Dodaj do ulubionych

Transport LEROY MERLIN-skandal!!!

IP: *.tele2.pl 12.11.03, 15:11
Witam!
Chciałbym się podzielić z Wami, tym co mnie spotkało ze strony LM. Niedawno
zakupiłem tam urządzenia sanitarne (wanna, umywalka, wc, itp.). Ponieważ nie
dysponuję samochodem, postanowiłem zlecić transport LM. Zapłaciłem 65 zł i
umówiłem się na dostawę w sobotę w godzinach 10-11. Wraz z kolegą, który miał
mi pomóc czekaliśmy od 10 do 11.45. Na próżno. Zadzwoniłem do LM i zrobiłem
im awanturę. Okazało się, że wcale nie było mojego nazwiska i adresu na
liście, na podstawie której sklep dostarcza zakupiony towar. Po godzinie
towar został przywieziony. Kierowca oczywiście nic nie wiedział o pomyłce.
Postanowiłem wyjaśnić sprawę w sklepie. Okazało się, że termin dostawy
wpisany został w godz. 12-13.(w tych godzinach transport doszedł do skutku).
Pracownik LM zmienił godzinę dostawy, nie informując mnie o tym. Czyste
chamstwo!! Nie chcę się więcej denerwować, dlatego postanowiłem, żę już nic u
nich nie kupię. Jeżeli chcecie sobie oszczędzić zdrowia, Wam radzę to samo.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: *.ima.pl 12.11.03, 15:29
      Też z tematu Leroy Merlin - na nasze pytanie o rabat przy zakupie desek
      podłogowych Barlinka (10 kartonów + dodatki), pracownik LM powiedział, że rabat
      jest przy zakupie całego TIRa!!! Macie pojęcie!!!
      • Gość: Inewstor Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.11.03, 15:44
        Oba przykłdy to jakas kpina czy ...prowokacja?
        Ludzie ! Oby tylko się wszyscy tak spóżniali z dostawą. A do obużonej
        klientki ....w warzywniaku też się Pani doprasza ...rabatu?
        • medycynka Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! 12.11.03, 16:15
          Gość portalu: Inewstor napisał(a):

> Oba przykłdy to jakas kpina czy ...prowokacja?
          > Ludzie ! Oby tylko się wszyscy tak spóżniali z dostawą. A do obużonej
          > klientki ....w warzywniaku też się Pani doprasza ...rabatu?

Kochany, teraz takie czasy ze nic dziwnego, ze oczekujemy rabatu i ZE JEST ON
          NAM PRZYZNAWANY. Nam - klientom.
          Poza tym, to ze Ty masz mentalnosc zywcem z PRLu nie oznacza ze wszyscy taka
          maja. Sa ludzie dla ktorych tego typu ustalenia sa wazne, ktorzy maja
          konkretne plany i jest oczywiste ze goscia wnerwia BRAK PROFESJONALIZMU.
          Kiedys ekspedientka pila herbatke podczas kiedy kolejka stala cierpliwie, a
          teraz ekspedientka pelni role USLUGOWA> I dobrze jest o tym wiedziec,
          wygodniej sie zyje.

• Gość: Daro Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: *.tele2.pl 12.11.03, 16:20
          Inwestor, albo przewróciło Ci się w głowie, albo jesteś pracownikiem LM. Jeżeli
          to pierwsze, to współczuję; jeżeli to drugie to można to zrozumieć-w końcu
          bronisz swojego pracodawcy. A jeżeli prowokacją można nazwać bezczynne 3
          godzinne czekanie na transport, za który się z góry zapłąciło, to ktoś tu chyba
          myli pojęcia. Ja cenię swój czas i nie mam ochoty na zabawę.
          Życzę dobrej zabawy z LEROY MERLIN!!!
          • Gość: Inwestor Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.11.03, 16:42
            Niestety wychodzi cała natura "zamożnego" nabywcy -ważnego i zarozumiałego
            klienta -oczekującego z nadejściem nowych czasów służalczego i tak
            błyskawicznego działania jak ...klikniecie myszką.
            Oczywiście że to żle ...a nawet niedobrze że został Pan obsłużony o
            godzine ..Ups.. o 2 godziny póżniej.

To całkowity powód do tak gwałtownej reakcji i obwieszczenia tego faktu całej
            Polsce!

Proponuję zatem zajrzeć na Forum Muratora i zobaczyć jak wyglada prawdziwa
            droga przez męke ...INWESTORA!
      • Gość: Grodek Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:23
        10 kartonów i dopominasz się o rabat w supermarkecie budowlanym?????!!!!!
        NIe dziwię się, że Cię spławił.

