alterbridge84 16.06.09, 13:29 po jakim czasie po wylaniu wylewki można klasc parkiet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: wylewka a parkiet IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.09, 14:11 Nie wcześniej, aż podłoże osiągnie wilgotność ok. 2proc. Do kontroli wilgotności podłoża służą specjalne higrometry. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: wylewka a parkiet 16.06.09, 16:02 dopiero jak wylewka osiągnie odpowiednio niską wilgotność, parkieciarz, zanim zacznie kłaść, powinien z przyrządem tę wilgotność sprawdzić. Dla różnych pomieszczeń/budynków ten czas będzie inny, warunki na zewnątrz mają znaczenie, nie patrz na czas, patrz na pomiar parkieciarza. Jak się zdecyduje kłaść to wie co robi, jak nie wie to będzie miał kłopoty... Odpowiedz Link Zgłoś
fredi07 Re: wylewka a parkiet 19.06.09, 23:47 To samo co poprzednicy. Nie czas a wilgotność ok 2%. Wylewki z miksokreta jak miesiąc poleżą można mierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alterbridge84 Re: wylewka a parkiet 20.06.09, 19:14 dzięki za odpowiedzi:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martajoanna1 Re: wylewka a parkiet 22.06.09, 22:07 chyba żartujesz, moja leży od lutego i najmniej ma 3,5% - bo jest niegrzane, a w domu trwa wykończeniówka (glazury) i na dworzu leje. Odpowiedz Link Zgłoś
fredi07 Re: wylewka a parkiet 25.06.09, 23:00 Po miesiąc można mierzyć nie pisalem, że układać. A przy okazji takie stare parkieciarskie sposoby z czasów gdy mierników nie było. Zapałki rozsypane na wylewce jak po nocy są suche i się zapalają to wylewka jest raczej OK. Wiadro jak postoi z dobę i nie ma pod nim ciemniejszego krążka to znaczy , że i głębsze warstwy są suche. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeus123 Re: wylewka a parkiet 30.06.09, 22:43 no musi dobrze przesnąc, ja czekałem 2 tygodnie :/, a dopiero później zamówiłem ekipe z komfortu do położenia podłogi - pisze o nich bo nie doc ze tanio to i dobrze to zrobili :) Odpowiedz Link Zgłoś