miki3131 01.12.08, 18:55 witam wszystkich mam pytanko jak ciąć płytki 60cm na 60cm oczywiście nie używając maszynki do płytek bo jest za duży format płytki są gresy pilne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: porada IP: *.48.jawnet.pl 01.12.08, 19:06 co powiesz na lom gresowy? zrzucasz z pierwszego pietra na beton paczke plytek pozniej dobierasz kawalki wg wzoru powiem ci kurde ciekawie to wyglada pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jk-36 Re: porada 01.12.08, 19:10 Są maszynki elektryczne do płytek z chłodzeniem wodnym. Ja ostatnio ciąłem gres 11mm format 45cm na 90cm , szło super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: porada IP: *.48.jawnet.pl 01.12.08, 19:21 maszynka do ciecia kazdy gupi potrafi miki pyta jak ciac bez maszynki pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jk-36 Re: porada 01.12.08, 19:46 miki napisał że płytki ma za duże do maszynki . No to trzeba znalźć większą maszynkę, a nie łom. A z twojego komentarza wynika ,że cepów uzywali mądrzy a kąbajnów głupi pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek-Dortmund Re: porada IP: *.versanet.de 02.12.08, 03:16 Ano wlasnie wieksza maszynke do ciecia, ja uzywam do duzego i grubego gresu RUBI TX 700, kupilem potaniemu uzywana za 550 euro..... mozna tez, jak kogos nie stac na jednorazowy wydatek takiej sumy, flexem wzdluz wysluzonej poziomicy naciac plyte ca 1mm i na 2 drucikach, gwozdziach ktore podkladasz pod cieciem i stajac nogami na taka plyte peka. Wyglada bardzo nie profesjonalnie ale z braku laku.... Porzadna maszyna do ciecia na mokro z wozkiem to inwestycja ca 1000 euro, bez wozka nie zdaje egzaminu prtzy takich rozmiarach. Odpowiedz Link Zgłoś