Gość portalu: Iza napisał(a):

> Też z tematu Leroy Merlin - na nasze pytanie o rabat przy zakupie desek
        > podłogowych Barlinka (10 kartonów + dodatki), pracownik LM powiedział, że
        rabat
        >
        > jest przy zakupie całego TIRa!!! Macie pojęcie!!!
        • Gość: Anonim to ja o OBI. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 23:27
          A ja mogę dołożyć swoją porcję na OBI w Alei Krakowskiej. Zakupiłem 26 paczek
          najdroższych paneli laminowanych i podkładów i ustaliłem godzinę dowozu na
          18:00. Na szczęście rano zadzwoniłem do kierowcy, bo sie okazało, że kierowca
          ma wpisane na 15:00 i nie ma przepuść. Tłumaczę jak wołu na miedzy, że nia ma
          takiej możliwości i że prowadziłem ustalenia z handlowcem i kasjerką - a on
          swoje i żebym zadzwonił do handlowca to mi swoim prywatnym samodchodem może
          przywiezie. No to zadzwoniłem do kierownika obsztorcowałem jak należy i rurka
          zmiękła. Kierowca przyjechał o 17:00, ja dojechałem o 18:00 i było OK. Fakt że
          i tak się zemścili, nie dali kierowcy faktury i muszę się tam udać znowu
          osobiście, ale jeszcze raz mały obsztorc i się współpraca ułoży. ;-)
          • Gość: Julek Re: to ja o OBI. IP: 192.88.212.* 13.11.03, 07:53
            Ja kupilem w Leroy Merlin trzy skrzydla drzwi plus oscieznice. Oczywiscie
            zamowilem transport miedzy 10-11am i zaplacilem 50zl. O godz. 14 dzrzwi nie
            bylo, przez caly czas probowalem sie dodzwonic, ale bylo zajete lub nikt nie
            odbieral. Pojechalem wiec do tego sklepu i zapytalem co jest z tym transportem,
            a tam facet odpowiada mi, ze "przeciez pan powiedzial, ze sam odbierze te
            drzwi". I wtedy mnie krew zalala, bo niby po co place za transport, po to by
            pozniej sobie samemu wozic.
            Jednak moj przypadek nie jest odosobniony....
            pozdrawiam
        • Gość: Iza Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: 62.181.161.* 13.11.03, 11:49
          Nie bądź taki zdziwiony! W innym hipermarkecie budowlanym dają 5%. Od zakupu za
          4 tys. to juz coś.
          • Gość: carla Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: 195.94.193.* 13.11.03, 13:04
            To nie pozostalo Ci nic innego, jak udac sie do tego innego. Masz zawsze prawo
            wyboru. LM jest do niczego? Idz gdzie indziej! To nazywa sie "glosowanie
            nogami" - nie kupujesz, gdzie cie wkurzaja.
            Pzdr.
    • Gość: tomek Transport LEROY MERLIN-skandal!!! IP: *.play-internet.pl 15.04.14, 20:52
      witam
      małymi literami jest napisane że jeśli transport nie zostanie załatwiony w czasie tym który obiecali to jest on za DARMO!!!!!!!!! W regulaminie ich jest taki zapis i warto o to walczyć.
      pozdrawiam
    • zabalia Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! 04.10.17, 12:53
      Jeżeli już coś kupować w tym sklepie to tylko z własnym transportem. Mężczyzna, który dostarcza towar nawet nie przytrzymał wyciąganych płyt, dobrze że chociaż otworzył drzwi tylne w samochodzie. Za niższy koszt można wynająć firmę T-TRANS i jeszcze przesympatyczny mężczyzna pomoże wnieść i przytrzyma. Na prawdę polecam, więcej info tt24h.pl
    • jackmastal Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! 30.04.18, 14:52
      Ja przy budowie korzystam z usług firmy transport-oes.pl/ Wożą mi już materiały i sprzęt na kilka budów i zawsze wszystko jest ok. Kierowcy pilnują ładunek był dobrze zabezpieczony. Zawsze są na czas. I maja atrakcyjne ceny
    • restauratorkass Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! 28.06.18, 12:35
      Masz racje, skandal! Ja w swoim domu mam meble od Kieleckiej Fabryki Mebli, służą już kilka lat. Myślę, że mniejsze firmy lepiej dbają o wykonanie. Nie robią tzw. masówki.
    • heraldek Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! 02.06.19, 13:05
      Ale masz problem..... za komuny czekalbys dodatkowo 3 dni...
    • jan2211 Re: Transport LEROY MERLIN-skandal!!! 28.06.19, 17:28
      To ludzka pomyłka, może to świeżak jakis był?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka