Dodaj do ulubionych

popeknae ławy

17.04.09, 15:06
mam taki problem, ekipa zalała ławy ale zostawiła zbyt mało otuline i w
efekcie popekały łąwy w tych miejscah co są robione strzemiona, w niektorych
miejsach dwoch trzech strzemiona wyszły na wierzch około centymetr, ale
zbrojenia 12 fi nie widac tylko strzemiona i popekane w miejscach strzemion,
czy to bardzo powazna wada bo martwie sie co zrobic czy przerwac budowac czy co?
Obserwuj wątek
    • Gość: arch-bartek Re: popeknae ławy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 15:10
      To dylemat dla kierownika budowy, ktory powinnien byc zatrudniony na kazdej
      budowie. nalezy także poinformować projektanta.
      bb.max@op.pl
      • Gość: sebo Re: popeknae ławy IP: *.ostrowmaz.mm.pl 17.04.09, 17:19
        kierownikowi mowiłęm to powiedział ze nie bedzie juz dobrze ale poprawnie ale o
        tym ze wyszły na wierzch to nie powiedziałem bo zaczeli juz bloczki stawiac ale
        czy to moze byc duza wada czy raczej nie? ławy głebokosc 30 cm, ale niektorzy co
        kiedfys budowali nawet nie zbroili i tez było dobrze bo nie wiem czy wstrzymac
        bodowe opinie chciałbym usłyszec
        • Gość: mar Re: popeknae ławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:45
          Nie przejmuj się tymi pęknięciami. Kiedyś nie robiono zbrojenia i do
          dzisiaj nic się nie wali. Na fundamentach lanych z betoniarki lub
          mieszanych w taczce stawiano przecież ściany dwuwarstwowe z
          pustaków, często nawet 3 kondygnacje. Życzę sukcesówi spokojnej
          budowy.
          • Gość: Tomek-Dortmund Re: popeknae ławy IP: *.versanet.de 17.04.09, 22:15
            Z tych pieniedzy ktore zaoszczedziles na ekipie chcesz zaliczyc fajne wczasy.
            nowa kuchnie i nowe auto, wiec sie mecz.
            Dusigroszom sie nie pomaga, niech maja jak najciezej.
            • sebastiankosz Re: popeknae ławy 18.04.09, 19:59
              co ty gadasz tomec zku zo dortmudna ja na nikim nie oszczedzałem wiec nie pieprz
              głupot, dałem ekipie 38 tysiecy za budowe małego domku wiec prosze cie bez
              takich głupot nikt na nikim tu nie oszczedzał ja pytam o rady a nie odpowiedzi
              jakis czepiajacych sie fachowców
              • Gość: cromwell Re: popeknae ławy IP: 94.246.145.* 18.04.09, 20:22
                z opisu wynika ze ekipa pierdyknela sie w zamowieniu betonu
                wyszlo wiecej stad ubytki
                malo tego
                przy normalnej konsystencji betonu pekniec na strzemionach nie zauwazysz
                widocznie goscie dolali wody do betonu plukajac resztki z gruchy
                znowu bledziacha
                lawy powinny wytrzymac
                ale jak tak dalej bedzie pojdziesz z torbami
                wymien ekipe
                albo kierownika budowy

pzdr.
                • Gość: sebo Re: popeknae ławy IP: *.ostrowmaz.mm.pl 18.04.09, 20:59
                  betonu starczyło resztki poszły na budynek gospodrczy wiec to odpada po prostu
                  za mało otulili zbrojenia a ja pytam czy mi sie dom zawali czy tylko w
                  najgorszym wyoadku beda jakie pekniecia
                  • Gość: Tomek-Dortmund Re: popeknae ławy IP: *.versanet.de 18.04.09, 21:06
                    Jak juz pisalem oszczedzil na ekipie bo jakby byla dobra ekipa to by wiedziala
                    jaki musi byc stosunek wody do cementu, by wiedziala ze zbrojenie musi byc
                    conajmniej 3 cm pod betonem, by wiedziala ze sie daje folie pod beton i na beton
                    zeby wilgoc z betonu nie uciekala czy wyparowywala za szybko itd itd.
                    • Gość: sebo Re: popeknae ławy IP: *.ostrowmaz.mm.pl 19.04.09, 18:54
                      tego nei da sie przewidziec ze moski tego nei wiedzo czy droga czy tania
                      • Gość: Zelmer Re: popeknae ławy IP: 94.254.135.* 23.04.09, 15:10
                        Ja tak nie miałem ale bym się też tym zmartwił gdyby u mnie tak było. ALE....
                        myślę że wszystko bedzie ok. beton to beton ( a jaki miałeś użyty B20 ? B15 czy
                        mieszali w betoniarce na podwórku?)
                        Faktycznie kiedyś domy budowali na dziwnej jakości betonie cy bloczkach i na tym
                        co znaleźli na polu i domy stoją i dobrze się mają i nikt nie zamawiał betonu z
                        gruchy czy jakiś innych fanaberii dzisiejszych czasów ale ja bym teraz 4x wiecej
                        patrzał na ręce tych budowlańców i przy następnym małym uchybieniu wywaliłbym
                        ich i kropka
                        • Gość: sebo Re: popeknae ławy IP: *.ostrowmaz.mm.pl 24.04.09, 08:37
                          beton był b 20 ale mam nadzieje ze wszytsko bedzie okej ojoj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka