maewcia 20.08.09, 13:28 nie dość, że blachodachówka, to i okna w dachu jak to wygłuszyć? dać więcej wełny czy jakąś roletę zewn. na okna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominikjandomin Re: głośno na poddaszu 20.08.09, 13:41 Jak masz wełnę położoną? Tylko między krokwiami, czy też od spodu krokwi w drugiej warstwie? Do wyciszania możesz pomyśleć o płytach pilśniowych miękkich. Do okna: roleta zewnętrzna to może być dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
maewcia Re: głośno na poddaszu 21.08.09, 11:15 od spodu krokwi też jest na sufitach już są płyty gk, te pilśniowe to zamiast nich czy oprócz miałyby być? możesz przybliżyć temat? Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: głośno na poddaszu 21.08.09, 20:37 nie ludz sie jedyne co ci zostalo to przyzwyczajenie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnymirek Re: głośno na poddaszu 21.08.09, 21:08 Nie wiem jak u ciebie ja tez mam blachodachówke i miedzy krokwie welna 20 no i w poprzek 5 nie jest tak zle no chyba ze naprawde konkretna ulewa ale spie pod samym spadem od pol roku i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: głośno na poddaszu IP: 94.246.145.* 22.08.09, 19:24 dokladnie zadne plyty czy dodatkowa warstwa welny nie podniesie komfortu pozostaje pododzic sie z faktem inaczej pojdziesz w koszty bez efektu jest mozliwosc wyciszenia dachu jezeli jestes gotowa na odkrycie dachu i ulozenie na nowo sluze porada pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sezon Re: głośno na poddaszu IP: 89.108.219.* 22.08.09, 21:10 cromwell ma rację ... jak zaczniesz to = koszty , jak nie to = przyzwyczajenie sie .:) Ja mam w katach dachu ( malutkie skosiki i powierzchnie ) 15cm waty bo wiecej nie dało się "upchnąć" a na reszcie dachu to mam 40 cm waty i w strasznej ulewie to też słyszę jak leje. :) ( Dach blacho-dachówka\) Odpowiedz Link Zgłoś
maewcia chyba faktycznie nie pozostaje nic innego 26.08.09, 11:12 jak przyzwyczaić się... a drążyliście może temat rolet zewnętrznych, bo u mnie najgłośniej to słychać od okien dachowych... Odpowiedz Link Zgłoś