilania sieciowego i bateryjnego. Iskra zapłonowa powstaje w chwili odkręcenia kranu ciepłej wody. Woda wpływająca uruchamia turbinkę, a ta wytwarza tyle prądu, że po przetworzeniu go przez automatykę powstaje iskra wysokiego napięcia. Podtrzymanie płomienia jest automatyczne za sprawą elektrody jonizacyjnej. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: piecyk gazowy 27.11.03, 12:11 dobra rada: spytaj jak często się psują turbinki i ile kosztują. czy oszczedność gazu zwróci się w oktresie od wymiany do wymiany turbinki? a strata wody? czy problemem jest zapalanie płomienia gdy przychodzisz dodomu i jego gazszenie - gdy udajesz się do pracy? potem wydawaj kase co zas sie tyczy spraw - junkers, vaillant, termet. nie oszukujmy sie - wbrew pozorom piecyki termet sa skladanką polsko-niemiecko-wloską itp. po kilku latach do junkersa czy vaillanta czesci dostaniesz, a z termetem moze byc problem. zbyt czeste zmiany konstrukcji piecykow i dostawcow czesci sa niekorzystne! porownaj dostepnosc serwisu. tu chyba junkers wypada najslabiej (szczegolnie na slasku) sprawdz estetyke - czy uda sie pochowac rurki pod obudowa piecyka. chyba, ze uwazasz je za piekny wystroj twojej kuchni lub łazienki pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: piecyk gazowy IP: *.katowice.pl 27.11.03, 12:41 Ja kupiłem Junkersa z hydropower. Dla mnie zasadniczym powodem zakupu Junkersa był jego wymiar i wygląd. Jest najmniejszy z produkownych (bez spadku mocy), a w łazience ma to znaczenie przede wszystkim estetyczne. Co do turbinki uważam to za wygodę. Polecił mi go instalator. Produkowany jest w Portugalii. Po 9 miesiącach użytkowania uważam to za bdb zakup. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: piecyk gazowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 16:18 Na rynku jest dużo firm produkujących podgrzewacze wody-gazowe.Ale bordzo ważny jest serwis (zawsze brać serwisantww autoryzowanych).Obie firmy są dobre.Junkiers ale bez turbiny Odpowiedz Link Zgłoś