Gość: Mariola IP: *.interdata.net.pl / *.interdata.com.pl 21.11.03, 10:17 Co sądzicie o płytkach hiszpańskich i włoskich, czy różnią się tylko cenowo,czy taże jakościowo. Dziękuję i pozdrawiam Mariola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anonim Re: GLAZURA HISZPAŃSKA IP: 194.9.223.* 21.11.03, 16:21 Jakość ta sama, cena włoskich 2x wyższa, ale.. pod warunkiem że są takie same wzory. Ja np w kuchni mam płytki hiszpańskie Venis, ale na korytarzu i kuchni na podłodze gres włoski Levitagio (czy jakoś tak) bo nie było odpowiednika hiszpańskiego ani polskiego. Bardzo dobre i fajne są płytki Paradyża, ale gresy polerowane są kiepskie (pofalowana powierzchnia odbijająca światło i obraz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: GLAZURA HISZPAŃSKA IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 21.11.03, 17:04 Nie ma znaczenia kraj pochodzenia tylko marka. Mam 3 różne: hiszpańskie Venis (kuchnia ściana), też hiszpańskie Aparici (kuchnia i przedpokój podłoga) i włoskie Marazzi (łazienka). Jakościowo z tych trzech Marazzi są zdecydowanie najgorsze (ale i najtańsze). Takze chyba nie ma znaczenia kraj tylko marka no i przeważnie droższe są lepsze jakościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DiDi Re: GLAZURA HISZPAŃSKA IP: 62.233.197.* 24.11.03, 11:46 to ja też dorzucę swoje 3 grosze... mam w łazience hiszpańską Aztekę (model Senia, a podłoga Suera), i podłogowe były OK, natomiast scienne są krzywe i to nawet ja widziałam jak mi "fachowiec" pokazywał, no ale też i nie były te płytki jakieś strasznie drogie DiDi Odpowiedz Link Zgłoś