Dodaj do ulubionych

GLAZURA HISZPAŃSKA

IP: *.interdata.net.pl / *.interdata.com.pl 21.11.03, 10:17
Co sądzicie o płytkach hiszpańskich i włoskich, czy różnią się tylko
cenowo,czy taże jakościowo.

Dziękuję i pozdrawiam
Mariola
Obserwuj wątek
    • Gość: Anonim Re: GLAZURA HISZPAŃSKA IP: 194.9.223.* 21.11.03, 16:21
      Jakość ta sama, cena włoskich 2x wyższa, ale.. pod warunkiem że są takie same
      wzory. Ja np w kuchni mam płytki hiszpańskie Venis, ale na korytarzu i kuchni
      na podłodze gres włoski Levitagio (czy jakoś tak) bo nie było odpowiednika
      hiszpańskiego ani polskiego. Bardzo dobre i fajne są płytki Paradyża, ale gresy
      polerowane są kiepskie (pofalowana powierzchnia odbijająca światło i obraz).
      • Gość: Mat Re: GLAZURA HISZPAŃSKA IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 21.11.03, 17:04
        Nie ma znaczenia kraj pochodzenia tylko marka. Mam 3 różne: hiszpańskie Venis
        (kuchnia ściana), też hiszpańskie Aparici (kuchnia i przedpokój podłoga) i
        włoskie Marazzi (łazienka). Jakościowo z tych trzech Marazzi są zdecydowanie
        najgorsze (ale i najtańsze). Takze chyba nie ma znaczenia kraj tylko marka no i
        przeważnie droższe są lepsze jakościowo.
        • Gość: DiDi Re: GLAZURA HISZPAŃSKA IP: 62.233.197.* 24.11.03, 11:46
          to ja też dorzucę swoje 3 grosze...

mam w łazience hiszpańską Aztekę (model Senia, a podłoga Suera), i podłogowe
          były OK, natomiast scienne są krzywe i to nawet ja widziałam jak mi "fachowiec"
          pokazywał, no ale też i nie były te płytki jakieś strasznie drogie

DiDi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka