Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kariera w DSA Financial Group SA

29.04.10, 10:46
    Witajcie! Dostałem propozycję pracy w firmie DSA Financial Group SA - ich
    strona to www.dsa.pl. Wygląda, że to poważna firma, póki co wiem że miałbym
    proponować klientom plany inwestycyjne i fundusz emerytalny AXA oraz
    ewentualnie pomagać w uzyskaniu odszkodowań, czym zajmuje się ich spółka
    VOTUM. Jestem młodym, ambitnym facetem i nie chciałbym tracić czasu, więc
    moje pytanie brzmi czy realnie można tam zrobić karierę, tzn ile najlepsi
    agenci zarabiają miesięcznie (maruderzy mnie nie interesują), jakie są
    możliwości awansu. I tak przy okazji jeszcze jaka jest atmosfera w firmie, bo
    chciałbym pracować z otwartymi, inteligentnymi ludźmi.
    Proszę o opinię forumowiczów mających jakieś doświadczenia i pojęcie jak praca
    w tej firmie wygląda. Nie interesują mnie pyskówki między agentami różnych
    funduszy, jakieś przeszłe historie, tylko rzeczowe opinie...
    Obserwuj wątek
      • Gość: agulex Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 29.04.10, 11:18
        Ja jestem bardzo zadowolona ze swojej pracy w DSA FG SA. Na początku nie było
        łatwo, bo raz, że trochę trzeba poczekać na pierwsze pieniążki (taki cykl
        rozliczeń), a dwa że jeszcze nie było tej wprawy i luzu w rozmowie z klientem. Z
        czasem nauczyłam się także systematyczności i większej samodyscypliny. Teraz
        mogę powiedzieć, że jestem w "szerokiej czołówce", powiedzmy że zarabiam netto
        kilka tysięcy pln, z tym że "kilka" jest bliżej liczby 10 niż 3 ;-) Awanse...
        powoli zaczynam dojrzewać do awansu na kierownika grupy, ale na razie troszkę
        boję się, jak sobie poradzę z ludźmi i czy starczy mi czasu na moją własną sprzedaż.
        Atmosfera w DSA FG SA jest ogólnie super, chociaż są ludzie i ludziska ;-)i
        wiadomo, że nie każdy z każdym się kocha. Mamy świetne dodatkowe motywatory -
        konkursy wycieczki, wyjazdy na koncerty gwiazd. Sama dopiero co wróciłam z
        wycieczki do Meksyku - było super!
        • zakk.wylde Re: Kariera w DSA Financial Group SA 29.04.10, 11:24
          Dzięki agulex :-) A powiedz mi jeszcze czy trudno zostać kierownikiem, w sensie
          czy są jakieś wysokie wymagania, limity? I na czym konkretnie polega rola
          kierownika?
          • Gość: agulex Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 29.04.10, 11:36
            Limity na awans kierownika nie są wyśrubowane, DSA FG SA nie jest firmą, która
            by ograniczała chętne do rozwoju osoby. Musisz sam zrobić rekrutację (w sumie
            niewielką) i /lub zdobyć pewną ilość punktów - w praktyce może to oznaczać
            podpisanie kilkudziesięciu umów w miesiącu (OFE lub planów inwestycyjnych, za
            plany liczy się więcej punktów). Do awansu musi cię zgłosić twój dyrektor, ale
            to formalność z tego co wiem.
      • Gość: trynity Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:00
        Cześć! Ja też jestem w DSA FG SA, na razie można powiedzieć "ćwiczyłam"
        zawieranie umów na rodzinie bliższej i dalszej, ale w przyszłym tygodniu idę do
        "normalnych" klientów, zamierzam spisać umowy i wziąć wynagrodzenie zaliczkowo,
        bo okazuje się że jest taka możliwość. Mam nadzieję że mi się powiedzie. Powiem
        tylko, że atmosfera w tej firmie jest OK, jest sporo fajnych ludzi a do pracy
        nikt nie zmusza na siłę
        • Gość: przemas Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 29.04.10, 12:04
          a czy sama musisz szukać klientów, jeśli tak to w jaki sposób? Bo nie wiem
          jakbym miał sam szukać czy dałbym radę na dłuższą metę? W piątek idę na
          spotkanie rekrutacyjne w DSA, a chciałbym wiedzieć jak ta sprawa wygląda
          • Gość: trynity Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:12
            Klientów nie musisz koniecznie szukać sam, mozesz skorzystać z telemarketingu w
            DSA - umawiasz się telemarketingiem, że potrzebujesz w danym dniu ileś spotkań o
            określonej godzinie i oni ci umawiają klientów. Także idziesz do klienta, ktory
            jest zainteresowany produktem i czeka na ciebie, a nie że kogoś nachodzisz ;-)
            Za telemarketing potem ci potrącą, ale niedużo
      • Gość: kierow_nick Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:24
        zakk, ja akurat jestem kierownikiem w DSA i jeśli jesteś zainteresowany
        samorozwojem, karierą w dobrym tego słowa znaczeniu to DSA jest do tego niezłym
        miejscem. Wierz lub nie, ale odkąd jestem w DSA zmieniło się moje podejście do
        życia, stałem się bardziej otwarty, pozytywnie nastawiony do świata, do ludzi.
        To jest konieczne w tej pracy, trzeba kazdego klienta potencjalnie traktować
        jako przyjaciela, bo inaczej niewiele się osiągnie. Acha, a z konkretów bardziej
        namacalnych to zmieniłem auto na lepsze, o jakim zawsze marzyłem :-) no i
        przysłowiowe pół świata zwiedziłem w konkursy na wycieczki w DSA
      • Gość: ManGo Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 29.04.10, 12:33
        Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych ludzików z DSA FG SA!
        Powiem krótko, może to nie jest mistrzostwo świata z mojej strony ale spokojnie
        licząc na miesiąc wychodzi mi 3 koła. A obecnie zbieram punkty na Kenię i
        Tanzanię! Firma w porządku,a wiem co mówię, bo to już moja trzecia firma tego
        typu i nie ma tu żadnej sekty czy wciskania ludziom byle czego.
        • Gość: lolka Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: 87.204.215.* 30.04.10, 09:46
          Żenada. Jedna osoba załozyła watek i jedna odpowiada, ewentualnie
          nakreceni pracownicy. Widać po czasie odpowiedzi.
          Nie znam DSA SA - ale po tych wpisac nie chciałbym sie w niej
          zatrudnić. Reklamowac można się ale w sposób bardziej inteligentny.
          Panowie lub Panie nie zaśmiecajcie forum.
          • Gość: nakręconyPracownik Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 30.04.10, 11:48
            O widze, że pan trollek12, właściciel "12 mln złotych oszczędności" i tutaj daje
            o sobie znać, tym razem jako lolek, który zmienił płeć czyli "lolka". Mogłeś
            chociaż się wysilić na oryginalny post. Czy z Generali już aż tak źle, bo
            strasznie jakiś zdesperowany jesteś.
          • Gość: Polonista Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 03.05.10, 10:50
            Lolka napisał :
            "Jedna osoba załozyła watek i jedna odpowiada, ewentualnie
            nakreceni pracownicy. Widać po czasie odpowiedzi."

Jak ktoś tylko napisze coś pozytywnego o DSA to zaraz się pojawia wrzask, że
            nakręcony, wybiela, wyprany itd... A jak ktoś brednie wypisuje, które na
            kilometr śmierdzą prowokacją, to jakoś się lolek - trolek nie uaktywnia. Mógłbyś
            być chociaż odrobinę obiektywny. Nie znasz firmy DSA? A latasz po forach i
            wypisujesz pseudomądrości tak dla hobby. Mógłbyś chociaż nie kłamać. W firmie,
            która od 2003 roku podpisała 650.000 umów z klientami ofe nie ma ludzi
            zadowolonych? Sami nakręceni i zmanipulowani :):) Mógłbyś chociaż czasami
            pomyśleć. Acha zapomniałem, przecież robisz to w sposób bardziej INTELIGENTNY
            :))).
        • zakk.wylde Re: Kariera w DSA Financial Group SA 30.04.10, 11:56
          Dzięki wszystkim za dotychczasowe opinie. Trochę sobie pochodziłem po innych
          forach i mam już jakieś pojęcie o DSA. Zaczyna mi się to podobać, z tego co
          piszecie.
          PS. Panom/ Paniom w stylu lolka czy trolka od razu dziękuję, tak jak pisałem
          interesują mnie konkrety, a nie jakieś puste przepychanki frustratów i walki
          konkurencyjne agentów OFE

Gość portalu: ManGo napisał(a):

> Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych ludzików z DSA FG SA!
          > Powiem krótko, może to nie jest mistrzostwo świata z mojej strony ale spokojnie
          > licząc na miesiąc wychodzi mi 3 koła. A obecnie zbieram punkty na Kenię i
          > Tanzanię! Firma w porządku,a wiem co mówię, bo to już moja trzecia firma tego
          > typu i nie ma tu żadnej sekty czy wciskania ludziom byle czego.
      • Gość: Marcin_Sobieski Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 30.04.10, 12:15
        Jeśli chodzi o możliwości awansu i rozwoju to świetny wybór dla Pana, a przy tym
        atmosfera w DSA jest przyjazna (współpracownicy, szefostwo, przynajmniej w
        "mojej" strukturze w Czechowicach, czasem nawet rodzinna.
        Fakt, że czasem się Pan zderzy z nieufnością klientów, ale cóż, nie ma róży bez
        kolców.
        Życzę powodzenia!
      • Gość: waren81 Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.centertel.pl 04.05.10, 11:26
        Niby wiele jest takich firm, to moja druga w tej branży, ale przychylam się do
        zdania, że to DSA firma solidna i rozwojowa, nie nastawiona tylko na trzaskanie
        jednego produktu do końca życia. Przyszłość to III filar, fundusze inwestycyjne
        - zobacz jak to jest rozwinięte np w Stanach - i cieszy mnie że DSA idzie w tym
        kierunku
      • Gość: marza Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: 77.245.244.* 11.05.10, 13:26
        witam ja pracuje w tej firmie od 2 miesiecy i narazie nie narzekam jak masz
        jakis problem dzwonisz i pomagaja ci w czym masz trudosci a jesli podpiszesz
        duzo umów masz tez niezłe pieniadze myśle ze warto spróbować ludzie też są w
        porzadku wiec wybór należy do ciebie
      • Gość: glik Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:52
        Jak najbardziej polecam może traktować tę pracę jako dodatkową lub pełnoetatową.
        Jasne reguły wynagrodzenie zawsze na czas.
      • Gość: bee.boop Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.net 16.07.14, 15:07
        Witam,
        Chciałbym odświeżyć stary wątek. W DSA znowu szukają doradców klienta. W związku z tym, że jestem wstępnie zainteresowany zależy mi na aktualnych opiniach na temat tej pracy. Przez czas, który upłynął od ostatniego postu mogło się dużo zmienić.
        Pozdrawiam
        • Gość: Lidka Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.nos-oignons.net 17.07.14, 09:13
          Kiedyś było dużo gorzej. Transfery co 3 miesiące dla kogoś kto nie potrafi rozplanować długoterminowego budżetu to była kiepska sprawa. Na szczęście te czasy już minęły i teraz wypłaty są co miesiąc.
        • Gość: portoss1984 Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: 176.10.100.* 18.07.14, 01:40
          Pracowałem jako doradca klienta przez ostatnie dwa lata. Im więcej zadowolonych klientów, tym większy jest Twój zarobek. Dla mnie to była najlepsza motywacja do pracy. Zrezygnowałem tylko dlatego, że czeka mnie na dniach przeprowadzka za granicę.
        • Gość: Naatka_1986 Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.nmte.ch 19.07.14, 11:47
          Jestem mamą i możliwość umawiania spotkań w dogodnych dla mnie terminach to był dla mnie argument do podjęcia tej pracy. Jeśli w jednym miesiącu mam mniej spotkań i mniejszą prowizję, nadrabiam to w następnym i zawsze wychodzę na swoje.
        • Gość: Park_Nu Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.is.a.tor.exit.node.zzif.net 22.07.14, 15:07
          Firma zapewnia odpowiednie szkolenia z produktu oraz dba o to, aby pracownicy byli odpowiednio zmotywowani do pracy.
        • Gość: Pestka Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.ip.as43289.net 10.08.14, 22:06
          Warunki pracy skonstruowane są tak, że zależy Ci na dobrych wynikach, bo wtedy jest to opłacalne. Na organizowanych co jakiś czas szkoleniach prowadzący przypominają to tym, którzy sami na to nie wpadli albo potrzebują większej zachęty, wszystko w bardzo profesjonalny sposób.
        • Gość: czarny85 Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.digicube.fr 17.08.14, 11:43
          Atmosfera w pracy w porządku. Firma zapewnia niezbędne szkolenia, dzięki czemu cały czas się rozwijasz. Do tego dobre zarobki. Dla mnie świetna praca.
        • Gość: Damian000 Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.tengu.ch 18.08.14, 00:26
          Można sporo zarobić nawet w czasie kilku miesięcy. Dobra opcja dla tych, którzy chcą dorobić na jakiś większy wydatek.
        • Gość: iksss Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.snel.com 24.08.14, 22:01
          Mogę polecić tym, którzy chcą dobrze zarobić, poznać nowych ludzi oraz nabrać pewności siebie, a przy tym nie boją się włożyc troche wysiłku w pracę.
        • Gość: gigi456 Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.ipredator.se 29.08.14, 14:51
          Pracuję w DSA trzeci rok. Zarobki dają mi staysfakcję. Sama właściwie ustalam jak bedzie wyglądał mój tydzień pracy. Do tego częste szkolenia i wyjazdy integracyjne sprawiają, że pracuje się w przyjemnej atmosferze.
        • Gość: migu88 Re: Kariera w DSA Financial Group SA IP: *.ipredator.se 05.09.14, 08:18
          Może nie wszystkie aspekty tej pracy mi się podobają, ale zdecydowanie większa część sprawia, że nie wstaję rano z myślą, że znowu muszę robić coś czego nie cierpię. Spotykam wielu ludzi, jestem w kontakcie z moimi stałymi klientami. Mam satysfakcję, gdy dzięki mojej pomocy mogą zabezpieczyć swoją przyszłość. Za darmo też tego nie robię, więc na to również nie mogę narzekać.
      • sailor_cztery Re: Kariera w DSA Financial Group SA 12.11.15, 14:50
        Temat już dość stary ale myślę, że warto wpisać tutaj swoje doświadczenia. Jestem pracownikiem DSA od 2 lat. Powiem szczerze, że ludzie którzy krytykują tą firmę to z pewnością konkurencja. Ja jestem bardzo zadowolony. Oczywiście jak w każdej pracy są pewne minusy ale plusów jest dużo więcej. Praca jest trudna i w dzisiejszych czasach coraz trudniej zdobyć klienta i polecania na następnych. Natomiast prowizje są bardzo dobre i co najważniejsze - firma inwestuje w mój rozwój zawodowy. Brałem udział już w wielu interesujących szkoleniach i seminariach. To naprawdę pomogło mi osiągnąć sukces w tej pracy. Ja szczerze polecam
      • donata4321 Re: Kariera w DSA Financial Group SA 24.11.15, 11:39
        Ja jestem bardzo zadowolona. Wiem, że pracuję w prężnej grupie kapitałowej do której należy DSA. Najlepsi mają szansę rozwoju również w innych spółkach grupy m.in. w Votum. Pracuję od 4 lat. Obecnie jestem kierowniczką grupy. Co do dochodów na poczatku było ciężko, gdyż musiałam zbudować sobie bazę klientów. Teraz już mogę pracować mniej. Dzięki licznym szkoleniom, w które firma zainwestowała rozwinęłam swoje zdolności sprzedażowe. Teraz wiem, że dobry sprzedawca nie rodzi się nim tylko się na takiego szkoli. Ja polecam wszystkim zainteresowanym sprzedażą produktów finansowych pracę w DSA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka