Dodaj do ulubionych

czujnik wilgoci w łazience

IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.10.03, 09:40
no właśnie - czy ktoś z was ma takie cudo? Jak się sprawuje? A może macie
czujnik ruchu? Polega to na tym, że włącza się wiatraczek w kratce
wentylacyjnej. Podobno bardzo dobre rozwiązanie. Czy to prawda?
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • vievioora Re: czujnik wilgoci w łazience 29.10.03, 15:05
      ma taki i ... nie działa...
      nie wiem jak sam wentylator z czujnikiem, bo nie mam szans go wyypróbować.
      problem wg elektryka podobno polega na tym, że elektryk nie wiedzial, że bedzie
      to wentylator "na czuwaniu" i podłaczyl go tak jak lampę - pstrykniesz to
      działa, nie pstrykniesz włącznika to nie działa. w ten oto sposób mój piekny
      plan legł w gruzach. moze za nim się zdecydujesz, porozmawiaj z osoba, która
      będzie go montować....
      • Gość: K Re: czujnik wilgoci w łazience IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 30.10.03, 09:21
        ja jak na razie mam w łazience tylko kabelek wychodzący z wentylacji i nie mam
        pojęcia jak oni to zrobili. Podobno ma być tak, że czyjnik będzie włączał sam
        pod wpływem wilgoci (ewentualnie ruchu - ale wydaje mi się że ten na wilgoć
        byłby lepszy) a ponadto można go będzie wyłączyć przy drzwiach jeśli na
        przykład w danej chwili nie będę chciała żeby chodził. Ale jak to będzie jak
        się go podłączy tego nie wiem.
        A możesz powiedzieć gdzie to cudo kupiłeś i ile kosztowało? Mnie elektryk
        namówił żeby zrobić coś takiego ale jeszcze tego nie widziałam.
        Więc u ciebie jest tak, że możesz go ytlko włączyć lub wyłączyć z pstryczka jak
        rozumiem?
        • vievioora Re: czujnik wilgoci w łazience 30.10.03, 11:34
          gdzie: ja, a właściwie mój mąż, znalazl to cudo w leroy merlin, ale widzieliśmy
          takie również w castoramie. uważaj przy zakupie - czasem jest tylko opakowanie
          od wentylatora z czujnikiem, a w środku standard. tak było w castoramie.

cena: nie pomaiętam dokładnie, ca 250 PLN

jak podłoączone : nie mam pojęcia, po kilku próbach podejścia do tematu
          wspólnie z elektrykiem zrezygnowaliśmy, bo za bardzo nas to denerwowalo. jedno
          co wywnioskowalam to to, że cos jest bezmyślnie podłaczone. i daltego włącza
          się wyłacza wentyalor z pstryczka

dodatkowy bonus: wentylatorek posiada też sznureczek, którym można wymusić na
          nim właczenie, nawet jesli czujnik nic nie wykrył, bądź wyłączć niezależnie od
          wilgotności.

pozdr,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka